Pneumotorax

04-12-2011
CataD
Nu este medic/terapeut
CataD
Buna ziua,

Sotul meu este internat de 5 zile in sectia de chirurgie toracica cu diagnosticul de pneumotorax in urma caruia a suferit o interventie chirurgicala care a constat in introducerea unui tub de dren in cavitatea toracica, in zona intercostala, subaxiala. La 4 zile dupa interventie, pe tubul de dren s-au constat sangerari in cantitati reduse. Medicul ne-a asigurat ca totul este in ordine si ca este normal ceea ce se intampla. Este normal sau aceste sangerari sunt din cauza leziunii parachimului pulmonar cauzat de capatul drenului, ori a leziunii cavitatii toracice tot din cauza capatului drenului?

Va rog sa imi dati un raspuns, in cazul in care aveti detalii despre aceasta interventie.
4 comentarii
0
09-12-2011, ora 23:00
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
in prima faza ar fi bine de stiut ce a provocat pneumotoraxul? a fost una spontana sau in urma unui traumatism toracic? dupa un timp drenajul poate produce leziuni superficiale pleurei sau parenchimului pulmonar, din aceasta cauza daca drenajul toracic nu da rezultate, dupa un timp trebuie trecut la faza urmatoare (toracotomie)
0
10-12-2011, ora 10:01
CataD
Nu este medic/terapeut
CataD
Multumesc mult, deja a fost externat. A fost unul spontan, si intra-devar, drenul probabil i-a provocat mici leziuni din cauza carora pe tubul de dren au aparut cantitati infime de sange. Acum e bine, Slava Domnului.Sa speram ca nu va recidiva.
0
12-05-2012, ora 22:02
paparadu1986
Nu este medic/terapeut
paparadu1986
acum o luna am fost operat de un pneumotorax recidivat la spitalul marius nasta din bucuresti. m-a operat dr Bolca cu metoda toracoscopica. prima data am avut decat un tub de dren acum 7 luni, dar a recidivat si a trebuit operat. am decat trei orificii pe unde a lucrat domnul doctor. am plecat acasa la 4 zile dupa operatie si un timp a mai fost amortit pe piept in fata, dar a trecut. ma simt foarte bine si fac efort fara nici o problema, la control mi-a spus ca e foarte bine, si pot face efort cat vreau. poate cineva sa imi spuna daca a avut ceva probleme dupa efort? eu nu am fortat inca foarte tare si inca mi-e putin frica.
0
13-05-2012, ora 08:23
CataD
Nu este medic/terapeut
CataD
paparadu1986, sotul meu a ajuns inapoi in spital din cauza efortului, pentru ca nu intelegea ca a venit momentul sa nu mai faca ce facea inainte; doctorul a spus ca nu ii este interzis total efortul, insa sa nu ridice de exemplu, lucruri foarte grele. Acum lucreaza in alt domeniu, pentru ca nu putea continua expunerea la eforturi majore, ca inainte de operatie. Sfatul meu e sa incerci sa nu ridici lucruri grele, mai ales cateva luni dupa operatie, pentru ca e o chestie foarte sensibila.Cel putin la sotul meu, cum ridica ceva mai greu, cum i se face rau...
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Pneumotoraxul spontan - experiența pacientului
  •