Picior umflat dupa operatie

17-04-2013
xlord
Nu este medic/terapeut
xlord
Buna seara.
Am avut piciorul fracturat in luna septembrie, mai exact tibia si ceva pe glezna din care m-am ales cu 2 tije. Piciorul l-am scos din ghips pe 5 ianuarie, iar de atunci piciorul se umfla tot timpul cand stau in picioare. Precizez ca in timpul noptii cand stau intins se dezumfla si arata normal, dar dupa 1 minut cand ma ridic in picioare incepe sa se umfle. Am facut recuperari, am fost la controale, pot merge aproape normal, doar ca se umfla destul de tare, iar doctorul care s-a ocupat de recuperare nu stie exact de ce.
Un sfat, o sugestie?

Multumesc
2 comentarii
0
08-09-2013, ora 22:24
20130724
Identitate neconfirmată
20130724
Buna ziua. In cazurile posttraumatice si postoperatorii circulatia limfatica si cea sanguina este foarte rau afectata. Din cauza aceasta recuperarea medicala v-a ajutat, dar circulatia limfatica inca este deficitara. Aveti un edem local al piciorului ( gamba, glezna). Ca sa îmbunătăţiţi starea dumneavoastră şi să dispară umflătura piciorului se recomandă DRENAJ LIMFATIC MANUAL, urmat de TERAPIE COMPRESIVĂ cu feşi speciale de elasticitate scurtă. După câteva şedinţe ( aprox. 10 şedinţe) starea dvs. trebuie să fie mai bună. Dacă vi se efectuează un tratament corect după a 2-a şedinţă puteţi vedea dezumflarea piciorului. Este indicat să căutaţi un terapeut specializat în drenaj limfatic ( nu maseuri) pentru acest tratament şi la sfârşitul tratamentului să vă recomande un ciorap compresiv pe mărimea dvs. pe care să purtaţi zilnic de dimineaţa până seara, ca să vă împiedice umflarea piciorului. Vă doresc succes şi multă sănătate.
0
08-09-2013, ora 22:41
20130724
Identitate neconfirmată
20130724
În caz de umflături la nivelul membrului după fracturi sau operaţii, unde edemul nu dispare spontan se indică DRENAJ LIMFATIC MANUAL efectuat de un specialist, urmat de o metodă foarte nouă şi eficientă, numit TAPING, în cazul acesta benzi limfatice, care se efectuează cu nişte benzi elastice adezive. Aceste benzi aplicate la prima şedinţă de tratament se poartă mai multe zile ( 5-7 zile) sunt rezistente la apă şi scad umflăturile, nu limitează mişcarea, mobilitatea devine mai bună, nu conţin medicamente.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.