pneumotorax

27-03-2010
menu
Nu este medic/terapeut
menu
am un baiat de 17 ani care in ianuarie a facut pneumotorax spontan, iar acum acuza dureri
am facut radiografie, dar doct.a spus ca nu se vede nimic
de la ce sunt durerile in piept?
14 comentarii
0
27-03-2010, ora 22:06
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Radiografia are o rezolutie mizerabila, faptul ca nu se vede nimic nu este de mirare. Probabil tratamentul facut nu l-a vindecat si acum boala recidiveaza sau face altceva. Simpromele sunt mult mai importante decat analizele si radiografiile care nu trebuie crezute cand simptomele corpului arata altceva. Ar fi bine sa mergeti la un medic homeopat in caz ca recidiveaza, este f. greu pana la imposibil ca ceva sa se vindece cu medicamente chimice.
0
08-05-2010, ora 00:05
feliuta
Nu este medic/terapeut
feliuta
buna, sotul meu in urma cu ceva timp a fost diagnosticat cu pneumotorax spontan, in urma caruia i sa administrat un tratament timp de 7 zile, acesta constand, in fosfat de codeina 15mg, azitrox 500 si o solutie ce are la baza o infuzie de tei, si un repaus total la pat Intrebarea mea ar fi : dupa acest tratament se poate reface isi poate relua toate activitatile ce le avea inainte ??? pentru ca doctul ce il trateaza i-a spus ca nu are voie sa ridice nici o sticla de apa de 2 litri.
0
10-07-2010, ora 13:42
andreusha
Nu este medic/terapeut
andreusha
buna.am 20ani si p 31 mai m'am internat cu pneumotorax spontan partea dreapta.facut de la tuse...am racit.si tuseam agresiv.mi'au pus tub d dren...am stat 1sapt apo am venit acasa.acum am racit iar...stranut...tusesc da putin si imi curge nasul exgerat d tare...apos si dimineata mai gros.vroiam s stiu simptome d revidiva.mi s'a zis k am plamanu' drept mai putin dezvoltat.si ink am putine bule ramase p ambele parti.dar foarte mici.mie km frica...:(multumesc!!!
0
21-07-2010, ora 18:49
florin_tgv
Nu este medic/terapeut
florin_tgv
Salut!cu aproximativ 3 saptamani in urma am fost diagnosticat cu pneumotorax spontan..am fost internat mi sa intros acel tub de dreana..dupa 6 zile am fost externat..am cam o saptamana jumate de cand am scos firele si inca simt dureri, uneori intepaturi...am fost din nou la consult mi sa facut o noua radiografie insa mi sa spuns ca nu a recidivat..este normal sa am incontinuare dureri?adevarat suportabile dar care inca persista..!multumesc
0
21-07-2010, ora 18:55
andreusha
Nu este medic/terapeut
andreusha
florin_tgv... suntem in aceeasi situatie si ieri am fo la un medic specialist
am fc tot din nou...raza si tot c tine... mi'a spus snu ma mai gandesc la asta si sa nu mai agit k pneumotoraxu' poate sa recidiveze sau e posibil snu...
ai ci depinde cum t protejezi tuh d raceli si nu ai voie sa tusesti sau efort sub nici o forma
daca racesti si tusesti cel mai bn s ceri cva puternic ptr stoparea tusei
mie mi'a dat un vaccin kre il fc 10 zile p luna timp d 3luni snu mai racesc iarna...aku sa vad cum reactioneaza k in sept incep;)
tu nu'ti fa griji si protejeaza'te!
0
22-07-2010, ora 13:50
florin_tgv
Nu este medic/terapeut
florin_tgv
andreusha mercy mult de raspuns..treaba e ca nu am facut absolut nici un efort...nici nam racit..si tzin sa te anuntz ca in primele zile dupa operatie o saptamana maxim mam simti mai bine..insa acu de cate zile au inceput din nou durerile..sper sa ai dreptate si tu si doctorii astia aeriani de la mine din oras:))totusi voi face un control la bucuresti..ca sa fiu sigur:))mercy mult inca odata.multa sanatate si tie;)
0
11-01-2011, ora 02:37
Stela D.
Nu este medic/terapeut
Stela D.
Buna. Sora mea in varsta de 22 de ani a fost internata vara trecuta cu pneumotorax spontan care a fost tratat cu drena. Ieri, 10 ian.2011- a recidivat si i-a fost introdus tubul de drenaj. E foarte posibil ca acum sa nu mai scape de interventie chirurgicala. Rugamintea mea este sa-mi recomandati un medic specialist cat mai bun. Sunt din Sibiu. Poate e mai bine sa consultam si un medic din Buc.???
Va multumesc.
0
18-02-2011, ora 22:48
simymazilu
Nu este medic/terapeut
simymazilu
Stela D., legat de medici, spitale, interventii.Din punctul meu de vedere, cel mai bun spital pentru a rezolva aceasta afectiune, este spitalul de pneumoftziologie din Iasi.In 2002, am facut un pneumotorax spontan total drept.Dupa "rezolvarea" temporara prin aducerea plamanului la normal cu ajutorul tubului de dren, a urmat ca mai toate cazurile, recidiva.Am ajuns in spitalul judetean Bacau, unde o data cu tubul de dren, mi-au facut cadou si stafilococul auriu.Am ajuns la Iasi, unde mi-au facut asa numitul ponsaj pleural, iar problema legata de pneumotorax, au rezolvat-o cu brio.Suntem in 2011, si de atunci nu am mai intampinat probleme.Din pacate, stafilococul auriu, care la-m contacta, a dus la o frumoasa osteomielita costala dreapta, care a avut ca urmari, cateva operatii in tara si in strainate, ani in care trebuia sa pansez zilnic, din cauza supuratiilor, tratamente cu antibiotice foarte costisitoare(Ex:Targocid).Una peste alta, indiferent de alegerea facuta, stati cu ochii in patru la riscul de infectii spitalicesti post-operatorii.Nu e de joaca.Pneumotoraxul spontan, este o urgenta chirurgicala, dar nu este foarte grava.Urmarile unei infectii post-operatorii sunt.
0
16-03-2011, ora 09:31
Vlad2109
Nu este medic/terapeut
Vlad2109
Buna am si eu cateva intrebari legate de acest pneumotorax.Am fost deja internat in spital cu unu foarte mic.Am consultat un alt medic si mi-a zis ca daca este mic acesta se poate resorbi si nu e nevoie nici macar de tubul de dren.Este posibil sa se resoarba daca este foarte mic doar cu repaus si niste antiinflamatorii?
-m-am internat pana la urma in spital de fapt in acest moment scriu mesajul din spital.au trecut deja 5 zile de cand sunt aici am stat cu tubul de dren ieri mi l-au scos si azi am facut o noua radiografie sa vad cum este.Se pare ca de ieri pana azi a recidivat.Inca o data aceeasi intrebare se poate ca acesta sa treaca si fara sa fac operatiie pt ca asta ar fii urmatorul pas si sincer sunt un pic cam speriat si nu stiu ce sa fac.
-care sunt sansele ca acesta sa recidiveze dupa ce fac operatia?
-care e rata de succes a operatiilor de acest gen?
-cum e cu durerea dupa operatie e suportabila sau...?
Va multumesc astept raspuns.
0
29-04-2011, ora 06:08
mihai44
Nu este medic/terapeut
mihai44
buna...am fost operat 1996 de pneumotorax.este posibil sa revina tot in aceasi parte in care am fost operat.?..sa va spun de ce intreb...de 2 zile am dureri pe toata partea dreapta unde am fost operat..sau poate fi de la vreme.? dar sunt dureri ca si cum as avea o rana...
0
02-05-2011, ora 11:10
rsimi
Nu este medic/terapeut
rsimi
Buna ziua. As dori sa stiu in cat timp isi revin nervii atinsi in urma unei operatii de pneumotorax, intrucat am ramas cu partea respectiva foarte sensibila si neplacuta la atingere. Multumesc.
0
10-06-2011, ora 14:57
eliza_666
Nu este medic/terapeut
eliza_666
Buna ziua, am si eu o rugaminte cine ma poate ajuta cu o foie de observatie si anlize pentru pneumotorax spontan, am ca si studiu de caz la un proiect de diploma,.Multumesc
0
25-02-2012, ora 18:32
paper
Nu este medic/terapeut
paper
luna trecuta am fost depistat cu pneumotorax spontan pe partea deapta, am stat cu drena o saptamana, acum cateva zile au inceput iar sa apara durerile si partea dreapta, o am iar amortita, am fost la doctor si radiografia pe care am facut-o nu apareau leziuni la plaman este posibil ca doctorii sa se insele si sa recidiveze pneumotorax-ul ?
0
25-02-2012, ora 18:38
paper
Nu este medic/terapeut
paper
doctori mi-au dat o reteta cu acc si mucosolvan
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Afecțiuni ce dau dureri în piept
  • Cum recunoști angina pectorală și de ce apare această durere
  • Pneumotoraxul spontan - experiența pacientului
  • De ce apar durerile în piept în angină?
  • Durerile în piept - sunt dureri de inimă sau nu? (cum faci diferența)
  • Angio-computer tomografia ar putea fi cel mai bun prim pas în investigarea durerilor în piept
  •