Pietre la rinichi!!! OPERATIE!

10-05-2017
FPie
Nu este medic/terapeut
FPie
Am un amic in varsta de 30 si ceva de ani, imi tot spune ca are dureri lombare foarte puternice in ultima vreme si am aflat, din cate l-am descusut, ca are pietre la rinichi, DAR NU VREA sa se opereze sub nici o forma - motivul?! Ii e frica! Eu am ramas stupefiata auzind asa ceva! Si nici macar nu urmeaza o dieta corespunzatoare, sa elimine sarea si sa se hidrateze din plin, sa manance sanatos. Consuma multa carne, paine alba, cartofi, nu prea ii pasa de el, insa mie da. Trebuie sa-l conving sa faca operatia.
As dori sa stiu cum decurge o operatie de genul asta, cat timp ar dura - daca anestezia e totala sau locala, la cerere, care sunt efectele postoperatorii, cum il va afecta pe viitor aceasta interventie - daca va avea din nou posibile probleme de sanatate, daca exista un regim de urmat inainte de a face operatia; va suferi dureri dupa aceasta? Toate detaliile...Va rog, mi-ar fi de mare ajutor niste informatii.
Va multumesc
1 comentarii
0
10-05-2017, ora 23:07
Dr. Markus Sorin
Medicina interna, Sighetu-Marmatiei
Dr. Markus Sorin
Calculii urinari se pot extrage in foarte diferite feluri in functie de localizarea lor. Uneori ei se elimina spontan, nu se opereaza, alteori se abordeaza prin uretra-vezica-ureter, uneori se monteaza stenturi in caile urinare pentru a se putea elimina spontan...alteori se bombardeaza din exterior(litotritie extracorporeala) si se elimina spontan mici fragmente de calculi. Exista si situatii cand nici una din optiunile de mai sus nu functioneaza si trebuie operatie clasica...dar destul de rar.
Doar urologul poate decide cum va aborda situatia particulara.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cum pot fi eliminate pietrele la rinichi
  • Schimbările climatice vor influența incidența cazurilor diagnosticate de pietre la rinichi
  •