Pericoronarita congestiva acuta

06-09-2011
raciudaniel
Nu este medic/terapeut
raciudaniel
Buna ziua. Povestea mea pe scurt este urmatoarea: de vreo cativa ani am probleme cu o bucata de gingie din partea stanga inferioara. Fiind in floarea varstei niciodata nu mi-am pus problema acestei inflamatii si pentru simplul fapt ca trecea in 2-3 zile fara sa iau mai mult de eventual o Aspirina, si aceasta mai mult pentru efectul Placebo cred. Problema este ca de o saptamana iar s-a inflamat, cu o durere surda. Mi-am zis ca de obicei, nu este nicio problema. Insa de vineri seara starea mea generala am simtit cum se altereaza, plus de asta durerea parca se acutiza si o simteam si in organele vecine: gat, ganglion, cap, ureche (dureri foarte mici). Weekend-ul nu a adus nimic bun, iar ieri am hotarat sa ma duc la dentist. Vreau sa specific ca nu pun la indoiala veridicitatea celor spuse de domnul doctor ci doar vreau sa-mi intaresc convingerea ca nu este nicio problema mai grava. Acolo cu ajutorul unei ortopantomografii, pe care o aveam dintr-o intamplare anterioare si a consultatiei locale, mi-a pus diagnosticul de pericoronarita acuta congestiva. A adaugat ca aceasta se manifesta pe fondul tatrului si a resturilor de mancare. Mi-a facut o spalatura cu apa oxigenata, iar ca tratament mi-a recomandat xefo rapid, considerand ca nu este nevoie de antibiotice. Problema este ca de ieri nu simt nicio imbunatatire, ba mai mult simt ca ganglionii s-au mai umflat, chiar daca nu ma dor exagerat, plus o stare subfebrila si o indispozitie continua. Va multumesc anticipat.
1 comentarii
0
09-09-2011, ora 16:05
Dr. Nitu Andreea-Diana
Chirurgie dento-alveolara, Bucuresti
Dr. Nitu Andreea-Diana
pericoronarita congestiva poate evolua catre o pericoronarita supurata si apoi catre un abces. tratamentul local uneori este suficient, insotit numai de un antiinflamator pe cale generala. daca nu s-au ameliorat fenomenele acute, este posibil sa aveti totusi nevoie si de antibiotice. mergeti din nou la medic sa va scrie o reteta. de obicei se da amoxixilina cps de 500 mg de 3 ori pe zi timp de 5 zile sau augmentin de 1 g de doua ori pe zi tot 5 zile, la ore fixe. sa va mai faca niste spalaturi si, dupa ce trece episodul acut, trebuie luata decizia daca molarul are sanse sa erupa corect sau nu, caz in care sa il extrageti, pentru a evita pe viitor complicatii de acest gen.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul