piuitul urechilor

16-01-2009
Azztecs
Nu este medic/terapeut
Azztecs
poate dispare piuitul sau ramane la fel si dupa tratament?
4 comentarii
0
16-01-2009, ora 19:47
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Alyuta !!!
Incepand cu 10 12 2008 vad ca tot ai probleme.. ORL. pui diferite intrebari dar nu e clar din tot ce scrii tu daca ai fost la ORL. Ai facur audiograma si timpanograma, Ce diagnostic si ce tratament ai avut.?
Problema care ai descris.o in decembrie.. seamana a otita seroasa.. cu lichid in spatele timpanuluii.
se caracterizeaza cu infundarea urechii si fosnit in ureche sau un zgomot de frecventa joasa.
Ce intrebi TU acum.. este caracteristic pentru afectarea nervului auditiv.. lucru care este mult mai grav.. si duce la pierderea difinitiva a auzului pe acea ureche.
Banuesc ca esti un tanar.. putin neglijent.. dar vreau sa.ti atrag atentia ca poti pierde auzul, fapt ce n.o sa.ti permita macar sa ai permis de conducere.
Mergi cat mai urgent la ORL.. cere sa faci audiograma + timpanograma. Posteaza.le aici sau trimitele pe mail si o sa incerc sa te ajut.
0
17-01-2009, ora 16:25
abrudeanu100
Nu este medic/terapeut
abrudeanu100
Pentru dl. dr. Flueraru Valeriu. LA MULTI ANI! AN NOU FERICIT VA DORESC! Am 37 ani ;1, 80cm ;85kg am un tiuit in urechea srg.de vreo 2ani.In 2000.27 11mi-am scos amigdalele(ce amigdale mari si negre nici nu am vazut a zis dna dr.) in martie 2001 mi-a rupt cornetele.Tot aveam dureri de genunchi fie ca era vara fie ca era iarna plus eram tot infundat la cap dupa toate astea nu s-a schimbat nimic medicul de familie m-o indopat cu medicamente antireumatice.In 2006 prin iunie m-am intors la ORL dupa ce s-a uitat cu endoscopul a vazut ca pe partea stg. partea din spate a cornetului s-a prins trebuie operat, m-a operat si mi-a tinut o saptamana o bucata de plastic pana se cicatrizeaza totusi schimbari nu au fost.In februarie 2008 din operat acelasi conet s-a prins din nou m-a operat si mi-a tinut o luna plasticul in nas iar prin vara s-a infundat nasul de tot si imi curgea numai apa limpede.Analizele ieseau perfecte, testul alergic la cei 7 a fost negativ.Prin decembrie mi s-a infundat si partea dr., am reusit sa fac un RMN, sinuzita maxilara bilaterala si frotala stg din nou la ORL pe 7.01 2009 din nou operat de polipectomie nazala stg si etmoidectomie anterioara stg. Acum mi-a stabilit rinita alergica dupa polipi care mi-au crescut in nas dar nu se stie alergenul (atmosfera poluanta). Cu tiuitul din ureche mi-a verificat urechea, m-a pus sa ma tin de nas si sa suflu pana imi pocneste in ureche n-ai nimic mi-a zis, am facut o audiograma abia mi-a iesit acceptabila sa n-am treaba la lucru.La RMN am fost trimis de la neurologie(calea cea mai simpla).INTREBARE:daca eram trimis de ORL rezultatul era mai bun sau daca se poate obtine ceva de CD. Acum ma simt destul de bine dar mai ramane tiuitul.
0
18-01-2009, ora 15:05
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
NU.. conteaza de cine esti trimis la RMN.
rezultatul este acelasi.
Tiuitul.. este semn a unei circulatii defectuase in regiunea urechii interne, in timp poate sa scada si auzul.
ESte important sa vedeti cum stati cu tensiunea areriala, cu problemele de cervicoartroza, Colesterolul,
Dac sunt probleme.. trebue rezolvate.
Ca si tratament se recomanda vazodilatatoare. bilobil 3 pe zi + pentoxi retard 1 pe zi...
0
18-01-2009, ora 18:43
Azztecs
Nu este medic/terapeut
Azztecs
ce vrea sa insemne RMN
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Efectele indirecte ale COVID-19 asupra tinitusului, o condiție comună manifestată prin „țiuit” în urechi, discutate de cercetători
  • Un potențial tratament pentru tinitus, dezvoltat după două decenii de cercetare
  • Tinitusul sau țiuitul în urechi ar putea duce la pierderea auzului? (studiu)
  •