Pietre la rinichi la un copil de 6 ani!

26-03-2007
raluka286
Nu este medic/terapeut
raluka286
Sunt mama unei fetite de 6 ani careia i-au fost descoperite de curand, la o ecografie, pietricele de 2mm la un rinichi, iar la celelalt nisip. Mi-e frica, pietre la un copil ? Ce se poate intampla ? Ce sa fac ? Va rog, un tratament !!! Daca-i dau Urinex 2/zi pt. eliminare e bine? Multumesc.
6 comentarii
0
26-03-2007, ora 00:00
Dr.Craciun Anca
Identitate neconfirmată
Dr.Craciun Anca
buna raluka! ar fi bine sa mergi cu fetita si la un consult urologic pentru a afla cauza formarii pietrelor, dar si ce tratament ar fi potrivit pentru eliminare. multa sanatate amandorura!
0
26-03-2007, ora 00:00
camcam
Nu este medic/terapeut
camcam
vreau sa va intreb in primul rand daca sunteti cadru medical...daca raspunsul este negativ atunci dvs nu aveti nici un drept sa stabiliti un tratament copilului..mai ales cand este vb despre o afectiune renala..pietrele la rinichi sunt greu de eliminat.
In primul rand adresati-va unui medic pediatru urolog, el va stabileste un tratament corect dozat copilului dvs...
In rest nu dati copilului sa manance dulciuri...cola...sucuri acidulate..produse fast-food...si sa bea ceaiuri diuretice se gasesc la plafar..
0
26-03-2007, ora 00:00
raluka286
Nu este medic/terapeut
raluka286
Nu sunt cadru medical dar am citit mult in sensul acesta, tratamentul cu Urinex a fost prescris de pediatrul fetitei care nu e urolog. El a tratat boala superficial, nu m-a indrumat la specialist si mi-a zis ca se rezolva simplu cu Urinex si ceaiuri. Acesta este motivul pt. care m-am adresat dvs. in speranta ca gasesc un specialist sau pe cineva care s-a lovit de aceasta problema. Va multumesc.
0
27-03-2007, ora 00:00
camcam
Nu este medic/terapeut
camcam
numai un urolog poate sa prescrie medicatia corespunzatoare litiazei renale...cautati un medic urolog specialist pentru copii(spitalul Fundeni si Panduri) si nu tratati copilul dupa ce ati citit si ati auzit...daca apare o complicatie cine este vinovat???medicul pediatru???nu.dvs sunteti !!!SINCER NU E ATAT DE SIMPLU SA TRATEZI O LITIAZA RENALA...POATE SA APARA SI LA 10 ANI...SI TOATA VIATA...deci dvs decideti: UROLOGIE SAU IL TRATATI DIN ZIARE!!!!Daca ar fi copilul meu as merge chiar azi cu el la specialist!!!
mult succes...si multa sanatate !!!
0
24-04-2007, ora 00:00
ovidius
Identitate neconfirmată
ovidius
Dr Dumitrescu Ioan
Am avut si eu cazuri copii si a fost destul de greu caci copii sunt mofturosi nu beau ceiurile recomandate ci prefera doar medicatia homeopata.

-*

(*modificat de admin)
0
02-11-2007, ora 00:00
ursulache
Nu este medic/terapeut
ursulache
Nu va jucati cu sanatatea copilului.
Cum vede medicul specialist un caz nici un alt medic nu o poate face. Sunt atatea lucruri care trebuie corelate si unde pui ca e si copil?
Sunt clinici de pediatrie care au specialisti in urologie, nefrologie. In cluj de exemplu este asa ceva in Pediatrie II( unde este sef clinica Prof. Miu)
Sugestia mea: daca medicul de familie (presupun ca la el ati facut referire- cu pediatrul copilului) nu v-a trimis mai departe sau macar daca nu v-a sugerat, SCHIMBATIL, Nu are dreptul nimeni sa se joace cu sanatatea unui copil.
Ma bucura faptul ca ati incercat sa cititi dar asta nu va ajuta decat ca sa puteti intelege unele lucruri sau eventual sa va speriati mai rau(din lipsa altor informatii)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Pietrele la rinichi ar putea crește riscul de AVC și boli coronariene
  • De ce apar pietrele la rinichi?
  • Aerul poluat, asociat cu afecțiunile renale
  • Părinții nu conștientizează că preșcolarii deja își formează o imagine a propriului corp
  • Preșcolarii care stăpânesc limbajul matematic au aptitudini mai bune la școală
  • Alergarea la maraton poate provoca insuficiența renală acută
  • Cum ne putem distruge rinichii
  • Calculi urinari - reguli de alimentație și hidratare
  • Cum pot fi eliminate pietrele la rinichi
  •