poate fi apendicita? | Forumul Medical ROmedic

poate fi apendicita?

09-04-2011
micki01
Nu este medic/terapeut
micki01
De ieri am o durere de burta, nu foarte puternica, in partea dreapta jos, inghinal. Nu am febra, nici varsaturi, pofta de mancare e ok. Poate fi apendicita? Sau altceva? E normal ca in cazul apendicitei sa am un singur simptom, doar durerea de burta? Cum as putea sa-mi dau seama daca e apendicita sau altceva? Durerea nu iradiaza pe picior.
1 comentarii
0
10-04-2011, ora 02:59
musaraf
Identitate neconfirmată
musaraf
Buna ziua. De obicei in apendicita durerea incepe in mijlocul abdomenului si apoi merge in dreapta jos, unde este apendicele. In apendicita mai exista de obicei rigiditatea abdomenului si alte semne. Daca nu aveti nici febra si puteti manca, este putin probabil sa fie apendicita. Pentru femei, mai curand poate fi ceva de ginecologie. Mai poate fi litiaza renala sau infectie urinara (cateodata durerea iradiaza inghinal). Pentru pacienti mai in varsta (peste 50 de ani), barbati sau femei, ar trebui sa mergeti la control la gastroenterologie. Daca durerea se agraveaza, faceti febra, varsati sau va simtiti in general rau, mergeti la urgente, dar nu cred ca va fi cazul. Daca durerea persista pe termen lung, fara sa se agraveze, faceti o ecografie abdominala, examen de urina si o niste analize, dr. de familie o sa vi le indice. Numai bine!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Antibioticele pot înlocui operaÈ›ia chirurgicală, în cazurile necomplicate de apendicită acută
  • Administrarea antibioticelor în ambulatoriu la pacienÈ›ii cu apendicită este sigură È™i reduce necesitatea intervenÈ›iei chirurgicale
  •