Poliartrita reumatoida

03-04-2009
mirela bordula
Nu este medic/terapeut
mirela bordula
Mă numesc Mirela Bordula, am 44 de ani şi am fost diagnosticată cu pr la sfârşitul lunii noiembrie 2008. Tot ce am citit despre chinul celorlalţi m-a speriat cumplit.Ca şi cum nu ar ajunge durerile, faptul că m-am îngrăşat cumplit din cauza medrolului şi a celorlalte antiinflamatoare, acum când medicul curant îmi dădea speranţa că trecerea pe Arava mă va ajuta văd că rezultatele nu sunt nemaipomenite, ba chiar cu urmări nefaste. Ce mă sfătuiţi să fac ? Aştept răspuns. Vă mulţumesc.
3 comentarii
0
03-04-2009, ora 16:59
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Stimata Doamna,
Exista o multitudine de tratamente in Poliartrita Reumatoida, ale caror rezultate necesita uneori timp si mai ales rabdare. Nu trebuie sa disperati, ci doar sa respectati tratamentul de fond prescris de catre reumatolog, in lipsa caruia suferinta poate fi, intr-adevar, dramatica...
Pe de alta parte, nu trebuie sa mi-o luati in nume de rau, dar nu v-ati ingrasat din cauza vreunui medicament, ci doar pentru ca mancati mai mult decat consumati, iar surplusul se depune sub forma de grasime. Nici un medicament nu "ingrasa", ci eventual poate stimula pofta de mancare.
Cu deosebita stima,
Dr. Marius Uscatu
www.chirurgiapiciorului.ro
Ortoped cu supraspecializare franceza in Chirurgia Gleznei si a Piciorului
0
29-04-2009, ora 17:00
mirela bordula
Nu este medic/terapeut
mirela bordula
Stimate domn doctor şi dragi colegi de suferinţă,
Din păcate, după un tratament îndelungat (6 luni ) cu medicamente care mi-au făcut rău la stomac şi ficat (Prednison , Gabaran 400, Medrol, Metrothexat, Aflamil, Dexamethazone, Stop artroz forte, etc.), boala a fost doar parţial ameliorată. Acum a revenit şi mă simt aproape la fel de rău ca şi atunci când am fost diagnosticată( PR stadiul III )- greutate în deplasare, slaba folosire a mâinilor în special stânga, durere de la umeri până la coate. Medicul meu reumatolog mă încurajează şi îmi tot spune că în curând voi fi mai bine dar suferinţa este a mea nu a dumneaei. Eu locuiesc în provincie şi este singurul specialist, deci local nu pot solocita o altă opinie. Săptămâna viitoare sunt nevoită să mă deplasez în Bucureşti, unde aş dori să mă consulte un alt specialist. De aceea v-aş ruga să mă sfătuiţi spre ce spital, clinică sau cabinet să mă îndrept.
Vă mulţumesc şi aştept răspunsurile dvs.cât mai repede, dorindu-vă tuturor multă sănătate şi putere să treceţi cu bine prin suferinţa pricinuită de această cumplită boală.
0
29-04-2009, ora 17:06
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Stimata Doamna,
Contactati-ma in privat, pe mail, si va voi da numele unui coleg competent din Bucuresti.
Cu deosebita stima,
Dr. Marius Uscatu
Ortoped cu supraspecializare franceza in Chirurgia Gleznei si a Piciorului
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.