Pneumonie?

13-10-2016
trilliannes
Nu este medic/terapeut
trilliannes
Buna ziua,

am racit exact acum 2 sapt dupa o internare de o zi la Parhon. Desi a inceput ca o banala raceala (stranut, curs nas), la 4 zile distanta a aparut o tuse seaca, f urata si frecventa. Ma lasa abia dupa 2.30 noaptea. Dupa alte 3 zile aveam o durere puternica in piept si senzatia de mucozitati in zona pieptului, pe care nu reusesc sa le expectorez. Am luat ACC 600 doua zile, fara efect. La vizita la medicul de familie mi s-a spus ca pb e vb de o tuse seaca si ca pare ceva viral insa am primit tratament cu Tavanic 500mg/zi, Aflumil, Eurespal (2cp/zi), Eubiotics. Am facut tot atunci si radiografie iar medicul a precizat ingrosarea hilurilor. Am luat acest tratament 7 zile, starea de rau a continuat, a aparut durere tip 'junghi' pe partea dreapta, in timp acoperind un perimetru mai mare. Mi s-a dereglat putin somnul, ma trezesc la 2h dupa ce adorm greu noaptea. Dupa 5 zile de antibiotic am consultat medicul pneumolog care a pus diagnostic de sindrom bronsitic persistent si a mentionat ca este mai evidentiat desenul radiografic in prima jumatate dreapta. Mi-a completat tratamentul cu Tussin la nevoie, Pulmicort 2puf/zi, Ventolin la nevoie, Coldrex 2/zi si mi-a scos Aflumil deoarece am o usoara tromocitopenie preexistenta racelii.
De 3 zile am inceput sa transpir catre dimineata, doar pe partea dreapta a sternului si corespunzator aceleasi zone in spate. Sputa a devenit cumva mai albicioasa, tot lipicioasa, si amestecata cu saliva insa de cate ori tusesc am o senzatie de rupere iar expectoratia este minima. Ieri am mers la un medic de Boli infectioase intr-o clinica particulara, care evoca posibilitatea unei pneumonii interstitiale. Mi-a recomandat sa reconsult pneumologul pentru a confirma daca este necesara o noua radiografie. Mentionez ca sunt relativ subfebrila (37.3) iar medicul pneumolog mi-a recomandat ieri ca sunt suficiente cele 7 zile de antibiotic, nu mi-a recomandat refacerea radiografiei. Cum dumnealui revine in clinica abia la inceputul saptamanii urmatoare, la intrebarile mele, mi-a recomandat sa merg catre Boli infectioase in caz ca in urma finalizarii tratamentului cu Tavanic, apare febra.
As vrea pe cat posibil sa evit sa mai merg la vreun spital, mai ales de infectioase. Daca din Parhon am cules 'raceala' asta asa urata, mi-e teama de ce as putea culege din Bals sau Babes :(. Este adevarat ca toate acestea au aparut si pe un fond imunitar defectuos, am avut o perioada f aglomerata la munca, cu f multe ore suplimentare, care mi-au consumat resursele de sanatate.
Cu toate ca as vrea sa evit Bals sau Babes, am nevoie de un diagnostic si un tratament adecvat situatiei, pentru ca inca nu ma simt bine. In caz ca este cineva medic, ma poate sfatui daca ar trebui sa merg tot catre pneumologie, sa imi iau inima in dinti si sa merg la Bals/Babes sau mai exista si alta varianta?

Multumesc.
1 comentarii
0
23-05-2019, ora 17:25
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Pneumologie, Iași
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Hristos a Înviat! Durerea ca un junghi, transpirațiile, accentuarea desenului la nivelul hemitoracelui drept pot sugera o pneumonie. Vă recomand să mergeți la pneumologie, cu repetarea radiografiei (pentru a evalua evoluția sub tratamentul antibiotic). Dacă mai aveți întrebări vă răspund cu drag! O zi liniștită!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.