poliartrita ?

430 comentarii 1 2 ..... 131415 Înainte ›
0
09-03-2011, ora 01:40
irina toma
Nu este medic/terapeut
irina toma
fix ampicilina si gentacimicina facusem si eu. O mare prostie. O sa-ti povestesc !

deci se pare ca ai avut o infectie serioasa care s-a vrut tratata.

Vreau sa scriu un jurnal ca trece timpul si deja am multe din urma de prins. Incep sa devin ocupata.
ma gandesc ca va fi utila candva, cuiva experienta mea dar totul evolueaza galopant si sunt atatea stari prin care am trecut si incep sa le uit. ma apuc neaparat de scris. Cred ca maine.
Nu apela la psiholog inca, ne ai pe noi.
Uite, daca citesti pe marshall iti va reveni speranta si trece depresia

http://autoimmunityresearch.org/phase1.pdf
0
10-03-2011, ora 23:50
coran
Nu este medic/terapeut
coran
pentru Irina Toma
Buna seara,
ma intereseaza foarte tare programul marshall, sunt decisa sa incep, am citit ca ati gasit un medic care sa va prescrie medicamentele si sa va urmareasca, va rog foarte mult daca va sta in putinta sa mi-l recomandati aici sau in privat. Nu am descoperit inca celalalt topic pe care spuneti ca ati detaliat mai mult despre protocolul marshall si tare as vrea sa mai discutam posibilitatile de procurare a medicamentelor si alte cate se mai ivesc intr-un demers de asa durata cum e acesta. Din pacate site-ul fundatiei nu mai accepta noi membri deci nu prea se pot pune intrebari.
Va multumesc foarte mult si astept raspunsul dumneavoastra
0
11-03-2011, ora 10:02
Raluca25b
Nu este medic/terapeut
Raluca25b
Am citit Phase 1 si am gasit cateva lucruri care ma ingrijoreaza putin si am o mie de intrebari, dar nu renunt. O sa ma documentez mai mult si apoi am sa incerc sa cer ajutorul unui doctor care sa ma sprijine in actiunea asta...sper sa nu ma trimita la plimbare :)

Eu inca cred ca m-am ales cu boala asta nenorocita ca urmare a tratamentelor prescrise fara cap de toti medicii la care am fost in ultimul an, care nu au timp sa-ti asculte povestea si dupa 2 ore de asteptari pe hol, iti acorda 5 minute in care se comporta de parca i-ai fi deranjat de la ceva.

Se zice ca majoritatea bolilor evolueaza negativ din cauza ca nu sunt descoperite la timp, deci vina e aruncata tot pe pacienti ca nu isi fac controale medicale regulate sau nu se duc la doctor cand au primele simptome. Ei bine, eu m-am dus la doctor pentru cele mai minore dureri si nici in ziua de azi nu sunt sanatoasa.

Totul a inceput anul trecut in ianuarie cand mi-a aparut o durere banala in gat. O resimteam atunci cand inghiteam pe partea dreapta a gatului. Ma durea cu preponderenta dimineata. Cu cat inghiteam mai des, cu atat imi scadea in intensitate. Amigdalele nu mi-ai fost inflamate nici o clipa. 2 luni am mers la toate clinicile din Cluj, la fel de fel de ORL-isti care imi puneau mereu aceleasi intrebari: Aveti denzatie de corp strain in gat? Nu. Aveti senzatie de nisip in gat? Nu. Aveti senzatie de arsura? Nu. Si ma trimiteau acasa cu inca un spray sau o bomboana gen Tantum. Unul din ei mi-a prescris pastile anti-stres si mi-a zis ca durerea e numai in mintea mea.

...pana in martie cand o doctorita mi-a cerut analize de sange. Mi-a iesit VSH, PCR si Fibrinogen mari, dar Exudatul era negativ. Cu toate astea mi-a prescris o "doza de soc" de Genatmicina cu Ampicilina la 12 ore si apoi am trecut pe Moldamin.

In aprilie am inceput sa am dureri puternice in muschiul femural al picorului stang. Nu ma durea la mers, doar atunci cand imi atingeam muschiul de parca as fi avut o vanataie mare si invizibila. Am fost la ortopedie, ecografie si neurologie si toti ma trimiteau acasa pe motiv ca e o intindere musculara. N-am inteles-o niciodata pe asta. Eu faceam sport de multa vreme si nu se punea problema nici macar de febra musculara, daramite de intindere? Si apoi, daca era intindere, de ce nu ma durea atunci cand alergam, mergeam, adica foloseam efectiv muschiul?

In luna mai mi-a trecut durerea de gat, VSH-ul parea ca intrase in limitele normale...pana in iulie cand a izbucnit din nou, de data asta mai puternic, insa pe partea stanga a gatului. Eram disperata crezand ca e un fel de cancer sau ceva. Am mers iarasi la doctorita dinainte si aceeasi poveste: doza de soc cu ampicilina si gentamicina, apoi moldamin. Singura diferenta era ca dupa 2 luni de tratament durerea nu ceda deloc, ba mai mult, parca ma durea din ce in ce mai rau.

In septembrie m-am trezit brusc cu dureri crunte in degetul aratator de la mana dreapta si inelarul de la stanga. Am fugit la reumatolog care mi-a dat Arcoxia si Doxiciclina timp de 45 de zile pe motiv ca e artrita reactiva. Dupa tratament nici o schimbare. Dimpotriva, degetul aratator se umflase ingrozitor si abia daca mai puteam sa scriu sau sa il folosesc la ceva. Cand m-am intors la dr mi-a zis ca nu are ce sa-mi faca. Artritele reactive dureaza 6 luni si dupa aceea trec de la sine.

Intre timp imi aparuse si un ganglion limfatic pe gat. Cand l-am descoperit m-am panicat rau de tot asa ca am fugit direct la o clinica privata. Asistentele m-au trimis la un dr ORL-ist, chiar directorul clinicii. "Sunt pe maini bune", mi-am zis. Acel dr mi-a zis ca daca am avut antecedente de dureri in gat atunci clar trebuie sa imi scoata amigdalele pentru ca ele sunt de vina si pt ganglionul limfatic si pt degetele mele. Am trecut direct pe gentamicina+ampicilina si apoi moldamin : ca sa scadem VSH-ul sa ma poata opera...numai ca VSH-ul meu crestea in loc sa scada, iar eu ma simteam din ce in ce mai rau. Ii spuneam ca eu am citit ca reumatismul cauzat de infectiile buco-faringiene cuprinde doar articulatiile mari, nu si pe cele mici, si se muta de la una la alta. El o tinea sus si tare ca poate cuprinde si articulatiile mici, ca daca nu il cred imi da sa citesc din cartile lui.

Cand au inceput sa ma doara genunchii m-am bucurat: ma dor si articulatiile mari, deci clar e de la amigdale. Le scot si dupa aceea o sa ma vindec.

In ianuarie 2011 am facut un nou set de analize si m-am dus la dr. Cand i-am aratat degetul aratator s-a speriat si m-a trimis la o colega de-a lui, dr reumatolog. Am avut noroc cu ea pentru ca e o persoana foarte cerebrala. Mi-a spus din start ca e poliartrita reumatoida. Am intrebat-o cum se poate vindeca. Mi-a zambit si a zis "PR e o boala care trebuie tinuta sub observatie". M-a trimis sa imi fac inca un set de analize de sange + ecograf + RMN + radiografii + teste ginecologice, dar diagnosticul a fost destul de evident...Am inceput sa ma simt mai bine de cum am interrupt moldaminul si anticonceptionalele. Ea spune ca dupa 4 luni de Sulfasalazina o sa ma simt si mai bine. Eu nu mai cred.

De cand au inceput problemele mele de santate cu ciudata durere in gat m-a cuprins o oboseala cumplita. Singura mea bucurie era seara cand puneam capul pe perna si stiam ca o sa adorm. Am realizat ca si tu ai trecut prin asta si cred ca oboseala asta joaca un rol important in ecuatia asta pe care incerc sa o rezolv.

De aceea mi-am scris povestea aici: ma gandesc ca si altii trec prin ce am trecut eu si poate reusim sa identificam ceva comun.. si mai ales pentru ca ar fi bine sa stie toti sa nu accepte toate tratamentele propuse de doctori, cu atat mai putin antibioticele. Unii dintre ei prescriu medicamente asa, ca sa scape de noi. Iar antibioticele cu spectru larg de actiune e vazuta ca o solutie generala pentru toate infectiile intr-o lume in care doctorii nu inteleg ca nu mai exista boli, exista bolnavi. Nu mai puteam lucra dupa sabloane!

Atat de mult as vrea sa inteleg cum m-am ales cu boala asta ...
0
11-03-2011, ora 14:46
irina toma
Nu este medic/terapeut
irina toma
Buna Ralu,

Cred ca-i foarte bine ca ai scris aici. Nu stiu ce spun statisticile dar eu personal, toate cazurile de poliartrita pe care le stiu au fost urmarea unor episoade cu infectii in gat. La mine a fost mai complicat ca desi aveam infectii recurente in gat de vreo doi ani... nediagnosticate si netratatate corespunzator, mi s-a inflamat un ganglion inghinal, ceea ce a ridicat suspiciunea de infectie abdominala sau genitala. Am facut numeroase investigatii specifice in urma carora nu s-a gasit cauza dar eu picand pe mana ginecologului, s-a gandit ca ar trebui sa-mi scoata uterul si anexele ca de acolo porneste problema. Daca picam la ORList sigur ma programa si la scos amigdale. Fiecare cu ce stie !!
Atunci am primit doze de cal de ampicilina ( 1 gr./12 ore ) combinata cu gentamicina... si pe termen lung dupa care am luat si cefalosporine la " ghici" ca poate eradicam problema ! Desigur ca totul a fost in zadar si n-am facut decat sa-mi slabesc si mai mult organismul cu aceste antibiotice.
Problema e mult prea complexa pentru a fi evaluata in cadrul unei singure specialitati. Eu eram atat de obosita ca uneori imi cadeau mainile grele pe langa corp si nu puteam sa mai fac nimic. Orice suparare sau situatie de stres ma tintuia la pat cateva zile. Nu ma durea nimic dar nu ma puteam misca de oboseala.
Astfel am ajuns la un doctor intr-un spital si i-am spus sa-mi faca analize si tot ce trebuie ca sunt foarte bolnava.
M-a intrebat ce ma doare si nu puteam sa-i spun ca ma doare concret ceva ci era doar starea de oboseala, disconfort abdominal si inflamatie parca generalizata. In acelasi timp incepeam sa am probleme de concentrare si de memorie.
Dupa un lung sir de analize, ecografii, RMN si PET CT, s-a ajuns la concluzia ca n-am nimic
si sa iau imunostimulatoare sa-mi cresc imunitatea.
Apoi s-a declansat poliartrita, in urma unui vaccin, ceea ce a facut sa fie foarte agresiva inca de la debut.
Poate ca daca n-as fi facut vaccinul s-ar fi declansat oricum dar ar fi evoluat mai lent, poate nu s-ar fi declansat deloc si organismul in timp s-ar fi reglat cumva... nu avem cum sa stim...
Reumatologii m-au plimbat luni de zile zicand ca-i fibromialgie, artrita reactiva, problema endocrina, psihica si alte bazaconii, desi era mai mult decat evident ca-i poliatrita inca de atunci, zic eu...
Marshall spune ca in toate cazurile de poliartrita, lupus, fibromialgie si multe altele, este vorba despre o bacterie care se raspandeste la nivel sistemic, se dezvolta in toate celulele noastre angrenand un raspuns imun
care la o prima vedere ar parea cum ca organismul produce anticorpi impotriva propriilor celule. Aceasta ipoteza ar fi gresita, deoarece anticorpii se activeaza impotriva bacteriilor continute de celule organismului, bacterii
uneori foarte greu de diagnosticat.
Daca poti urmari ceea ce spune dl Dr. Ion la subiectul " borelia sau borelioza ", vei vedea parerea unui medic infectionist in legatura cu acest subiect. Ideea este ca exista multe bacterii inca nedescoperitie si in fiecare an se descopera inca cel putin 10 tipuri de micoplasme, pentru care pana acum n-au existat reactivi si nu s-au putut clasa.
Marshall stie foarte bine ca poliatrita, de exemplu, este cauzata de o bacterie dar a renuntat la ideea identificarii ei, pentru ca mijloacele de diagnosticare sunt sarace si se pierde un timp pretios. El a identificat tipul de inflamatie provocat de aceasta bacterie si a construit tot tratamentul pe baza raspunsului organismului prin acest gen de inflamatie respectiv TH1.
Desigur ca de-a llungul vremii multi au incercat sa trateze poliatrita cu antibiotice dar nu au reusit decat s-o stagneze o vreme dupa care boala a revenit la aceeasi intensitate astfel incat multi au renuntat la a mai cauta
bacteria si infectia si au ales varianta cu imusupresoare, antibacteriene, citosdtatice, cortizon, pentru tinerea sub control a inflamatiei fara nicio speranta a vindecarii bolii.
Dupa nenumarate cercetari si experiente, Marshall a demonstrat ca bacteria ce produce inflamatia TH 1 este rezistenta la toate antibioticele existente pana in prezent, mai putin la unul singur : minociclina.
Gandeste-te ca la noi minociclina nici nu se gaseste in farmacii si infectionistii de regula nu o folosesc in schemele lor terapeutice deoarece inca nu s-a implementat la noi.
Marshall a gasit formula prin care antibioticul sa poata fi administrat dar in acelasi timp sa controleze si raspunsul imun al organismului prin suportul olmesartanului.
Eu stiu asta pentru ca in final tot voind sa stiu ce se intampla cu mine si de unde-i boala, am ajuns la parazitologie
la Fundeni si in urma testelor mi-a iesit micoplasma in sange.
Am primit diverse antibiotice, doxiciclina, claritromicina... nici nu s-a sinchisit micoplasma de ele.
I-am spus doctorului de minociclina dar mi-a spus ca a auzit de ea insa nu stie cum s-o foloseasca Am incercat la altii care la fel mi-au zis ca au auzit ca ar fi buna dar ei n-au folosit si le este teama sa incerce.
Doctora de familie a spus ca se face in spital, sub supraveghere medicala... (!?) In final toti au plecat capul rusinati de neputinta si ignoranta lor. Cel putin in cazul meu si-au recunoscut neputinta in fata evidentei, moment in care am decis sa-mi iau problema in propriile maini.
Probabil ca eu fiind disperata ca-s bolnava, am studiat mult mai mult problema iar experientele lor de medici in cazuri similare sunt dezastruase. N-au reusit niciodata sa rezolve o astfel de problema.
Tot ce scrie Marshall acolo mi se [potriveste ca o manusa !!! Pana si analizele de Vit D au confirmat existenta
bolii inflamatorii TH 1. Raspunsul la tratament a fost specatculos !
Oricine ar incepe protocolul in primele luni de boala, ar avea sanse 100 % de remisie completa in cateva luni.
Nu mai spun ca ar trebui inceputa o astfel de terapie de la primele semne de oboseala cronica !!

Te rog sa mai citesti, citeste si pe forum ce spun cei care au urmat marshallul. O sa-ti trimit niste linkuri !
Asta ajuta mult sa intelegi mecanismul prin care actioneaza.

Tu ai facut analize de parazitologie? : micoplasma, toxoplasma, borelia, toxocara si inca vreo trei... se fac in cadrul aceleiasi analize

Daca m-as duce la doctor as incerca la un internist sau infectionis, la mine fiind confirmata infectia cu micoplasma.
Poate la un infectionist foarte interesat de ultimele noutati sa gasesti sprijin pt. Marshall. La reumatologi mai greu !
Eu am gasit un medic ce stie a folosi minociclina in cazuri de infectii sistemice cu manifestare " autoimuna" precum este si poliartrita, dar nu-mi permit sa dau pe post fara acordul dansului.

Si pe mine ma tratau la fel de superficial. Dupa ce plateam consulatie intr-o clinica privata, aveam 15 minute
la dispozitie, cam asta era intervalul la care se faceau programarile.
In 15 minute cum sa inteleaga omul ala care-i problema cu mine. Nu are timp suficient.
Apoi a doua oara cand ma duc nu ma mai recunoaste si trebuie sa incep povestea de la zero, sa spun ce si cum, in acelasi interval de timp limitat. Asta m-a inversunat si m-a facut sa nu mai merg la reumatologi.
O sa-mi fac doar analize de monitorizare din timp in timp.Sper ca Marshallul ca mearga bine in continuare
sa nu mai ajung vreodata la mana reumatologilor. Numai acest gand ma imbolnaveste subit !

adresa mea este -*.
Coran, poti sa-mi scrii acolo. Astept mail de la tine si vorbim.

Eu incerc sa scriu mai mult aici pt. ca pot citi mai multi. Imi e greu sa repet acesleasi lucru pt. fiecare in parte in mail si n-as vrea sa ajung a face spam :)

Tinem legatura




(*modificat de admin)
0
11-03-2011, ora 15:08
irina toma
Nu este medic/terapeut
irina toma
inca ceva... multi nu cred ipoteza ca polairita ar fi generata de o infectie sitemica pt. ca nu le-a iesit nimic la analize. E gresit, deoarece multe bacterii ce provoaca inflamatie TH 1 ca in cazul poliartitei, evolueaza ani zile asimptomatic, poate chiar toata viata. Unele nu ies in analize si nu modifica VSH sau PCR astfel incat
omul nu stie ca le are decat daca se apuca sa faca investigatii mai complexe sau poate nici atunci, unele specii de micoplasma fiind inca imposibilit de reliefat in ser pt. ca inca nu-s reactivi pt. ele.
Poliartrita se declanseaza pe fondul unei asemenea infectii, probabil si pe fondul unei predispozitii genetice
deoarece nu toti care au acest tip de infectii fac poliartrita. Unii fac fibromialgie, altii lupus, altii spondilita, altii altele.
De exemplu toxoplasma... omul o poate avea o viata fara sa aiba niciun siptom si niciun deranj. Analiza nu se face decat la gravide cand o astfel de infectie ar putea afecta fatul. In rest... o putem purta fara stim o viata intreaga !
0
11-03-2011, ora 16:48
irina toma
Nu este medic/terapeut
irina toma
Tocmai am primit o veste cutremuratoare !
Astazi insusi doctorul meu de familie, Cristian Ciocaltan, a decedat la spitalul Fundeni
la varsta de nici 50 ani.
N-au reusit nici diagnostic la vreme si nici aplicarea unui tratament eficient in stimp util asa incat omul s-a stins
in doua saptamani sub privirile ingrozite ale familiei sale.
Daca acest om, doctori fiind, specializat in Germania si cu ogramada de relatii, n-a reusit a se salva, ce o sa facem noi oameni de rand intr-o atare situatie ?! Va spun eu : numai bunul Dzeu ne mai poate salva !
0
11-03-2011, ora 19:26
Raluca25b
Nu este medic/terapeut
Raluca25b
Ce ti-e si cu viata asta...Imi pare nespus de rau. Dumnezeu sa-l odihneasca.
0
13-03-2011, ora 12:40
irina toma
Nu este medic/terapeut
irina toma
Dumnezeu sa-l odihneasca ! A fost un om extraordinar, iubitor de oameni si un prieten de nadejde al familiei mele.
Ma afecteaza foarte tare. Nu-i drept sa plece asa devreme oameni atat de tineri, atat de vii si atat de buni !
0
27-05-2011, ora 09:52
irina toma
Nu este medic/terapeut
irina toma
Ralu, ca nu vei mai fi niciodata un om normal, asta e sigur. Te vei transforma intr-un on special si puternic, chiar daca nu ti-ai propus asta. Normalitatea e relativa si si-o defineste fiecare in functie de varii repere dar...
cum spune si BB, abia dupa ce ai invins o boala grea devii cu adevarat OM. E ca si cum ti-ai face armata, sa zic asa. Intr-o asemenea lupta, nu numai ca te calesti si capeti o maturitate poate nedorita la varsta ta dar ter ajuta sa te ridici psihic si spiritual, sa inveti a-ti cunoaste dimensiunea si sa dezvolti extensii noi, sa ai un cotrol asupra ta, o detasare fata de nimicurile virtii si in final o putere suverana pe care nu ti-o mai poate lua nimeni niciodata.
O sa plutim mereu deasupra celorlalti privind condescendent cum se consuma in nimicuri, cu detasarea omului care a fost in moarte si s-a intors.
Nimic nu va mai fi la fel.
La mine in suflet a fost scrum. Imaginea acestei boli a ars intreagaa vegetatia luxurianta si a lasat numai stepa.
Acum privesc cum ies muguri cruzi din cenusa, proaspeti si plini se seva, puternici si frumosi.
Stiu ca va veni acest moment si pentru tine, ca esti un om exceptional si vei stii sa gestionezi aceasta experienta de viata si sa-i dai o directie favorabila tie.
Eu nu am un curaj extraordinar decat in masura in care acceptam definitia curajului ca fiind o frica mai mare.
Am ales un drum care-mi parea sinuos si greu in serpentine dar singurul posibil de urmat cand toate celelalte apareau cu indicator T. Cine conduce stie ce inseamna acest semn pe indicatoarele de drum.
Va pup pe toti.
Samatate si capul sus. Nu mor caii cand vor cainii.
0
02-09-2011, ora 15:12
ci56
Nu este medic/terapeut
ci56
Dragii mei,
Sunt noua pe forum desi urmaresc toate mesajele si raspunsurile referitoare la poliartrita. de mai mult timp.Doresc si eu sa comunic cu voi toti.Foarte interesante experientele voastre, dar mai ales felul in care va sustineti.Am poliartrita de multi ani ( 15 ani), iar in prezent, dupa 1 an de sulfasalazina care a facut ravagii in organism, urmez cu plaquenil. Efectul nu este promitator.Dureri, uneori sunt ca o gogoasa, am insa si multe alte probleme de sanatate. Nu sunt prea optimista, desi pana acum am fost bine.Tratamentul pentru aceasta boala a fost inceput tarziu din cauza analizelor bune., in ciuda deformarilor de la maini, de la picioare, am fost diagnosticata ca avand reumatism
si am luat antiinflamatoare din toate categoriile. Ma lupt si cu un ulcer activ cu nisa, am contactat in urma unei operatii de histerectomie subtotala virusul hepatic B, sunt purtator, am si probleme cu inima, incat doar poliartrita mai lipsea.sunt activa, lucrez, fac multa miscare si inca duc o viata normala.Sunt speriata de efectele adverse ale tratamentelor.Voi incerca si eu tratamente alternative si pe masura ce voi avea rezultate va voi informa.
Sanatate si numai bine la toata lumea
0
14-09-2011, ora 19:28
amarena39
Nu este medic/terapeut
amarena39
buna ziua la toti cei ce sunteti pe acest sit ma bucur nespus ca v am gasit si poate asa o sa am si eu un sfat din partea voastra.am fost diagnosticata cu artrita reumatoidala pe data de 1 08 11 si mi au dat medrol 16 mg dimineata si seara cate un sfert imediat dupa ce am inceput sa l iaula cateva zile durerile m au cam lasat mentionez ca aveam dureri cumplite la maini genunchi umeri si solduri dupa 1luna am facut alte analize si m am intors din nou la medic mi a dat din nou medrol calciu si vit d dar medrol trebuie sa l iau in urmatorul fel..1luna de dimineataun sfert si seara 1 zi da 1zi nu cate un sfert a doua luna doar dimineata a treia luna doar dimineata ozi da o zi nu mentionez ca acom ma simt mai binisor dar nu vreau sa mai iau medrol de frica acestui medicament as vrea sa l intrerup de tot spuneti mi va rog daca fac bine sau nu si daca durerile se mai intorc daca acum mi au trecut trebuie sa va spun ca acum sunt in italia si aici am fost la doctor, va multumesc din tot sufletul ca ati avut rabdare sa mi cititi randurile si ca v am gasit pentru ca sunteti romani de ai mei si eu tot in romani ma incred mai mult si am curaj sa cer un sfat multumesc anticipat pe curand
0
15-09-2011, ora 11:24
irina toma
Nu este medic/terapeut
irina toma
eu consider administrarea de calciu + D3 o mare prostie in cazul artritei reumatoide.
S-a demonstrat in aproape toate cazurile ca aceasta boala vine in urma blocarii receptorilor de vit D.
Astfel vit D nu se mai poate metaboliza deci nu mai fixeaza calciul in oase. Vit D3 ramane neprelucrata in organism in cantitati care devin toxice de la o anumita masura in sus, in timp ce calciul adimistrat in exces se depune aiurea in tesuturi, in timp ce osul sufera modificari de structura.
Te rog sa faci analize de vit D undeva, la o clinica de endocrinologie sau in sist. privat.. sunt anume doua feluri : 1, 25 OH si 25 OH.
Dupa ce faci aceste analize mergi cu rezultatul la doctor si spune-i sa-ti prescrie un tratament adecvat.
In urma unei serii de indopare cu Calciu + D3 eu m-am ales cu multiple calcificari fix pe langa oase.
Metabolismul fiind blocat, calciul se depune alandala pe unde nu trebuie.
Mama mea, la 60 ani, sufera de o usoara osteopenie. S-a dus la Doctor unde i s-au prescris cantitati masive de vit D 3. Eu am dus-o la Synevo si i-am facut analizele de vit D si i-a iesit vit. D3 mult peste limita superioara.
Cand s-a dus cu rezultatele la doctor, i-au scos D3 ul, recunoscand ca au facut o prostie. In acelasi timp doctorul a fost foarte surprins ca cineva a facut aceste analize, ei neutilizaindu-le in diagnosticuri.
Ma intristeaza sa vad ca si in Italia se abordeaza problema gresit. Vai de noi !!!
Daca ati fost diagnosticate cu artrita reumatoida, singurul eficient la inceput ar fi methotrexatul. Medrol nu are ce cauta ! Nu influenteaza evolutia bolii ci doar mascheaza simptomele, reduce durerea.

Eu dupa 8 luni de boala in care a evoluat galopant, am inceput Marshall protocol, un tratament pe baza de
antibiotice si care ajuta la deblocarea receptorilor de vit D, la reglarea sistemului imun si la eliminarea parazitilor din organism. Acest protocol este foarte eficient daca se incepe din primele luni de boala. Dupa ce trec anii, e mai greu, daca nu imposibil sa mai dam boala inapoi.

Sanatate va doresc si D-zeu sa va indrume pe o cale buna ca in aceasta boala, am impresia ca numai Dzeu ne poate ajuta.
0
11-10-2011, ora 19:31
mh.mioara
Nu este medic/terapeut
mh.mioara
DRAGA IRINA AM INTRAT INTAMPLATOR PE ACEST SITE SI AM RAMAS SURPRINSA DESPRE VESTEA DECEDARII DOCTORULUI CIOCALTAN CRISTIAN.. AVEA CABINETUL PE STR C.A.ROSSETII 27?DACA ESTE ASA L-AM CUNOSCUT PERSONAL SI SINCER NU IMI VINE S A CRED.UN OM ASA PLIN DE VIATA SA DISPARA!!!!!!!!!! TE ROG DA-MI UN RASPUNS /D-ZEU SA-L ODIHNEASCA
0
12-10-2011, ora 15:01
irina toma
Nu este medic/terapeut
irina toma
da Mioara, de dansul era vorba. Nu numai ca era doctorul nostru de familie si ne stiam de-o viata dar noi am fost prieteni buni.cand aveam o criza de fiere, un atac de panica, palpitati, constipatii, diarie si alte chsetii ce tot apar in viata, imediat il sunam pe el si primeam un sfat. Acum nu mai avem pe cine suna la necaz. Daca ai sti cat ne lipseste. Intradevar, un om tanar si plin de viata, de proiecte si sperante... tocmai lui, cel care oferea tuturor sfaturi sa se faca bine, viata i-a jucat asa o festa incat nu s-a mai putut salva
0
16-10-2011, ora 13:25
geromaslan
Nu este medic/terapeut
geromaslan
Buna ziua,
De mult timp in Romania nu se mai vorbeste de Gerovital. Eu va recomand dupa 32 de ani de experienta in Germania tratamentul cu Gerovital care a fost inbunatatit cu terapii din medicina alternativa foarte eficiente. Noi pentru cazurile similare cu cele prezentate mai sus si evident in urma unui examen clinic general, propunem terapia geromaslan care combina tratamentul geriatric cu ozono terapie, mezoterapie, laserpunctura, magnetoterapie si terapieortomoleculara.Sunt terapii alternative care dau rezultate foarte bune cu conditia sa fie facuta o schema de tratament individuala iar evolutia pacientului sa fie permanent monitorizate de medicul specialist in medicina alternativa.
0
17-10-2011, ora 14:19
irina toma
Nu este medic/terapeut
irina toma
Multam de oferta ultra generoasa. Probabil e si gratuita.Cand oi incheia socotelile cu viata si ma voi decide sa mor lent printre babalaci aschilopati, , te voi contacta cu siguranta.
0
23-11-2011, ora 12:39
mh.mioara
Nu este medic/terapeut
mh.mioara
MULTUMESC IRINA PTR RASPUNS. NU INTELEG UN LUCRU.INTAMPLATOR AM NR LUI DE TLF SI AM SUNAT DIN GRESALA SI MA MIRAT CA TLF SUNA !!!!!!!!!!!!!!!! CINE II FOLOSESTE NR DE TLF? PLUS PE INTERNET APAR DATE DESPRE EL CA SI CUM AR FI IN VIIATA. ACESTA ERA TLF LUI 0722225754. LA CABINET MAI ESTE CINEVA?
0
23-11-2011, ora 12:55
irina toma
Nu este medic/terapeut
irina toma
cabinetul a fost preluat o D-na doctor /colega. dar s-a mutat de acolo. Au fost preluati si pacientii care au dorit. Ceilalti s-au reorientat. La tel. raspune probabil sotia.Am fost la cimitir cand l-au ingropat, la berceni, cimitirul privat. Dumnezeu sa-l odihneasca
0
24-11-2011, ora 12:59
mh.mioara
Nu este medic/terapeut
mh.mioara
LA CARE CIMITIR IRINA.? CEL DE LA METRO BERCENI ETERNITATEA A LUI OANA ZAVOREANU?
0
24-11-2011, ora 13:42
irina toma
Nu este medic/terapeut
irina toma
Nu, e langa cel al Zavorancelor. Poate acela nu-i privat, nu stiu exact dar cert este ca e langa acela. langa Metro, asa.
0
24-11-2011, ora 13:54
mh.mioara
Nu este medic/terapeut
mh.mioara
ESTE CIMITIRUL METALURGIEI, ACOLO ESTE IMORMANTAT TATAL MEU SI MERG DES ACOLO.SINCER DACA AS STI UNDE ESTE IMORMANTAT I-ASI APRINDE O LUMANARE. PACAT DE EL NU MERITA ASA SOARTA.CRED CA PROBLEME CARE LE AVEA IAU URGENTAT MOARTEA. SANT MULTE DE SPUS DAR NU POT VB AICI
0
24-11-2011, ora 15:47
irina toma
Nu este medic/terapeut
irina toma
Sincer, nu mai stiu ce alee si ce rand este dar poti sa cauti. In general cei inmormantati anul acesta, sunt cam in aceiasi zona. Intreaba pe cineva de la administratie sau la poarta. O sa-ti spuna.

Da da, sunt multe de spus despre probleme avute. Asa este, i-au cauzat enorm.
Lasa ca acolo la dumnezeu unde s-a dus, e bine. Chinu-i doar aici, pe pamant.

Sanatate.
0
26-11-2011, ora 17:24
mh.mioara
Nu este medic/terapeut
mh.mioara
MERCI PTR RASPUNS SANATATE ITI DORESC
0
09-12-2011, ora 10:16
gus67
Nu este medic/terapeut
gus67
Buna ziua, ma intereseaza foarte mult programul marshall sind decis sal incep pentru poliartrita, am citit pe acest topic ca sint persoane care au facut acest tratament si au obtinut rezultate bune, , , Va rooog cine poate sa ma ajute cu informatii, va multumesc
0
12-12-2011, ora 10:24
irina toma
Nu este medic/terapeut
irina toma
ti-am dat un mesaj privat
0
14-12-2011, ora 19:06
GabrielaCc
Nu este medic/terapeut
GabrielaCc
Buna seara,
Am poliartrita de 21 de ani. Repet si eu rugamintea utilizatorului de mai sus pentru ca sunt interesata daca exista in Romania medici care pot aplica protocolul Marshall. Inca procesez informatii despre acest protocol, dar as dori si sa vorbesc cu cineva care stie mai multe.
Multumesc mult!
Gabriela
0
15-12-2011, ora 21:05
mh.mioara
Nu este medic/terapeut
mh.mioara
BUNA SEARA.DRAGA IRINA REVIN DIN NOU.AZI AM AVUT DRUM LA CIMITIRUL METALURGIEI SI AM AFALAT UNDE ESTE INMORMANTAT DOCTORUL.SINCER M-AM DUS SI LA MORMANTUL LUI.SI I-AM APRINS O LUMANARE. AM AVUT O DEZAMAGIRE TOTALA AM GASIT UN MORAMANT NEINGRIJIT, O SIMPLA CRUCE DE LEMN FF SUMAR SCRISA(NUMELE PRENUMELE ANUL NASTERI SI AL DESCESULEUI) UN BUCHET DE FLORI CINE STIE DE CAT TIMP VESTEJIT SI NISTE IMORTELE LEGATE DE CRUCE SI NU SPUN CE NOROI DE JUR IMPREJUR SINCER M-AU TRECUT LACRIMILE. CREDEAM C A VOI GASI OCRUCE DE MARMURA SI MULTE FLORI.OARE NU MERITA SI EL MAI MULT LA CATA AVERE A RAMAS FOSTEI? MA VOI DUCE DE SARBATORII SI II VOI PUNE CATEVA CRENGI DE BRAD.DIN CEI 2 COPI (FETITA ESTE INCA MICA)SE VA DUCE VREUNUL SA-I APRINDA O LUMANARE? SANTEM BUNI CAT TRAIM SI DARUIM, MORTII RAMANE-MI SINGURI SI FARA NIMENII.ITI DORESC SARBATORII FERICITE TIE SI FAMILIEI.DACA ITI FACE PLACERE MAI PUTEM VORBI IN VIITOR
0
26-12-2011, ora 15:00
mh.mioara
Nu este medic/terapeut
mh.mioara
SARBATORII FERICITE IRINA, SANATATE, MULT NOROC IN VIATA UN AN NOU PLIN DE BUCURII, REALIZARII SI MULTA FERICIRE ITI DORESC
0
05-01-2012, ora 23:39
Anacrmc
Nu este medic/terapeut
Anacrmc
Dupa atatea consideratii pertinente dar mult prea ample va retin atentia cu o singura informatie: rezultate incredibile se obtincu LACTOFERIN 1.8 GOLD PURITY, pe drept numita "glontul magic al vietii". Extrasa din colostru cu tehnologii
ultraavansate pentru a-i asigura puritatea(cutting-edge protein technology). Aproape nu este afectiune din corp care sa nu se amelioreze cu Lactoferin:
Anti-inflammatory activity in the gut;
Probiotic proliferation and intestinal health;
Modulation of mucosal immunity;
Gut maturation and mucosal repair;
Toxicological quality;
Intestinal iron absorption;
Anti-tumor activity si lista poate continua.
Pentru problemele inflamatorii, rezultatele incep sa sa simta chiar de a doua zi(zonele inflamate se restrang, creste mobilitatea si durerile nu mai sunt acute).Bineinteles administrarea continua in functie de cronicitatea afectiunii. De la viroze pana la ulcer, hepatita C, anemii, paraziti de tot felul, poliartrita, disfunctii digestive, boli autoimune grave(scleroza multipla) si adjuvant in tratamentul cancerului, in toate, s-au obtinut rezultate imbucuratoare.
0
24-01-2012, ora 19:28
popa_flori3
Nu este medic/terapeut
popa_flori3
va rog frumos daca mai sunt pacienti ai doctorului cristian ciocaltan care imi pot da relatii cine are fisele pacientilor domnului doctor va sunt foarte recunoscatoare.sunt o fosta pacienta si nu am stiut pana acum de decesul domnului doctor si nu stiu unde ar putea fi fisa mea si a copilului meu.as dori daca ma poate ajuta cineva un nr de telefon si o adresa de la doamna doctor care a preluat pacientii.va multumesc mult
Adaugă un comentariu / răspuns
430 comentarii 1 2 ..... 131415 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.