pete si leziuni rosii pe fata (obraji)

04-09-2011
dellla
Nu este medic/terapeut
dellla
Salut,

Am 28 de ani. In adolescenta, nu am avut mari probleme cu acneea. Cateva cosuri, ici colo, in limitele normalului.
Prin urmare, pot afirma ca nu am avut un istoric de boli de piele pana acum 2 ani, cand s-au dezvoltat petele.
Banuiala mea este ca am luat un microb dintr-o piscina unde inotam des in acea perioada.

Totul a inceput cu mici pete rosii pe pometul drept. La acel moment erau atat de mici incat le asimilam unor pete.
Dupa o sedinta la cosmetica (prima - dar fara legatura cu petele respective, carora nu le dadeam importanta la acel moment), tenul a fost superb timp de 2 zile, dupa care s-a pornit "eruptia". "Petele" s-au raspandit pe cei doi obraji (nu am pete pe frunte/barbie).
Nu le-am dat suficienta importanta pe moment, sperand intr-o vindecare de la sine...

In timp, s-au raspandint si mai mult si s-au "adancit". Fiind multe si intinse, le pot vedea si textura: arata ca niste "julituri", de ca si cum pielea ar fi fost zgariata, jupuita. "Bubele" (pentru ca nu le mai pot spune "pete", pielea fiind afectata in profunzime) sunt de dimensiuni mici (cativa milimetri), dar se si largesc pe alocuri, in zonele unde mai ies cosuri... Arata ca niste "zgarieturi rotunde", uneori acoperindu-se si de o coaja... "Bubele" nu ma ustura sau afecteaza in vreun alt fel, decat acela ca sunt inestetice si mi-e tot mai greu sa ma simt bine in propria piele - stiindu-le acolo...

Am consultat un medic la 6 luni dupa eveniment, dar in ciuda explicatiilor mele insistente, a concluzionat ca este doar acnee, si m-a trecut pe antibiotice si o crema care imi usca teribil fata.
Dupa o luna am renuntat la antibiotice, care imi provocau senzatie de greata, desi "bubele" se estompasera intr-adevar simtitor - in acea perioada.
Am inceput sa folosesc crema naturista, pe baza de marul-lupului, si nu am mai consultat inca nici un medic, desi intentionez sa o fac cat mai curand...

Anul trecut in vara, am avut o perioada de aproximativ 1 - 2 luni cand bubele au disparut subit, fara ca eu sa le aplic vreun tratatement. Fata arata curata, perfect sanatoasa...
Similar, dar pentru perioade mult mai scurte (cateva zile) si fara sa dispara total, "bubele" se atenueaza in lunile de iarna, probabil pentru ca este mai frig si microbul e afectat (sa-mi fie iertata banuiala ce poate parea puerila).
De fiecare data, dupa astfel de perioade incurajatoare, "bubele" revin parca si mai feroce ca niciodata...

Daca ati trecut printr-o experienta similara, va rog sa ma sfatuiti ce este de facut pentru a scapa de problema aceasta.

Multumesc.
5 comentarii
0
04-09-2011, ora 08:19
Tania-bis
Nu este medic/terapeut
Tania-bis
Cum stai cu ochii? Nu la claritatea vederii ma refer ci daca nu aveti secretii abundente, lacrimari mai bogate (daca spuneti ca iarna...). Am patit ceva asemanator dar nu ma hazardez sa spun ceva pina nu ma lamuresc. S-ar putea sa fie si o alergie la ceva polen. praf...
0
04-09-2011, ora 12:32
dellla
Nu este medic/terapeut
dellla
Multumesc pentru raspuns.

Intr-adevar, am avut niste chalazioane pronuntate la ochi, pentru care a trebuit sa ma si operez.
Medicul mi-a spus ca se datoreaza unor secretii mai abundente si nu unui microb...
Am avut cate unul la fiecare ochi, dar primul mi-a aparut cu aproximativ 2 ani inainte sa se dezvolte "bubele".
La al doilea ochi mi-a aparut relativ in aceeasi perioada cu dezvoltarea "bubelor".
Am reusit sa scap definitiv de "ulcioarele" de la ochi insa (prin operatie), spre deosebire de "bube" care inca imi distrug pielea.
Ma indoiesc ca este vorba de o alergie, pentru ca s-ar fi manifestat si anterior si ar fi disparut bubele odata cu disparatia cauzei care ar fi produs alergia.
In plus, nu am fost expusa la polen sau praf in exces...
0
04-09-2011, ora 13:54
Tania-bis
Nu este medic/terapeut
Tania-bis
Evident ca asa nu pot sti exact ce aveti. Dar va spun ce mi s-a intimplat mie din cauza secretiilor. La fel, am avut pe fata un fel de cosuri care se transformau intr-un fel de rani, ma minca pielea obrazului. Am fost la dermatolog care nu a gasit cauza. Banuia altceva fiindca m-a cautat in par, pe spate, etc si s-a mirat ca nu mai am. Mi-a dat un unguent (am sa va scriu pe mesaj privat denumirea, nu e permisa "publicitatea") pe care l-am folosit si si-a facu efectul. Probabil de aia v-ati simtit bine dupa cosmetica, a fost curatata pielea. Cu timpul, am observat si eu cind si cum imi apareau: cind lacrimam puternic si infectia de la ochi se mai prelingea si pe obraz. Acum, cind am grija sa-mi steg ochii cu batiste de unica folosinta si sa nu ating pielea fetei, nu mai am nimic. Desi acum am siguranta ca asta e cauza, nu am reusit sa conving un oftalmolog ca am o infectie oculara ce ar trebui tratata cu ceva mai mult decit lacrimi artificiale. Sanatate!
0
04-09-2011, ora 19:37
dellla
Nu este medic/terapeut
dellla
Multumesc mult pentru sfaturi.

Toate cele bune !
0
12-06-2012, ora 23:27
yoyoni
Nu este medic/terapeut
yoyoni
salutare.am si eu o problema legata de ten...de cativa ani am tot inceput sa ma rosesc in obraji...putin cate putin pana ce roseata s a intins si spre urechi si deasemenea si nasul e uneori un pic rosu.La soare si la efort roseata se intensifica. Am fost la un dermatolog.Mi-a recomandat un unguent niste pastile si fiole de calciu...Am aplicat tratamentul circa 2 saptamani si parea ca mai rau imi face.Ma trezeam mai inflamat in obraji si pielea se simtea uleioasa...asa ca am renuntat.momentan.Ce ar trebui sa fac? Cu respect Ionut!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Alunițele și petele maronii pot fi înlăturate în siguranță?
  •