poate fi cancer?

03-07-2010
picasso
Nu este medic/terapeut
picasso
buna ziua.
am o problema care ma nelinisteste.mi s a cariat o masea si s a rupt jumatate din ea.in locul in care s a rupt sunt 3 bucati mici de carne, legate intre ele.imi este foarte frica sa nu am cancer.tin sa mentionez ca ma spal de nu stiu cate ori pe zi pe dinti si folosesc si apa de gura, dar parca dupa ce ma clatesc cu apa de gura ele isi maresc dimensiunea.trebuie sa mi iau inima in dinti sa ajung la dentist, dar de fiecare data cand merg mi se face rau.(sufar de anxietate cu attacuri de panica).vreau o parere, stiu ca trebuie sa mi iau inima in dinti sa ajung la dentist.
multumesc frumos
eva
9 comentarii
0
03-07-2010, ora 14:01
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!

Stimată d-nă, bucăţile mici de carne pot fi doar nişte polipi gingivali, adică nişte tumori benigne (polipii gingivali NU sunt maligni). Consultaţi un medic stomatolog pentru a fi examinată şi pentru a vi se îndepărta ţesutul crescut. Până ajungeţi la medic ar fi indicat ca periajul dentar să fie efectuat cât mai gentil (cumpăraţi-vă - dacă nu aveţi - o periuţă cu peri moi).
Luaţi-vă inima în dinţi, aşa cum aţi precizat chiar dvs., şi consultaţi medicul fără teamă. Chiar dacă se va infirma diagnosticul de polipi gingivali, chiar şi aşa, indiferent de ce aţi fi suferindă, credeţi-mă pe cuvânt că există o rezolvare pentru tot şi toate. Cu credinţă în Dumnezeu orice se poate trata / vindeca.


Toate cele bune şi însănătoşire grabnică.
Dumnezeu să vă binecuvânteze!
În speranţa că v-am putut fi de folos, cu plăcere şi deferenţă,
Mister Nick ;)

Post Scriptum - Aşteptaţi şi sfatul unui medic stomatolog. Pe Romedic activează câţiva medici stomatologi foarte competenţi. Unul dintre aceşti medici - drmăseluţă - sau ceva de genul acesta, întotdeauna are intervenţii foarte pertinente, ca de altfel şi colegii dânsului :-)
0
03-07-2010, ora 14:52
picasso
Nu este medic/terapeut
picasso
multumesc frumos
0
03-07-2010, ora 16:04
picasso
Nu este medic/terapeut
picasso
draga nick,
m am uitat mai atent si la cealalta masea cu probleme si am si acolo aceleasi excrescente numai ca mai mici!!luni merg la stomatolog!am dat un search pe google la cancer gingival si pozele alea m au ingrozit.cum e posibil sa apara si la a doua masea care e pe partea cealalta?
sunt ingrozitor de speriata.tin sa mentionez ca aceste doua masele mi s au cariat f repede si au cazut f repede.e posibil sa se fi format ca au ramas radacinile acolo?
0
05-07-2010, ora 15:59
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Stimată d-ră/d-nă Eva, vă rog frumos să nu vă alarmaţi. Acele mici excrescenţe nu sunt ce presupuneţi dvs. că sunt, cel puţin nu cred şi nu vreau să cred că sunt.
Nu mai gândiţi negativ! Consultaţi un medic stomatolog, aşteptaţi diagnosticul şi urmaţi tratamentul cu credinţa că totul va fi bine, chiar dacă tratamentul ales de medic va fi unul medicamentos sau unul chirurgical.
Dumnezeu există alături de dvs. şi în dvs., trebuie doar să vă rugaţi la El şi vă va ajuta indiferent de natura diagnosticului :-) Vă veţi însănătoşi negreşit!!!



Toate cele bune şi însănătoşire grabnică.
Cu iubire şi respect,
Nick

P.S. - Nu amânaţi consultul stomatologic.
0
05-07-2010, ora 18:01
Dr. Sas Adina
Stomatologie, Cluj-Napoca
Dr. Sas Adina
eva 24, cel mai probabil acele excrescente de care vorbiti sunt asa-numiti polipi gingivali, adica proliferari ale gingiei care din cauza faptului ca maseaua se rupe, gingia isi gaseste loc sa intre in acel spatiu. Nu este nimic grav, acea gingie se cauterizeaza inainte de reconstituirea maselei(daca se mai poate reconstitui)
0
06-07-2010, ora 17:01
picasso
Nu este medic/terapeut
picasso
va multumesc pentru raspunsuri
0
17-10-2010, ora 22:10
George12
Nu este medic/terapeut
George12
am si eu sub limba o umflatura.daca o apas nu doare...pare ca este mai deschisa la culoare.am fost la dentist si mia spus ca imi ies maselele de minte...am o senzatie ciudata sub limba...POATE FI CANCER BUCAL?? imi este extrem de teama
0
17-10-2010, ora 22:13
George12
Nu este medic/terapeut
George12
se afla pe gingie umflatura in interior...
0
19-10-2010, ora 00:36
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Stimate d-rule/d-nule George12,

Dacă medicul stomatolog v-a confirmat că acea umflătură se datorează ieşirii măselelor de minte, dvs. NU trebuie să răstălmăciţi ce vi s-a spus şi să credeţi că suferiţi de nu ştiu ce afecţiune gravă, vă rog frumos.
Înainte de ieşirea măselelor de minte, dar şi în timpul ieşirii, câteodată chiar şi la puţin timp după ieşire, toate persoanele au senzaţii ciudate în gingie sau în vecinătatea ei; senzaţii care nu se rezumă doar la durere şi/sau disconfort, ci şi la formicaţii (furnicături), tensiune şi presiune în ţesut, zvâcniri locale (palpitaţii locale) etc.
Menţineţi contactul cu medicul dvs. stomatolog, cereţi-i sfaturile ori de câte ori aveţi nevoie şi încercaţi să nu mai fiţi ipohondru, că nu vă avantajează cu nimic, ci din contră, vă prejudiciază atât fizic cât şi mentalo-psihic.




Toate cele bune şi însănătoşire grabnică.
Dumnezeu să vă binecuvânteze!
Cu respect,
Nick
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cariile de biberon
  • Respirația pe gură în timpul somnului ar putea crește riscul apariției cariilor dentare
  • Nanoparticulele pot ajuta la spargerea plăcii bacteriene și la prevenirea cariilor
  • Cariile de colet
  • Tehnica imagistică ce permite depistarea precoce a cariilor dentare
  • Vaccinul pentru prevenirea cariilor dentare
  • Pasta de dinți cu peptide pentru reducerea cariilor
  • O peptidă bioactivă poate ajuta la tratarea cariilor dentare
  •