Perna cu castane, un tratament natural pentru nevralgie

20-06-2013
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Acum doi ani, din cauza curentului, am făcut o nevralgie dureroasă la tibia piciorului drept, care n-a vrut să cedeze la absolut nimic din tot ce am încercat...
Am făcut rost de o pătură din păr de cămilă pe care o înfăşuram în jurul piciorului, indiferent de anotimp, şi cu care dormeam chiar şi în toiul verii, pentru că noaptea durerea devenea de-a dreptul insuportabilă.
Toamna, când fructele castanilor din curtea casei au început să se coacă şi să cadă, a venit la mine o rudă apropiată care m-a rugat s-o las să le culeagă. Mirată, am întrebat-o la ce-i folosesc? Mi-a răspuns că le curăţa de coajă, le mărunţea miezul într-un mixer şi umplea, apoi, cu el nişte perne. I-am cerut şi eu o pernă cu castane şi am pus-o, automat, pe locul nevralgiei care mă chinuia de-atâta amar de vreme. Şi miracolul s-a produs! Durerile au dispărut! Am mai ţinut perna şi în următoarele 2-3 nopţi pe picior, dar nevralgia trecuse definitiv. Câteva zile mai târziu, am relatat această întâmplare unor prieteni pe care i-am întâlnit la o nuntă. Prin luna iunie a anului următor, unul dintre cei prezenţi m-a sunat vrând să-mi spună ceva 'de necrezut'. Locuia într-un bloc mare, în care chiriaşii nu se cunoşteau între ei, dar remarcase o femeie tânără care de la o zi la alta mergea tot mai greu, târându-şi după ea un picior. 'Am oprit-o', povestea cunoştinţa mea, 'şi am aflat că din cauza curentului făcuse o nevralgie cumplită, care nu cedase cu toate injecţiile pe care i le făcea zilnic doctorul, ba dimpotrivă, mersul ei era din ce în ce mai chinuitor'. Amintindu-şi de perna cu castane despre care povestisem la masă, amicul meu a procurat 3 kg de castane, le-a mărunţit miezul, a umplut cu el o pernă mare, i-a dus-o tinerei, spunând: 'V-am adus sănătate!'. Şi, realmente, a doua zi, femeia se simţea deja mai bine, iar în zilele următoare, poziţia corpului a revenit la normal.
Peste câtva timp, s-a întâmplat la fel şi cu şeful soţului meu, diriginte pe un şantier de construcţii. Suferea de doi ani de o nevralgie facială, care îi cuprinsese şi o parte a urechii, şi care îi provoca dureri cumplite. Era, fireşte, sub tratament medical, dar pentru că medicamentele nu aveau niciun efect, doctorul i-a propus o operaţie sub ureche, la mijlocul gâtului, acolo unde se unesc fasciculele de nervi. Soţul meu i-a spus însă povestea cu castanele şi i-a adus o pernă pe care o aveam în cămară. În patru zile, durerile au dispărut fără urmă.

©Veronica Mihaes/Formula As
_

Atenţie! Consultaţi (şi) medicul, de urgenţă, ori de câte ori vă confruntaţi cu o nevralgie, în special cu una gravă sau foarte gravă.

Dumnezeu să vă binecuvânteze şi să vă ajute, dragi useri ROmedic, să utilizaţi/să uzaţi informaţiile publicate în cadrul acestui posting cu precauţie, înţelepciune, discernământ şi maxim folos terapeutic.
Toate cele bune, cu iubire creştină şi respect,
Mr. Nick
3 comentarii
0
08-07-2013, ora 13:29
utilizator_81247back
Nu este medic/terapeut
utilizator_81247back
Doamne ajuta Mr Nick.
Am nevoie de niste sfaturi si as vrea sa vorbim mai multe dar nu stiu cand mai intri pe forum iar pe mail nu cred ca mai ai timp sa raspunzi. pot totusi sa iti scriu pe mail?
I need your help.
2
05-08-2013, ora 13:20
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Bună ziua!

Fiinţă scumpă ce eşti, utilizator_81247back, intru mai rar (aproape deloc) pe ROmedic.
Poţi să îmi scrii pe mail!

Toate cele bune îţi doresc!
Dumnezeu să te binecuvânteze cu tot ce ai nevoie.
Sărută sufletul tău şi îmbrăţişează inima ta (frăţeşte),
Mr. Nick
0
05-08-2014, ora 10:52
stelu dumitru
Nu este medic/terapeut
stelu dumitru
Buna ziua
Sufar de o spondiloza rebela, iar de mai curand am facut o pareza faciala.
De unde pot procura o perna cu castane, normal, contra cost.
Multumesc anticipat.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.