pete ca arcul de cerc in exteriorul irisului

29-12-2008
mci1972
Nu este medic/terapeut
mci1972
1. Am 36 ani, am miopie din copilarie care acum 7 ani ajunsese la -5, 5. Am facut o operatie cu laser acum 7 ani prin metoda Lasik. Dupa operatie nu mai aveam decat un -0.5 la fiecare ochi si era extraordinar cu specificatia ca de atunci ochii mei au devenit mult mai sessibili, la frig, vant, lumina, oboseala chiar etc. Dupa vreo 2 ani a ajuns miopia la -1.25 si a trebuit sa revin cu ochelari.Eram oricum multumita pentru ca erau mult mai usor de purtat decat cei cu dioptria mai mare si oricum nu ii foloseam tot timpul. Tot in perioada aceea au inceput sa-mi apara si mai multe puncte negre miscatoare pe fiecare ochi, in special vizibile la lumina puternica. Am aflat despre ele ca sunt miodezopsii si ca nu trebuie sa-mi fac griji din pricina loc fiind datorate problemelor vitrosului. Medicul meu spunea ca nu exista tratament. Cautand acum pe acest site am aflat ca se poate face tratament cu VITROCLAR. Este eficient? Credeti ca e indicat si pentru mine? Pe ce perioada se poate face? Precizez ca am in continuare punctele la 5 ani dupa ce au aparut. Nu ma deranjeaza mereu dar uneori sunt enervante.

2.Miopia mea a avansat intre timp. Am -1, 75 de 2 ani dar trebuie sa merg la un nou control pentru ca mi-a crescut. Dupa aprecierea mea cred ca imi va trebui un ochelar de -2.50. Vreau sa incep si un tratament cu Mirtilele Puro recomandat acum 2 ani de medicul meu si pe care am tot amanat sa-l incep. Cum credeti si cat timp ar trebui sa-l urmez? Este compatibiul si cu Vitroclar?

3. Si acum ultima problema. Mi-au aparut de mai multe luni, dar am tot amanat sa merg la control, ca niste arce de cerc (albe) concentrice cu irisul, la aprox 5 mm distanta pe raza de exteriorul irisului, in partea dinspre coltul extern al ochiului, simetric la ambii ochi. Seamana cu o cicatrice sub forma de segment de arc de cerc as zice. Nu stiu daca sunt suficient de explicita. Ce credeti ca ar putea fi?
De ani de zile ambii ochi sunt plini de vinisoare rosii. Nu sunt niciodata albi, chiar si cand sunt odihniti, Au si o tenta usoara spre galbui. Mi s-a spus ca nu se poate face nimic pentru vinisoarele rosii, Au vreo legatura cu cele de mai sus? Exista un tratament ? Folosesc calculatorul datorita profesiei cel putin 4 ore pe zi. Uneori chiar 8 ore.

Va multumesc foarte mult anticipat pentru raspunsuri.
3 comentarii
0
05-06-2014, ora 13:43
popescugabriel720
Nu este medic/terapeut
popescugabriel720
Reţine că, după ce ai suferit operaţia, esti încă miop sau hipermetrop! Starea ochiului este la fel. Ceea ce s-a întâmplat este că o parte din corneea fost înlăturată, modificând astfel focalizarea ochiului.

Lista poate continua cu urmatoarele riscuri:

- supracorectare sau subcorectare a vederii

- deficienta vitaminei D datorita faptului ca ochii tai vor fi sensibili la lumina solara

- fluctuatie a acuitatii vizuale (acuitate vizuala variabila)

- sensibilitate la lumina

- vedere dublata sau neclara

- astigmatism indus (se asociaza cu precedenta)

- eroziune epiteliala

- gaura maculara


Si eu am facut aceasta operatie la o cli9nica din Brasov si regret enorm
0
01-09-2021, ora 22:51
Bubu222
Nu este medic/terapeut
Bubu222
Buna ziua, de ce anume regretati?
0
22-12-2021, ora 16:07
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Pai nu e clar de ce regreta ? Trebuia sa lase ochii asa, nu sa umble aia cu laseru pe acolo, ptr ca dupa operatie au aparut alte probleme care n-ar fi aparut fara operatie.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: