Pierdere de memorie

18-02-2016
fabinho
Nu este medic/terapeut
fabinho
Buna Ziua! Ma Numesc ALex:) am si eu o intrebare de ceva timp am pierderi de memorie:) adica citesc ceva de pe o foaie un cuvant de ex si l-am uitat dar daca il citesc si a doua oara il stiu toata ziua:) sau am pus un lucru undeva gen ochelari si uit exact cand i-am pus:).Chestia e ca imi aduc aminte de amintiri din copilarie de multe amintiri vechi pe care nici parinti prieteni nu le mai stiu dar am pierde de memorie de scurta durata:) De ex ma gandesc la ceva si dintr-o data mii se sterge ideea:) iar ideea imi revine in cateva secunde sau de pilda stau sa ma gandesc serios ce am facut toata saptamana pas cu pas:) si imi ia ceva timp pana imi aduc aminte tot:).Ma puteti ajuta cu un sfat? Capul nu ma doare:) dar am aceste pierderei de memorie care parca s-au agravat putin desi inainte nu le dadeam importanta:) e posibil sa fie si de la faptul ca sunt o persoana mai retrasa de fel:), reticienta si pun la cap o zii doua si sunt suparat daca cineva zice ceva despre mine:) desi sunt lucruri banale dar nu le pot scoate din cap:) Multumesc si asteptul sfatul Dumneavoastra
10 comentarii
0
18-02-2016, ora 16:47
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Buna ziua,
Nu ati mentionat...varsta...
In aceasta situatie puteti face o testare psihologica pentru functiile cognitive care sa indice daca este o problema patologica (boala) sau de alta natura (tine de personalitate).
0
18-02-2016, ora 16:53
fabinho
Nu este medic/terapeut
fabinho
22 de ani, sunt ultimul an la facultate dar parca nu pot sa mai invat deloc
0
18-02-2016, ora 17:49
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Pare ca este ceva legat mai degraba de felul in care functionati: umpleti mintea cu alte lucruri si ea nu mai are resursele necesare pentru a-si face treaba.
Va recomand sa cautati articolele scrise de mine despre felul in care functioneaza mintea umana, memoria si atentia.
0
19-02-2016, ora 11:24
fabinho
Nu este medic/terapeut
fabinho
Buna Ziua! Domn doctor senzatia e foarte urata :) sa te gandesti la ceva si dintr-o data sa tii se stearga ideea:) si sa revina dupa ceva timp.Aceeasi problema o am si cu visele visez stiu ce visez dar cand sa zic ma trezesc imi e greu sa povestesc exact ce am visat pentru ca pierd episoade din vis:((.Care ar putea fi cauzele acestei situati cu memoria??
0
19-02-2016, ora 11:37
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Este o situatie greu de evaluat prin intermediul internetului; cauzele pot fi diverse, de la o supraincarcare cauzata de invatat, pana la urmarile unui eventual traumatism cranio-cerebral sau un anume tip de personalitate.
Revin la recomandarea unui examen psihologic care poate identifica atat problemele cat si cauzele.
0
19-02-2016, ora 15:20
fabinho
Nu este medic/terapeut
fabinho
Chestia e ca eu sunt si o persoana mai retrasa in sensul ca nu sunt tipul de om sa iasa in evidenta:) si daca imi zice cineva ceva de ex :) ma gandesc toata ziua si ma strofoc toata ziua si sunt e cand ma stiu:) si ma gandesc in sensul ca sunt foarte suparat!
0
19-02-2016, ora 15:30
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Probabil ca aici se afla si cauza "pierderilor de memorie": mintea ramane blocata pe diverse, prinsa in analiza...analizei, si nu mai poate prelucra informatia care trebuie.
O alta perspctiva este urmatoarea: pentru ca o informatie sa se scrie in memorie trebuie ca atentia sa fie concentrata o anume perioada de timp pe informatia respectiva. Daca acest lucru nu se intampla informatia nu se "scrie", si asta poate fi interpretata ca o problema de memorie.
0
24-02-2016, ora 22:49
fabinho
Nu este medic/terapeut
fabinho
Ma scuzati ca revin cu o intrebare? Ideea e in felul urmator simt cateodata ca creierul parca e cu capul in nori:) de pilda azi:) am luat o cheie de pe cuier:) si pana sa plec ca in 15 minute am mai luat una:) Ca sa retin ceva:) un cuvant mai greu:) trebuie sa repet de vreo 3 ori:).O sa merg sa fac un RMN! Chestia e ca sunt incordat in tot ceea ce fac ca sa fac bine si daca nu reusesc sa zic asa sunt dezamagit:) si ma gandesc mult la asta:).Am nevoie de o parere pana atunci sa fie atac celebral sau sa fie o depresie?
Si care ar fii simptomele la atac celebral?
1
01-03-2016, ora 10:19
Psiholog Valentina Dragomir
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Valentina Dragomir
Bună ziua Alex,

cum era memoria ta înainte şi de când ai observat că ai avea probleme?

Pe de-o parte, părerea mea este că este necesar să înţelegi cum funcţionează atenţia şi memoria, deoarece cu cât ştii mai mult despre mintea umană cu atât vei avea mai puţine griji despre sănătatea la acest nivel. E ca şi cum i-ai da creierului tău un manual de autocunoaştere. Citeşte articolele sugerate de colegul meu.

Pe de altă parte, mă gândesc la faptul că pentru tine problema pe care tu o percepi despre memoria ta are o importanţă mare. Cu cât te gândeşti că ai avea o problemă cu memoria, cu atât ea devine o prolemă şi mai mare pentru tine?
Oare grijile tale de peste zi - pentru că ne spui că te gândeşti mult şi eşti supărat, încordat - nu îţi aglomerează memoria de lucru şi astfel uiţi alte informaţii, nu te mai poţi concentra să înveti?
Poate că lucrurile pe care ceilalţi ţi le zic îţi provoacă anxietate, mai ales pentru că te gândeşti la asta - şi ne spui că te strofoci. Îmi imaginez că aceste gânduri ţi-ar provoca emoţii puternice care pot influenţa modul în care este stocată informaţia în memorie.

Acum nu cred că toată lumea îşi aminteşte ce a făcut, pas cu pas, săptămâna trecută. Persoane cu o memorie perfectă, adică îşi amintesc absolut totul, sunt foarte foarte foarte puţine. Şi este normal să uiţi episoade din vis sau vise întregi. E normal să nu memorezi un cuvânt dificil din prima sau să uiţi să iei cheia, sau altele asemenea, când eşti preocupat de griji şi gânduri.

Pe lângă alte investigaţii medicale pe care doreşti să le faci şi în funcţie de rezultatul lor, este bine este să mergi şi la un psiholog clinician pentru evaluare şi diagnostic. Împreună cu acesta poţi pune cap la cap informaţiile şi simptomele tale pe care poate că nu le-ai menţionat aici, pentru a şti cu siguranţă dacă şi ce se întâmplă cu tine şi pentru a primi recomandările potrivite.

Aştept cu interes veşti de la tine.
Psih. Valentina Dragomir,
Psihosensus
0
02-03-2016, ora 19:25
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
pierderile tale de memorie pot fi asociate cu depresia fabinho dar si cu alte probleme. Nu ar strica sa treci mai intai pe la medicul de familie sa-ti faci si cateva analize.

Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: