pielea crapata - boală de piele?

16-11-2008
michelle72
Nu este medic/terapeut
michelle72
la nivelul mâinii în palmă cât şi la încheietura dintre degete îmi crapă pielea până iese sângele, am încercat tratament dat e medic dermatolog dar tot nu-mi trece, ce tratament mă sfătuiţi să i-au.
4 comentarii
0
16-11-2008, ora 06:19
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Ai ceea ce se cheama hipercheratoza fisurata.La frig, vant, mainile trebuiesc protejate cu manusi si creme hidratante.Daca se manipuleaza cu mainile solutii chimice, substante toxice, iritante pentru piele, acestea trebuiesc protejate cu manuside menajNu te spala si nu spala cu apa rece.Utilizeaza sapunurile cu glicerina si unge mainile zilnic cu ulei de masline.Mergi la florarie si cauta floarea numita begonie mica [ i se mai spune "ghetisoara" sau"scanteioara" }, dezlipeste de pe frunza pielita si pune-o cu parea mai zemoasa pe crapatura apoi panseaza.Asta sa faci seara si stai cu frunza pe mana toata noaptea.Ziua ungi cu ulei de masline.In cateva zile crapaturile se vor inchide.Sa consumi mai mult morcov, gutui [coapte la cuptor sunt foarte bune ].Numai bine!
0
16-11-2008, ora 14:12
morena1r
Nu este medic/terapeut
morena1r
bune pt asa ceva sant si fiolele de vit e.se aplica pur si simplu vitamina din fiola pe locul cu problema.
0
07-12-2008, ora 15:44
costachemihaela
Identitate neconfirmată
costachemihaela
trebuie sa consulti un medic dermatolog. Poate fi vorba despre o eczema a mainii, sau despre o forma a psoriazisului, care apare la nivel palmar.
0
26-07-2009, ora 22:00
crystynaana
Nu este medic/terapeut
crystynaana
la palma dreapta am o eczema care se intinde pe toata palma ma mananca si de ce ma scarpin mai tare imi provoaca mancarime si crapa pana ce curge sangele, mai face si o crusta care se corjeste si este tot timpu uscata , ma ingrijoreaza ca si in palma stanga am senzatia de mancarime va rog sa ma ajutati va multumesc.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: