Poate fi o boala psihica?

03-06-2009
camir
Nu este medic/terapeut
camir
Buna seara,
Va rog sa ma ajutati in legatura cu un consult medical, dar nu stiu ce fel de medic ar putea sa rezolve urmatoarea problema cu fiiva mea ( a fost la 6 medici nutritionosti si vreo 3 ginecologi)
In urma cu 3 ani, a inceput sa faca sport, ( a mers la sala de 4-5 ori pe saptamana ), sa manance sanatos, si a reusit sa slabeasca 18-20 Kg, cam intr-un an. Starea psihica era foarte buna, ciclu normal. Acum 2 ani s-a mutat in Bucuresti cu serviciul, a inceput o viata foarte stresanta, 24 h din 24, locuia cu o persoana cu care a fost total incompatibila ( sefa ei ) licenta etc, nemultumire pe plan afectiv, si cu toate ca mergea in continuare la sala si avea grija ce manca, a inceput sa se ia in greutate., 10 luni nu a mai avut ciclu, si starea psihica s-a deteriorat, a devenit anxioasa nervoasa tot timpul si fara incredere in ea. Acum face sport, merge de 4 ori pe saptamana la sala, mananca numai salate si fructe, ciclul a revenit la normal dar nu mai reuseste sa slabeasca, a pus la loc 10 Kg. II este frica sa nu ajunga la punctul din care a pornit (73 kg) dupa atatea sacrificii si munca, nutritionistii la care a fost, dupa ce le-a urmat dietele, nu au dat rezultate. Nu are o viata sexuala, este foarte singura, traieste cu acesta frica permanenta, nu mai are incredere in ea si imi spunea ca nu-si mai poate controla corpul, CE sa faca si unde sa mai mearga sa-si revina la starea de normalitate. Nu inteleg cum poate sa se ingrase daca manaca ce mananca si face aproape zilnic sport. Daca ar manca normal si nu ar face sport ce s-ar intampla, mi-e si groaza sa ma gabdesc.Va rog sa ma ajutati cu un sfat, ca nu mai stiu ce sa fac. Credeti ca are vreo legatura cu vreo boala psihica sau endocrinologica ?Multumesc
2 comentarii
0
04-06-2009, ora 12:03
gege
Nu este medic/terapeut
gege
buna
stimata doamna-in primul rand va spun ca si eu sunt pe forum pt ca am diverse probleme de sanatate
eu nu sunt medic dar va rog sa-mi permiteti sa-mi dau si eu cu parerea.
o consultatie la un endocrinolog v-ar fi de mare ajutor-inclusiv analize medicale pt.tiroida.
bolile astea de tiroida cauzeaza multe neplaceri si daca nu stii e si mai rau ca nu stii cum sa tratezi.de exemplu o persoana cu pr.de tiroida nu poate sa slabeasca sau sa se ingrase(sunt mai multe feluri)
si cauzeaza si probleme cu ciclul.plus o gramada de simptome de zici ca ai nu stiu cate boli.
poate ar fi de ajutor si un consult psihiatric.eu am probl.cu tiroida si mai am si o depresie anxioasa care mi-a dat viata peste cap.va rog sa cititi despre boli endocrine si tulburari psihice ca sa aveti macar o idee care sunt simptomele.si apoi decideti la ce medic sa mergeti.
sper ca v-am fost de ajutor si daca mai aveti intrebari-scrieti
o zi buna
0
06-06-2009, ora 12:40
camir
Nu este medic/terapeut
camir
Va multumesc pentru raspuns
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul