Pleurezie

18-02-2018
alexandrairina
Nu este medic/terapeut
alexandrairina
Am diagnosticata cu pleurezie și lichid la plămânul stâng. Am urmat tratament timp de 10 zile cu Zinat și Ciprinol+antiinflamatoare. Durerile au fost surportabile, in unele nopți mă trezeam cu dureri foarte puternice, nu puteam sa respir și nu puteam sa stau in nicio poziție, durerea fiind persistenta. La o zi după terminarea tratamentului, durerea a revenit și mai puternică dar de această dată la plămânul drept.
Urmează să merg la medic pentru continuarea tratamentului dar as vrea sa știu daca este posibil ca pleurezia sa se transmită și la celălalt plămân sau sa fie prezenta la ambii. Tatăl meu a suferit de aceasta problema iar în urma complicațiilor a ajuns la extirparea plămânului.
Mulțumesc !
3 comentarii
1
17-05-2019, ora 09:37
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Pneumologie, Iași
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Hristos a Înviat! Da, pleurezia poate fi bilaterală (la ambii plămâni). Trebuie determinată cauza pleureziei (cardiacă, pulmonară, tuberculoasă, paraneoplazică) și tratată, aceasta ține de medicul dumneavoastră curant. Dacă mai aveți întrebări vă răspund cu drag. O zi binecuvântată!
0
17-05-2019, ora 10:29
alexandrairina
Nu este medic/terapeut
alexandrairina
Bună ziua,
Va mulțumesc pentru răspuns.
Problema a fost datorita faptului ca am combinat fumatul cu anticoncepționalele, motiv pentru care am avut tomboembolism pulmonar.
De la aceste probleme, am rămas cu cicatrici la ambii plămâni, iar acum urmez tratament toată viata cu aspenter.
Vreau sa știu dacă exista riscul sa se mai repete tomboembolismul pulmonar, sau cum pot evita pe viitor asta în caz afirmativ
Din informațiile pe care le am citit pe internet cicatricile nu sunt atât de grave și nu îmi pot afecta viata pe viitor.
0
17-05-2019, ora 22:22
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Pneumologie, Iași
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Hristos a Înviat! V-am răspuns la mesajul privat. Dacă mai aveți întrebări sau există nelămuriri vă răspund cu drag. O seară binecuvântată!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Clarificare: ce este apa la plămâni (termen popular)
  •