placenta posterioara inserata jos in sarcina poate cauza secretii roz ?

20-06-2012
cristinne1983
Nu este medic/terapeut
cristinne1983
Buna ziua
sunt gravida in 17 saptamani si la eco mi s-a vazut placenta posterioara inserata jos la 0, 8 cm de colul care era lung si inchis(4, 1cm). Am ajuns la eco de urgenta ca m-am speriat ca am avut niste secretii roz diluate cateva zile la rand, o data pe zi..doar de fiecare data cand aveam 'scaun' am observat, adica depuneam 'efort' ca sa zic asa.
Dureri nu am, nici contractii.
Acum iau utrogestan 300 mg pe zi in continuare vaginal, magneziu 3 pe zi dar si no spa tot 3 pe zi preventiv.

Intrebarea mea era: pe unde pot veni acele scurgeri rozii ocazionale si de fiecare data aproape cand am scaun (ieri chiar am vazut pe slip si 2 chegulete de sange de marimea unei seminte de mac) daca eu am colul lung si inchis?
Am facut ecografii performante, 2 la numar la 14 si la 16 sapt si bebe e f bine, placenta frumoasa, col inchis, nici urma de nik ingrijorator si totusi pe mine tot ma emotioneaza treburile astea cu scurgerile roz diluate cand si cand.
PS: sunt suspecta si de trombofilie(3 mutatii heterozigote am) si fac tratment zilnic cu aspenter doar.
ps2: trebuie sa stau la pat cu placenta mea? ca eu nu prea am stare, desi efort fizic nu fac deloc..dar m-as plimba, as gati, etc, stau pe scaun, non stop.
2 comentarii
0
22-06-2012, ora 10:58
Dr. Clinica Marie Stopes Romania
Obstetrica-ginecologie, Bucuresti
Dr. Clinica Marie Stopes Romania
Situatia dupa cum o descrieti Dvs este de urmarit impreuna cu medicul OG care va trateaza- daca apar sangerari trebuie sa va adresati imediat medicului OG sau camerei de garda din spital dc acestea se intampla in timpul noptii. Repausul la pat este benefic, dar nu este obligatoriu decat dc mediul dvs OG v-a recomandat acest lucru. Contactul sexual in schimb este preferabil de evitat pana la o varsta a sarcinii in care se vede ca placenta ascensioneaza.Si inca odata monitorizare cu medicul OG.
0
22-06-2012, ora 11:17
cristinne1983
Nu este medic/terapeut
cristinne1983
Multumesc de raspuns;

monitorizez sigur ca da, la fiecare 3 sapt am morfofetala programata si la fiecare 2 sapt: analize de sange (ca am un pitic pe creier cu coagularea ca am 3 mutatii heterozigote ale sangelui cu risc de trombofilei) insa.. cand ajung la medic niciodata nu vede nik..colul curat, secretia curata si nu numai el ci si ecografistii: totul este in regula..cu toate astea eu din 2 in 2 zile dimineata cand ma tresesc si ma duc la baie, de fiecare data am o secretie roze de cantitate ff mica si doar atunci, ca ziua nimic..deci daca ma duc la medic dupa nu mai e nimic.

*..sper sa fie bebe bine pana la termen, in rest nu mai conteaza nik dar ma gandeam ca poate stiti: pe unde ar putea veni secretiile daca colul este inchis..
se poate deschide pt o secunda si apoi inchide la loc??:))
scuzati-mi intrebarile impertinente poate..
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul