Poliartrita reumatoida

15-04-2008
dumtras
Nu este medic/terapeut
dumtras
STIMATE DOAMNE/STIMATI DOMNI,
Se implinesc 6 ani de cand viata mea a devenit foarte aproape de infern.Deatunci sotia mea este bolnava de aceasta adevarata nenorocire a omenirii care este denumita"POLIARTRITA REUMATOIDA SEROPOZITIVA".
Am incercat tot ce am citit (si am citit mult), am auzit sau am fost sfatuit (tratamente alopate, nealopate, psihologice, etc) dar nimic nu a avut decat un efect de agravare a bolii.Acum este in stadiul trei (anchiloza) iar suferinta este cumplita pentru amandoi.Credetima pe cuvant.Am fost la toti marii specialisti in domeniu dar rezultatele au fost proaste si mai proaste.
Ceea ce nu pot intelege este :DACA UN MEDICAMENT ESTE DESTINAT UNEI ANUMITE AFECTIUNI (IN SPETA POLIARTRITA REUMATOIDA) ESTE FIRESC SA AIBA CA EFECT O IMBUNATATIRE A STARII DE SANATATE SAU, IN CEL MAI RAU CAZ SA NU SE SCHIMBE NIMIC-IN NICI UN CAZ NU TREBUIE SA SE INRAUTATEASCA BOALA -ASA CUM S-A INTAMPLAT IN CAZUL SOTIE MELE!!!???.
CE CONCLUZIE SA TRAGEM?
DACA CINEVA STIE UN TRATAMENT CARE SA VINDEC SAU MACAR SA STOPEZE ACEASTA BOALA IL ROG DIN TOATA FIINTA MEA SA MA AJUTE.
VA MULTUMESC ANTICIPAT.
CU STIMA SI CONSIDERATIE
DUMTRAS-BUCURESTI
1707 comentarii 12 ..... 56 57 Înainte ›
1
15-04-2008, ora 00:00
danamyh
Identitate neconfirmată
danamyh
Stimate domn,

Boala sotiei dvs este o afectiune cronica cu o evolutie destul de previzibila, in sensul pe care il stiti probabil si dvs, al distructiilor cartilaginoase, eroziunilor osoase si in final anchiloza osoasa.De
asemenea este o boala in care inflamatia afecteaza si alte organe si sisteme, incat nu numai sistemul musculoscheletal sufera, ci intreg organismul.Nu ati precizat ce tratament a urmat si ce specialitati a consultat, pentru ca tratamentul se face dupa un algoritm si niciodata pacientul nu se lasa fara medicatie daca boala este inca activa.Va precizez cu cea mai mare siguranta ca mai ales progresele din ultimii 10 ani au dus la aparitia unor terapii care pot incetini sau stopa boala si chiar la regresia modificarilor osoase radiologice.Vorbesc mai ales de terapia biologica (infliximab, adalimumab, etanercept)care se face la noi in tara cu succes.Sper sa aflu de l;a dvs mai multe date privind certitudinea dg, tratamentele urmate pentru a putea sa va indrum mai departe in cat mai scurt timp.
0
16-04-2008, ora 00:00
dumtras
Nu este medic/terapeut
dumtras
C A T R E
danamyh-* - de la dumtras
STIMATA DOAMNA/DOMNISOARA,
Va multumesc pt.raspuns si intentia Dvs.
Sotia mea a urmat tratament cu:medrol, prednison, ciclofosfamida, calciu lactic, salazopirina, hidroxiclorochina, arava, adalimumab, si altele, iar nealopate:magnetoterapie, cromoterapie, acupunctura, omega 3, antiartritic, psihoterapie, reflexoterapie, ceaiuri, decocturi si in general tot ce am citit sau auzit.
Cat despre medici-nuvreau sa la dau numele dar sunt cei mai vestiti din Bucuresti.
Dignosticul este oarecum cert, fiind facute si analize de departajare de alte boli cu aceleasi simptome.Oricum a avut, in timp, mai multe diagnostice-crioglobulinemie, lupus eritematos sistemic, poliartrita reumatoida si mai nou artrita lupica(ultimul diagnostic fiind pus de un profesor care nu este si medic.mentionez ca a urmat si tratament cu vestitul metrotexat dar si acesta a declansat o rectie violenta a organismului.De asemenea trebuie sa mai mentionez ca exista un cumul de boli ce ingreuneaza foarte mult tratamenele, adica are si infectie cu virusB-ceea ce a condus la declansarea unei hepatie dupa administrarea de ciclofosfamida.Dupa un tratament de 2 ani cu Zefix analizele la ficat sunt bune, fara probleme chiar si dupa administrarea de metrotexat.De asemenea pe lobul drept al tiroidei are noduli reci care sunt stationari cu toate ca i s-a pus diagnosticul de tiroidita autoimuna..
cu stima,
dumtras


(*modificat de administrator)
0
25-07-2008, ora 00:00
khaliiy
Nu este medic/terapeut
khaliiy
Buna ziua,

Am citi mult despre poliartirta reumatoida pe internet. Mama mea are 46 de ani si are poliartrita reumatoida de la varsta de la varsta de 32 de ani. Boala a avansat, acuma a tercut de la Metrotrexat...la Avara(nu se mai fabrica Metrotrexat). Stie cineva daca exista in tara sau in strainatate un spital, clinica de recuperare unde boala poate stagna de tot sau vindeca?
0
25-07-2008, ora 00:00
dumtras
Nu este medic/terapeut
dumtras
autor:dumtras
Buna dimineata.ziua.seara.noaptea sau orice o fi.
Draga khaliiy.
Ai mare grija cu ARAVA pt.ca este foarte toxic!!??-poate fi mortal!-unii au patit-o.Sper sa nu fie nici o problema la mama ta.
Si eu sunt foarte interesat de vindecarea sotie mele dar nu am gasit nimic in toata lumea.Daca gasesti tu ceva te rog sa ma anunti si pe mine -*.Multumesc.
Oricum cea mai vestita clinica de profil este "MAYO CLINYC"din SUA.
Mult succes.
Sanatate si bucurii.

(*modificat de administrator)
0
25-07-2008, ora 00:00
khaliiy
Nu este medic/terapeut
khaliiy
Dumtras,
Stiu ca e foarte toxic. Cu metrotrexat ii era foarte bine. Acuma ca asta nu se mai fabrica, medicii i-au recomandat Arava.ce sa faca? Trebuie ceva medicamente.
O sa ma mai interesez de clinici in lume...sper sa gasesc..
sanatate
0
03-09-2008, ora 00:00
khaliiy
Nu este medic/terapeut
khaliiy
Culmea...am fost in Ungaria si am gasit Metrotrexat. Pacat ca nu am avut prescriptie medicala. Oare de ce ai nostrii nu mai importa.:((
1
11-12-2008, ora 08:02
felenadiana
Nu este medic/terapeut
felenadiana
Buna ziua,
am 30 de ani si am fost diagnosticata cu PR. Nu am putut accepta diagnosticul doar pe baza FR =97 si am facut si analizale: ANA-negativ, AC ANTI CCP=3.7, negativ, iar RF (dupa o luna)=195.1. Boala a debutat in luna nov. cu dureri insuportabile intre umar si cot la mana dr. Genunchiu drept ma necajea la coborat scarile de vreo 2 luni.Dupa o durere crunta de 2 saptamani nenorocirea s-a mutat la cealalta mana iar acum a revenit la mana dr. Acum dupa o luna ma doare si incheietura degetului aratator la mana, mana dr., genunchiul dr. si articulatia de la picior dr. de deasupra degetului mare.Am citit despre aceasta boala si ma sperie tratamentul.As dori in primul rand sa mi se stabileasca diagnosticul corect. Medicul a stabilit diagnosticul doar pe baza RF.Radiografiile la umar au indicat o stare de normalitate iar la genunchiul drept s-a constata o largire a interliniei articulare.
As dori sa ma consiliati. Medicul mi-a indicat tratament cu Plaquenil. Nu am inceput tratamentul inca deoarece m-am speriat de reactiile adverse si am asteptat confirmarea diagnosticului de analizele de mai sus. Este suficient FR in diagnoza bolii?
Multumesc din suflet!
0
16-01-2009, ora 15:44
dana72
Nu este medic/terapeut
dana72
stimata doamna (d-soara)eu am fost diagnosticata cu PR acum 9 ani iar analizele necesare si de baza au fost proteina C reactiva, latex si walter rose.Cel mai indicat ar fi sa cauti un medic specialist in reumatologie care sa poata sa iti puna un diagnosti corect si sa incepi cat mai curand un tratament adecvat.mentionez ca eu am 36 ani si aveam 28 ani atunci cand mi sa spus ca am ca am pr
La inceput nici eu nu am vrut sa accept dar conteaza foarte mult sa ai pe cineva care sa te sprijine si sa fii foarte optimista ca eu zic ca medicina avanseaza si o sa se gaseasca ceva si pentru pr.
0
16-01-2009, ora 15:52
dana72
Nu este medic/terapeut
dana72
stimate domn Dumtras, v-as sfatui sa vb cu medicul sotiei si sa incercati sa treceti pe un medicament care se numeste infliximab(remicade)care este relativ nou sau daca sunteti norocos puteti incerca sa cereti Mabthera. Dar acesta din urma e nou si nu prea avem acces la el ca e scump rau.Va urez mult succes si multa sanatate sotiei si din punctul meu de vedere este foarte important sprijinul moral pe care puteti sa il oferiti sotiei.
0
30-01-2009, ora 21:17
joey
Nu este medic/terapeut
joey
Am o intreabre adresata celor ce sufera de aceasta boala: durerile articulare si musculare au aparut cu mult inainte de a avea incheieturile inflamate? Am fost la un doctor si mi-a spus ca as fi suspect de PR dar ca din cauza ca nu am nicio inflamatie nu poate sa imi puna un diagnostic precis inca. Mi-a dat tratament antiinflamator dar simptomele persista chiar s-au accentuat, o durere care migreaza prin toate incheieturile si nu numai.
0
16-03-2009, ora 11:56
rusulik
Nu este medic/terapeut
rusulik
A vazut ca multi au intrebat de MERTROTREXAT.eu am gasit mai tot timpul la fermacia DOINA din spatele magazinilui UNIRII din bucusesti asa ca, daca cineva mai intreaba sa stie unde se gaseste.A existat o perioada cand nu mai exista dar acum are.multa sanatate.apropos..., daca cineva stie unde gasesc ceva detalii despre ARAVA l-as ruga sa-mi spuna si mie unde gasesc...MULTA SANATATE TUTUROR!!!
0
01-04-2009, ora 22:26
valybvaly
Nu este medic/terapeut
valybvaly
PENTRU RUSULIK.-Am facut tratament cu arava 3 ani.M-am simtit foarte bine, atata doar ca dupa 6 luni mi-au aparut noduli pulmonari deoarece aveam idr-ul marit inca dinaintea inceperi tratamentului.Nu trebui sa iti faci griji, trebui doar sa faci radiografi de 2 ori pe an.Daca esti din bucuresti, cel mai bine este ca tot ce tine de plamani sa le faci la institutul MARIUS NASTA la dr.BUMBACEA.Acolo ma trimis medicul reumatolog, dupa ce un alt dr. ma propusese pentru biopsie.Dr.BUMBACEA a stiut sa interpreteze ct. si am scapat.
0
01-04-2009, ora 22:36
valybvaly
Nu este medic/terapeut
valybvaly
JOEY, trebuiesc facute cateva analize in urma carora se pune diagnostic.Cere trimitere catre un medic reumatolog.Si la mine sa neglijat un an de zile si am ajuns in stadiul 2 de boala.Acum am 38 de ani sant bolnava de 5 si sant in stadiul 3 pentru ca in ultimile 9 luni boala a evoluat galopant.Asa ca nu neglija.Sanatate
0
01-04-2009, ora 22:40
valybvaly
Nu este medic/terapeut
valybvaly
Rog pe cei care fac tratament cu enbrel sa imi spuna daca au avut reacti adverse.Multumesc
1
01-04-2009, ora 23:46
joey
Nu este medic/terapeut
joey
Multumesc pentru raspuns valy. Stiu ca trebuie sa fac niste analize, am fost deja la un reumatolog si am facut radiografii care au iesit normale si mi-a dat sa fac niste analize printre care anti-ccp care cica ar fi hotaratoare. Inca nu mi-am facut curaj mai ales ca problemele au disparut in mare parte si ma simt mult mai bine. Sa inteleg ca tu faci tratament de 5 ani si totusi boala a avansat? Asta ma sperie ingrozitor sa stii ca ai boala si sa nu poti face nimic sa o opresti. La tine cum a debutat, care au fost primele simptome? Intreb lucrurile astea pentru ca vrea sa stiu experienta fiecaruia nu doar articolele generaliste ce se gasesc pe net. Sanatate multa.
0
02-04-2009, ora 09:56
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Stimata Doamna,
Ceea ce trebuie sa intelegeti este ca nu analizele conteaza ci examenul clinic (consultatia). Analizele conteaza doar in proportie de 1%, din simplul motiv ca exista poliartrite seronegative, respectiv cu analizele OK.
Sta in puterea reumatologului sa impuna un tratament de fond, chiar in absenta analizelor pozitive.
Absenta tratamentului poate duce la distructii articulare majore.
Nu este bine sa puneti baza pe diverse pareri de pe forumuri si sa neglijati opinia reumatologului. In cel mai bun caz puteti cere parerea unui alt coleg reumatolog.
Cu deosebita stima,
Dr. Marius Uscatu
0
02-04-2009, ora 12:16
dana72
Nu este medic/terapeut
dana72
pentru valybvaly:am vazut din comentariul tau ca esti bolnava de 5 ani de pr, si ca ai facut tratament cu arava.As fi curioasa sa stiu cu ce faci tratament in prezent si cat de mult a evoluat boala ta, ai modificari mari la maini sau piciore?
Eu sunt bolnava de 9 ani si 37 ani si pot sa spun ca nu am foarte mari modificari dar fac tratament de la debutul bolii
0
02-04-2009, ora 12:24
dana72
Nu este medic/terapeut
dana72
pentru joey: E bine ca vrei sa afli din experientele altor persoane pentru ca cu cat cunosti mai bine boala cu atat mai bine, dar asta nu inseamna ca trebuie sa te sperie.Boala reactioneaza diferit de la persoana la persoana.Important e sa gasesti un reumatolog bun care sa iti puna un diagnostic sigur si sa urmezi tratamentele pe care ti le prescrie acesta si fii optimist(a).Daca esti din Bucuresti iti recomand sa mergi la centrul de reumatologie sau la sp. sf. maria..Astept vesti de la tine.
0
02-04-2009, ora 12:25
joey
Nu este medic/terapeut
joey
Domnule Dr. Marius Uscatu, presupunand ca pentru mine a fost mesaul de mai sus, tin sa precizez ca sunt un domn nu doamna :) dar asta e mai putin important. In ceea ce priveste cele spuse de dumneavostra vreau sa zic ca eu am fost la 2 medici pana acuma :un internist si un reuamtolog. Analizele si unele simptome au fost cele care m-au determinat sa caut ajutor. Dar in ambele cazuri nu am primit un raspuns clar, adica din punctul lor de vedere nu se poate pune un asemnea diagnostic. Dar am ramas cu impresia ca nici excluderea lui nu e 100% sigura. Ma tot gandesc ca poate fi in faza incipienta si din cate am inteles acuma e mai usor de tratat.
1
02-04-2009, ora 13:21
valybvaly
Nu este medic/terapeut
valybvaly
pentru Dana SI JOEY-La mine a fost rau pentru ca boala a fost diagnosticata dupa 13 luni.A debutat cu umflarea miinilor si genunchilor.Medicul de familie a considerat ca trebuie sa fac moldamin, pe care de altfel l-am facut 9 luni.In aceasta perioada fibrinogenul a ajuns la 620 plus alte analize modificate, factor reumatoid...In anul urmator ma trimis la spitalul Sfinta Maria unde am fost diagnosticata cu PR.SEROPOZITIVA. stadiul 2.Am inceput tratamentul cu medrol si metrotrexat pe care l-am facut 7 luni.In tot acest timp analizele au luat-o razna cu tot tratamentul, pe deasupra mai si dospeam de parca luam drojdie, cauza fiind cortizonul.Am ajuns sa consult alt medic la spitalul militar., astfel am trecut pe arava.In urma analizelor(endoscopie)au fost descoperite nise in stomac(pentru ca nu primisem protectoare pt.stomac cat timp am luat cortizon)si osteoporoza postcortizonica.Am facut si o scintigrafie rezultatul aratand ca toate articulatiile, toate, toate au fost prinse de nemernica asta de boala.COATE, UMERI GENUNCHI, GLEZNE.Am inceput arava in 2006, a fost bine pina in 2008 martie.Acum trebuie sa incep tratamentul cu enbrel, pe care il amana medicul deoarece am infectie urinara pe care o tratez de 3 ani si nu scap.NU stiu ce voi face pentru ca boala a scapat rau de sub control, am pusee crunte, miinile sau deformat, iau foarte multe antiinflamatoare.Clar este o boala pe care nu trebuie neglijata nici de pacient nici de doctor.Doctorul daca nu stie sa te trimeata mai departe, pentru ca suferinta nu o suporta el, o suporti tu. Vreau sa spun ca nu am avut niciodata ASLO prezent.AM MULTE SA VA SPUN SPER SA AVEM TOT TIMPUL DIN LUME.
0
02-04-2009, ora 13:43
joey
Nu este medic/terapeut
joey
Este trist ca exista medici care nu fac diferenta intre reumatismul acut sau infectios si reuamtismul din cauze imunologice. :(
0
02-04-2009, ora 13:49
dana72
Nu este medic/terapeut
dana72
dupa cate imi dau seama esti din bucuresti nu?
te rog sa mergi la centrul metodologic de reumatologie sau la policlinica de la foisor de reumatologie si incearca sa ajungi la dr.Codreanu sau dr.Zainea pentru ca sunt unii din cei mai buni medici specialisti in reumatologie. Vezi deasemenea ca mai sunt si alte medicamente in afara de embrel, cum ar fi remicade sau cel mai nou e mabthera.Eu am facut tratament cu salazopirina la inceput apoi cu metrotexat iar in prezent fac tratament cu remicade si metrotexat.Bineinteles ca trebuie sa iti protejezi foarte bine stomacul si ficatul.Deasemenea iau si prendison si sa stii ca si eu am crescut precum drojdia dar asta pentru ca nu tin regim fara sare
0
02-04-2009, ora 14:27
valybvaly
Nu este medic/terapeut
valybvaly
Acum grija mea o are dr.MARINESCU DANA de la POLICLINICA BATISTEI, un medic exceptional care ma pus cat de cat pe picioare.Problema mea este ca am idr-ul mare(am tbc latent, ca multi alti ), am avut noduli pulmonari care au aparut la 6 luni de tr. cu arava.Am luat hidrazida si s-au retras.Enbrel ar fi cel mai usor tratament biologic pe care ar putea sa il suporte organismul meu.Stiu de celelalte tratamente dar ne este teama de reactiile pe care as putea sa le am.Stiu si de MABTERA dar dupa cum sti trbui sa mori un pic daca nu de tot, luind alte nenorociri ca sa poti sa treci in alta etapa de tratament.ENBREL nu fac(le tin in frigider.)pentru ca am infectie urinara, de trei ani nu scap de ea si trebui sa merg la nefrologie sa vad daca nu se agraveaza daca incep tratamentul cu enbrel.De plamini, dumnezeu cu mila.
0
03-04-2009, ora 09:17
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Stimata Doamna,
Stiu ca doriti sa va faceti reclama, sa va vindeti produsele.insa n-o faceti in cazul Poliartritei Reumatoide!!!!
Insa este inuman sa vindeti iluzii...este vorba despre bolnavi disperati, care ar face orice sa-si abandoneze actualul tratament in favoarea unuia "naturist", chiar daca nu s-a gasit inca unul in lume...
Va rog faceti-va reclama in cazul altor boli, care intr-adevar pot beneficia de reale avantaje ale unor tratamente "naturiste"...
Cu deosebita stima,
Dr. Marius Uscatu
www.chirurgiapiciorului.ro
Ortoped cu supraspecializare franceza in Chirurgia Gleznei si a Piciorului
0
03-04-2009, ora 10:37
joey
Nu este medic/terapeut
joey
As vrea sa ma lamuriti si pe mine ce se intelege practic prin valori foarte mari ale factorului reumatoid, expresie pe care o gasesc peste tot in articole dar nu este niciodata precizata o valoare.
0
09-04-2009, ora 18:27
nina03
Nu este medic/terapeut
nina03
Mama a avut poliartrita reumatoida.Tratamentul naturist nu da rezultate.Diagnosticul a fost pus de reumatolog(spit.Colentina, nu dau nume, toti sunt buni).A facut analize amanuntite, n-au iesit bine:fibrinogen 650, proteina C reactiva, FR320, SCL70(f. importanta pe linga alte 2 care nu mi le amintesc, ceva cu anti.)VSH93, Fe38, leucocite 13000, trombocite560., infectie urinara cu acinetobacter peste100000germeni.La Marius Nasta i s-a pus diagnostcul de fibroza pulmonara in urma unei bronhoscopii dar si P.I.D.(ce inseamna?as dori un raspuns avizat pt.ca d-na doctor mi-a spus ca are o experienta de 20 de ani in acel spital iar mama este al doilea caz cu P.I.D., atunci m-am blocat si n-am intrebat ce e).A facut tratament cu Endoxan, Solumedrol, Ranitidina, Fosamax, Calciu lactic, vit.Supradin iar pt.infectia urinara cu Sulperazona.in urma tratamentului s-a simtit bine, nu minca sarat dar folosea multa lamaie si patrunjel.Minca multe fructe, salate de tot felul cu ulei de masline, carne pui vita cu legume fierte, ceaiuri:catina, macese, etc. cu miere, polen.Spuneam ca trat.naturist n-a dat rezultate pt ca iainte de internarea la Colentina a luat tincturi si ceaiuri si am dus-o la spital in carut, nu ca i-ar fi facut rau "tratamentul"dar s-a agravat boala nefiind tratata cu ce trebuia.
0
09-04-2009, ora 21:56
dana72
Nu este medic/terapeut
dana72
de ce vorbesti la timpul trecut de boala mamei tale?
0
10-04-2009, ora 18:25
nina03
Nu este medic/terapeut
nina03
Mama avea probleme cu inima, facuse 2 infarcturi, la al treilea n-a mai rezistat.Din pacate, a vrut sa se controleze abia cind n-a mai putut sa mearga.Avea 65 de ani si nu-si facuse analize de la 36de ani cind s-a operat la fiere.Nu parea sa aiba probleme.S-a ferit sa-mi spuna ceva.Uneori lua diclofenac, spunea ca o doare un umar.A dus boala pe picioare.Se punea problema unui transplant de inima.Poliartrita se trateaza, mergeti la medic, cereti o a doua parere daca aveti dubii.Sora mamei traieste bine mersi, urmeaza tratamentul prescris de medici, merge la control periodic.Ce m-a bucurat f. mult a fost faptul ca diagnosticele puse la internare au fost confirmate de analizele facute.N-am cuvinte sa le multumesc medicilor.
0
10-04-2009, ora 19:13
poliartrita reumatoida
Nu este medic/terapeut
poliartrita reumatoida
Este dureros sa constati ca si altii sufera de acesta boala nenoro cita. Se implinesc 15 ani de cand mi s-a pus diagnosticul de artrita juvenila si iata-ma luptand cu o forma ""matura' a ei, poliartrita reumatoida seropozitiva. Am 30 de ani si jumatate din viata s-a scurs luptand cu durerea, teama, scarba de medici si mainile lor mult prea intinse, ascunderea bolii de ceilalti pentru a nu mai da explicatii tampite si inutile si a nu mai vedea falsa sau adevarata compasiune. M-am impacat cu ideea ca nu pot avea o viata normala insa chiar si asa trebuie sa ma bucur de ea si sa fac eforturi pentru a fi mai bine. Este clar ARTRITA NU SE VINDECA si merge spre mai rau indiferent de tratamentele descoperite si comercializate pana in prezent. Am luat de la penicilina, antiinflamatoare, prednison si aspirina ani intregi pana la metrotrexat, salazopirina, etanercept si humira. Si iata-ma cu un deget umflat din nou!!! Si totusi sper si incerc diverse metode de a imblanzi boala de la renuntarea la unele alimente pana la tratamene naturiste, caci cum nici celelalte n-au facut nimik bun, ci numai rau, incercam de toate. Va dau de stire daca gasesc ceva.
0
16-04-2009, ora 17:49
valybvaly
Nu este medic/terapeut
valybvaly
DRAGI MEI IN PRIMUL RAND VA UREZ PASTE FERICIT SI DUMNEZEU SA ISI COBOARE PRIVIREA ASUPRA NOASTRA.MA GANDEAM CA VOI PRIMI SI EU UN SEMNAL DE LA CINEVA CARE FACE TRATAMENT CU ENBREL.EU AM SI INFECTIE URINARA SI MIA IESIT IDR-UL MARE.INCA NU AM INCEPUT TRATAMENTUL PENTRU CA MA TEM DE REACTIILE ADVERSE PE CARE AS PUTEA SA LE AM.VA ASTEPT CU UN RASPUNS.MULTUMESC
Adaugă un comentariu / răspuns
1707 comentarii 12 ..... 56 57 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.