Plange continuu

29-07-2017
Dsghjsns
Nu este medic/terapeut
Dsghjsns
Buna ziua, va rog sa ma ajutati. iubita mea de o vreme este suparata, plange zilnic fara motiv, este foarte sensibila la orice ii zic. Eu incerc sa o ajut mereu cu ce stiu si incerc sa o incurajez.Noi suntem impreuna de 4 ani nu avem niciun secret unul fata de celalalt, mereu imi povesteste orice lucru in cel mai mic detaliu, imi zice ca nici ea nu stie de ce e asa vulnerabila . Noi suntem in strainatate, dar ea a mai fost la psiholog inainte pentru ca are frica de abandon. Ea stie ca eu nu as lasa-o niciodata si cu toate astea cand ne certam putin si ies sa ma linistesc ea se sperie si nu inteleg de ce. Poate e o perioada mai proasta a ei dar totusi o iubesc si nu as vrea sa se imbolnaveasca.
4 comentarii
0
29-07-2017, ora 06:25
Psiholog Neacsu Virginia
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Neacsu Virginia
Daca psihologul la care a mai fost i-a depistat ca una din probleme teama de abandon, asa cum ai intuit si tu, acesta ar fi motivul pentru care se sperie cand iesi sa te linisteti dupa o cearta, posibil ca, pentru ea, orice conflict sa insemne ca te pierde, in ciuda duratei relatiei.
Nu ai scris de cand sunteti in strainatate. Departarea de casa/familie poate sa nelinisteasca pe oricine. Daca persoana se teme, oricum, foarte tare de abandon, atunci cand singurul om care ii e aproape pleaca (fie si 10 minute, sa se detensioneze), pentru ea, emotional vorbind, e ca si cum a plecat de tot.
Daca ai constatat ca a devenit mai trista si sensibila decat de obicei, incurajeaza-o sa reia discutiile cu un psiholog, sa previna o posibila depresie (daca nu vorbeste limba tarii unde sunteti, poate vorbi pe skype cu un psiholog din Romania)
Btw. felicitari ca ii esti aproape.
Sanatate ii dorescc!
2
29-07-2017, ora 14:24
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Bună ziua!
Așa cum menționează și colega mea, faptul că sunteți departe de casă și singura persoană apropiată sunteți dvs., ori de câte ori apar discuții și are impresia că vă pierde și pe dvs. teama aceea de abandon se accentuează și-i dă o stare de nesiguranță. Eu v-aș recomanda în primul rând să luați legătura cu un terapeut de cuplu( care vă poate consilia și on-line), care să vă învețe să gestionați în așa fel relația încât să nu mai ajungeți în impas.
0
29-07-2017, ora 14:30
Dsghjsns
Nu este medic/terapeut
Dsghjsns
Va multumesc mult pentru raspunsuri! Familia ei este aici cu noi locuim la 20 de km distanta, suntem de un an aici
0
29-07-2017, ora 17:13
Psiholog Neacsu Virginia
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Neacsu Virginia
Daca relatia ei si cu familia si cu dvs este buna, ii sunteti aproape si fizic si emotional, atunci cu atat mai mult e bine sa primeasca terapie, sa poata intelege ea insasi ce se petrece cu ea si sa isi revina.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul