Poate fii cancer

07-07-2007
sammona
Nu este medic/terapeut
sammona
Sora mea are o durere in partea dreapta in dreptul ficatului de cateva luni bune. De curand durerea se simte si in spate in acelasi drept cu durerea din fata si de asemenea si un pic mai jos pe fata cu o palma. Spune ca o tine ceva acolo si are senzatia ca ar avea un corp strain. Orice mananca ii provoaca starea asta. Nu se poate aseza pe partea dreapta deloc. De asemenea are si mute gaze. Nu poate manca mai nimic in afara de legume si fructe. A inceput sa suspecteze ca ar putea fii cancer. Exista posibilitatea aceasta? Daca da ne puteti recomanda o clinica particulara unde ar putea face o tomografie? A fost la foarte multi doctori dar nimeni nu a putut-o ajuta. E posibil sa fie afectat ficatul, bila si rinichiul pe partea dreapta si de aceea durerea sa se fii extins in trei puncte? Va rog sa ma ajutati. Multumesc.
4 comentarii
0
07-07-2007, ora 00:00
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Este extrem de improbabil, ca să nu zic imposibil, să fie vorba de un cancer. Tomografia nu este recomandată.
0
18-09-2007, ora 00:00
xcv
Nu este medic/terapeut
xcv
in primul rand este nevoie de o echografie, este cea mai neinvaziva metoda de diagnostic. Din ceea ce descrii tu cred ca este ceea ce noi numim " colecist diskinetic", adica o vezicula biliara care nu are miscarile pe care ar trebui sa le aiba. Faptul ca are gaze multe arata ca digestia ei este incompleta si acest fapt se produce (si) atunci cand bila ( fierea) nu se evacueaza in duoden la momentul optim sau in cantitatea necesara. In niciun caz nu trebuie sa te grabesti cu tomografia. Ia-o pe rand: mai intai un consult la un gastroenterolog sau internist cu niste teste de laborator ( hemograma, transaminaze), ecografia, +/- endoscopie. Poate fi asa cum am mai spus o diskinezie biliara sau o litiaza veziculara cu sau fara colecistita. Nu lasa lucrurile asa pentru ca poate evolua spre colica biliara, pancreatita litiazica, etc.
0
19-09-2007, ora 00:00
sammona
Nu este medic/terapeut
sammona
Multumesc pt sfaturi. A fost deja la ecografie si intr-adevar au gasit probleme la bila. Nu stiu exact diagnosticul. Am sa revin cu amanunte.
0
09-11-2010, ora 17:15
Filip Ionut
Nu este medic/terapeut
Filip Ionut
Am 35 de ani, as dori daca se poate sa imi recomandati un tratament pentru urmatoarele Steatoza hepatica difuza, colecist diskinetic, staza gastrica si duodenala. Va multumesc
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Investigații paraclinice în bolile hepatice și biliare
  • Moduri în care ne putem distruge ficatul
  • Ficat sănătos - ce poți face pentru ficatul tău (conform studiilor)
  • Semnele și simptomele ficatului (probleme cu ficatul)
  • O proteină, responsabilă pentru atacurile sistemului imunitar asupra ficatului
  • Studiu: ficatul uman ar putea rezista cel puțin 100 de ani
  • Verificarea ficatului - analize, teste și investigații (explicare rezultate ficat)
  •