Poliartrita reumatoida

24-10-2009
Lory G
Nu este medic/terapeut
Lory G
Buna ziua,
Acum 3 zile am fost diagnosticata cu Poliartrita reumatoida. Primele simtome au aparut acum trei luni cu dureri articulare ( fara a fi umflate ) la articulatia umar st, apoi cuprizand articutatiile cotului si piciorului st, si apoi incheietuta de la glezna dreapta. Acest proces de intinderea a durerii la aceste articuatii a tinut cam 1 luna.
Ca medicamentatie:
-Primele 2 saptamani mi s-au prescris antiinflamatoare tip nesteroidian fara stabilire de diagnostic si analize (mentionez in Pitesti)
- urmatoarele 2 sapt am facut analize( in Pitesti) -rezultatele find bune(Prot. C reactiva, factor reumatic, aslo, ), mai putin viteza sangelui care a iesit marita-VSH 50, diagnosticul tot nu a fost stabilit, ca tratament mi s-a prescris tot antiinflamatoare tip nesteroidian dar diferite de ce am luat initial ( celebrex, plachenil, vidan, arcoxia).
In aceasta luna durerile persistau in special noaptea si diminiata, inchieturile nu se umflau iar tratamentul doar ameliora durerile pe termen scurt.
-in urmatoare luna seprembrie ( a doua luna)m-am hotarat sa merg la Bucuresti la spitalul Sfanta Maria unde mi s-au facut mai multe investigatii:
-la sange toate analizele bune (Prot. C reactiva, factor reumatic, aslo)cu exceptia VSH =27
-analize aniticorpi CCP, nucleari, Ro bune
-radiografii( bazin, umar sold) bune, radigrafie mana( degete) ingustarea spatiilor articulare metacarpato-falang si interfalang.
-ecografie articulatii maini -fara sinovite la maini
Nu s-a stabilit diagnostic nici acum dar s-a prescris CORTICOSTEROIZII( medrol). Dupa urmarea acestui tratament timp de o saptamana la sfatul medicului am revenit la tratamentul initial.
In luna octombrie am facut instigatii si am descoperit ca sunt purtatoare a virusul hepatitei B dar ca acesta este aproape inactiv-deci am exclus VHB cauza a durerilor mele.
Imediat pe 21oct m-am internat la Spitalul colentina la Reumatologie datorita agravarii starii mele( umflare articulatii umar, glezna, dureri acute, stare generala f. proasta( insomnii noaptea, scadere in greutate, stari de greata, lipsa poftei de mancare)
Toate analizele reumatice au iesit proste:factor reumatiud =17.10, Proteina C reactiva =21.86, Fibrinogen =487, VSH 60; aniticorpi CCP nu am luat inca rezultatele
-radiografia la coloana a iesit buna
-ecograf inclusiv glanda fara probleme mari
Mi-a fost prescris:
- medrol 16mg(1 luna)
-injectii metotrexatul 2/saptam
-acid folic+omez
Am inceput tratamentul dar am vazul ce efecte secundare au aceste medicamente.
-M-a puteti ajuta in legatura cu confirmarea diagosticului de poliartita reumatica. Este postibil sa fiu incadrata la alta boala reumatoida?
-Puteti sa-mi dati cateva detalii(se utilizeaza in Romania, pacientii au raspuns la tratam. cu acesta) destre produsul nou ROActemra utilizat pentru tratarea popiartitei reumatice
-daca mai sunt necesare alte investigatii puteti sa-mi recomandati pe cineva din Bucuresti.


Astept cu nerabdare raspunsul d-voasta
Multumesc mult
Loredana Grigore
32 ani, economist, Pitesti
22 comentarii
0
25-10-2009, ora 14:06
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Stimata Doamna,
Eu nu sunt reumatolog dar ma confrunt saptamanal cu foarte multe cazuri similare D-voastra.
Fara sa va ingrijorez prea mult, trebuie sa fac niste precizari:
- diagnosticul de poliartrita reumatoida este 95% clinic si 5% biologic (adica, analize). Este deja confirmat la D-voastra faptul ca initial ati avut doar artralgiile (durerile articulare) si abia apoi s-au pozitivat si analizele. Intelegerea acestui lucru este fundamentala, pentru ca tratamentul de fond (Metothrexat) trebuie inceput chiar inaintea pozitivarii analizelor, respectiv a confirmarii prin analize a poliartritei reumatoide.
- pe de alta parte, doar o parte infima dintre reumatologi au "curajul" de a recomanda acest tratament inainte de a avea confirmare prin analize. Intarzierea consecutiva poate fi de ordinul anilor, ducand la distructii ireductibile si catastrofale articulare.
- prin urmare, ii felicit pe colegii de la Colentina pentru decizia de a va administra Metothrexat, ca solutie eficienta si inevitabila pentru ameliorarea durerilor si evitarea distructiei articulare masive.
- Metothrexat-ul reprezinta prima alegere. Chiar daca s-au descoperit medicamente mai moderne, ele sunt rezervate cazurilor ce nu raspund la Metothrexat.
- chiar daca nu se confirma poliartrita reumatoida, ci un alt fel de poliartrita, tratamentul cu metothrxat ramane oricum prima optiune.
- este infinit preferabil sa faceti acest tratament chiar in absenta confirmarii diagnosticului, chiar cu efectele secundare binecunoscute, decat sa nu-l faceti, cu consecinte articulare si generale incalculabile.
Credeti-ma, ati "incaput pe maini bune".
Aveti, bineinteles, oportunitatea de a cere si alte opinii, de a va informa, insa sub nici o forma sa nu opriti tratamentul cu metothrexat fara stirea colegilor de la Colentina, indiferent de opiniile pe care le veti gasi oriunde pe Internet.
Cu deosebita stima,
Dr. Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
28-10-2009, ora 20:52
Lory G
Nu este medic/terapeut
Lory G
Buna seara,

Multumesc foarte mult pentru raspunsul d-voasta promt.
Intrebarile mele poate nu chiar la obiect sunt datorate lipsei de experienta in domeniul medical si, , speriaturii simtita in urma acestui diagnostic de poliartita reumatoida.

Cu respect,
Loredana Grigore
0
29-10-2009, ora 14:30
daniela italia
Nu este medic/terapeut
daniela italia
loredana ma confrunt cu aproape aceleasi probleme ca ale tale cu diferenta ca durerile au inceput acum 3 ani imediat dupa nasterea celui de-al doilea copil si doar in anotimpurile reci.medicul meu de familie pare foarte putin convins ca e o problema serioasa.maine o sa am raspunsul la analize aceleasi pe care le-ai facut si tu.am emotii. exact in momentul in care mi-au aparut durerile articulare ma durea si coloana si am tot mai frecvent, , rosu in gat, , sub forma unui punct de un centimetru patrat de am ajuns sa fac luna asta de 3 ori penicilina si nu a trecut.tot maine am vizita la orl, incerc sa-mi fac curaj sa nu fiu prinsa pe nepregatite de vreo veste proasta.ai avut norocul sa dai de medici buni si toata lumea spune ca medicii din romania nu sant buni, e nu e deloc asa.eu locuesc in italia de 10 ani si am o parere proasta despre medicii de aici.anul trecut am fost la medicul ortoped, la roma la o clinica specializata in tratarea bolilor reumatice la tineri si dupa ce a vazut radiografia de la coloana care are 4 defecte daca pot sa le spun asa, unul dintre ele fiind o diferenta de6-7 mm intre soldul stang si cel drept si scolioza singurul lucru pe care mi l-a spus a fost, , poarta maieu si plovar de lana, , cand am iesit nu stiam daca sa plang sau sa rad.acum astept ca toate aceste dureri sa aiba si un nume ca sa ma pot trata de ceva anume.ureaza-mi bafta iar tie sanatate multa
0
01-11-2009, ora 20:50
Lory G
Nu este medic/terapeut
Lory G
Buna Daniela,

Sper ca rezultatele analizelor sa nu confirme acest diagnostic de poliartrita reumatoida.
Sa sti ca nici mie nu mi-a fost usor in Romania cu medicii. Timp de aproape trei luni am avut nici un diagnostic fara sa mai zic ca medicii din Pitesti nici nu se gandeau la poliartita reumatioda. Am facut tot felul de tratamente fara a avea diagnostic. Oricum n-am scapat de dureri deloc si mi s-a recomandat sa am multa rabdare.
Si eu am o fetita de 2 ani si a fost cumplit in perioada aceasta, inca mai este dar cu ajutorul lui Dumnezeu trecem noi peste tot
Mult curaj pentru familia ta si sanatate
0
02-11-2009, ora 17:18
daniela italia
Nu este medic/terapeut
daniela italia
ciao, loredana.din pacate m-am intors acasa asa cum am plecat spre dezamagirea mea.analizele nu au adus deloc lumina in situatia mea.e posibil ca reumatismul sa fie ascuns de multele tratamenta aiurea pe care le-am facut de 3 ani incoace.iar eu continui sa am dureri peste tot.sper sa am mai mult noroc data viitoare.tu cum te simti?multa sanatate
0
02-11-2009, ora 22:39
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Stimata Doamna,
Raspunsul la intrebarile D-voastra are doar o legatura partiala cu analizele.
Exista anumite maladii reumatologice redutabile ce evolueaza cu analize perfect normale, motiv pentru care diagnosticul poliartritei este in mare masura clinic, si doar secundar exista, uneori, o confirmare la nivelul analizelor.
Sta in "geniul" unui bun reumatolog sa interpreteze constatarile clinice surprinse in timpul consultatiei.
Prin urmare, cautati un reumatolog bun si nu va cramponati de existenta unor analize, bune sau rele.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
24-04-2010, ora 10:41
unicat63
Nu este medic/terapeut
unicat63
am poliartrita reumatoida in prezent o tratez cu embrel 50 mg subcutanat, prdinson 2.si 4 fiole metrotexat pe saptamana numai am dureri articulare dar in schimb de cand fac tratament cu antiinflamatoare am facut hipertensiune 16/10 safie de la predinson oare iau de 2 ani
0
24-04-2010, ora 17:24
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Cred ca ar fi indicat sa consultati si un alt reumatolog, care sa se pronunte asupra oportunitatii tratamentului cu prednison.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
30-04-2010, ora 19:53
unicat63
Nu este medic/terapeut
unicat63
Buna ziua! Va multumesc am depistat cauza hipertensiuni arteriale sare prea multa foloseam numai folosesc in escces si sa reglat. Cu stima PATRINJEI ION ORSOVA MEHEDINTI.Mentionez ca ma tratez la unul dintre cei mai buni reumatolog din tara Dr Andrei Martin Spital Ion Cantacuzino Bucuresti
0
06-05-2010, ora 20:35
firuta s
Nu este medic/terapeut
firuta s
Buna seara D-le Dr. Marius Uscatu!
Va multumesc ca va faceti timp pt noi pacientii disperati atinsi de aceste boli grave.
Ma numesc Fira, sunt din Sibiu si am 44 ani. sunt diagnosticata cu poliartrita reumatoida de 15 ani si momentan ma tratez cu Arava, Metrotexat, Prednison, insa am dureri destul de mari. Locuiesc in Germania si aici a aparut un nou medicament, se numeste "Simponi"- Golimumab, nu stiu daca si in Romania a aparut pe piata. Medicii de aici mi-au propus sa il testeze si pe mine dar sunt putin dezorientata, dupa atatea tratamente luate de-a lungul timpului si care...pot sa spun ca fara foarte mare rezultat.
Intrebarea mea este daca aveti cunostinta de acest tratament si daca ajuta, ce efecte secundare are?
Care este parerea Dvs de specialist?
Va multumesc,

Cu stima,
Fira
0
06-05-2010, ora 20:40
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Este vorba despre un agent biologic modern, din clasa anticorpilor monoclonali.
Daca medicii germani vi l-au propus il puteti incerca. Eu ma ocup doar de tratarea deformatiilor din cadrul Piciorului Reumatoid si doar tangential ma sfatuiesc cu reumatologii asupra eficacitatii tratamentului medicamentos asupra acestor distructii articulare.
De tratamentul medicamentos se ocupa colegii reumatologi.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
02-02-2011, ora 20:58
criss.aly
Nu este medic/terapeut
criss.aly
buna seara d-na Fira!

am si eu PR de aproape 9 ani si citesc permanent pe net sa vad ce mai este nou si am gasit si acest medicament de care spuneti dvs Simponi. Inca nu stiu daca la noi este introdus acest medicament.

Ati inceput sa luati Simponi?cum va simtiti?daca imi permiteti sa va intreb.

Multumesc!

Sanatate!
0
28-07-2011, ora 13:02
maria 24
Nu este medic/terapeut
maria 24
buna ziua, am 24 de ani si recent am fost diagnosticată cu poliartrita reumatoida seronegativa, am început un tratament cu plaquenil şi un fixator de calciu alfa d3, ce să zic durerile de la articulaţiile măinilor au dispărut care erau îngrozitoare dar acum durerea s-a mutat la degetul arătător de la mâna dreapta dar nu pot da o denumire a zonei pentru că nu ştiu exact, sa zic aşa la mijlocul degetului şi mi se pare că deja au apărut nodul sau se formează.
nu este prea devreme pentru a se forma odată ce sunt la debut.
Si despre acest tratament cu plaquenil este eficient?
cu respect!
0
28-07-2011, ora 13:30
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Este vorba despre tratamentul de debut in aceasta maladie: uneori poate fi eficient, uneori este insuficient.
Veti coordona eficacitatea tratamentului cu reumatologul curant.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
28-07-2011, ora 14:07
maria 24
Nu este medic/terapeut
maria 24
mulţumesc.
dar totuşi mai o întrebare simt totuşi, după cum am mai spus durerea la degetul arătător şi cred că îmi apar acele noduri nu este cumva prea devreme?
cu respect!
0
28-07-2011, ora 14:14
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Evolutia maladiei depinde de tipul tratamentului si de respectarea lui de catre pacient, dar si de alti neumarati factori pacient-dependenti.
Boala este total diferita in fiecare caz si nu prea exista criterii de predictibilitate a evolutiei.
In orice caz, persistenta durerilor este semn ca inflamatia nu este tinuta sub control de tratamentul actual.
Veti coordona eficacitatea tratamentului cu reumatologul curant.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
28-07-2011, ora 14:17
maria 24
Nu este medic/terapeut
maria 24
mulţumesc, o să ţin cont de acest lucru.
o voi întreba pe doamna doctor, pentru că urmează să merg la control, este prima lună de cănd urmez acest tratament dar o să mă mai informez.
mulţumesc încă odată.
0
14-01-2012, ora 17:36
poco63
Nu este medic/terapeut
poco63
Buna ziua,
Am poliartrita reumatoida din 1995 si in aceasta perioada am facut nenumarate tratamente.Acum trei ani am intrerupt tratamentul cu metotrexat fiinca am facut fibroza pulmonara si o hemoragie interna.Am intrat imediat intr'un program cu enbrel, dar si sulfasalazin, antiinflamatoare si apoi arava in loc de sulfasalazin.Trei ani viata mea a fost de vis pe langa durerile groaznice pe care le suportasem dea lungul anilor.Am trecut prin perioade foarte dificile, cu toate urateniile acestei boli nenorocite. Cand credeam ca nimic nu ma mai poate invinge medicul pneumolog mi'a spus luna trecuta dupa mai multe investigatii, ct, bronhoscopie, pletismografie ca fibroza a avansat, ce e stricat ramane stricat de transplant nu poate fi vorba ca eu am la ambii plamani si mi'a recomandat impreuna cu medicul reumatolog sa intrerup tratamentul biologic si mi'a dat medrol de 32 mg pe zi si atat. Am intrerupt tratamentul de o saptamana, dar ma intreb cum va fi viata mea de acum inainte stiind cum se traieste cu aceasta boala.Poate se descopera vreun tratament care sa nu afecteze plamanii ceea ce nu cred, dar sper.Multa sanatate, putere si curaj celor care sufera de aceasta boala.
0
21-02-2012, ora 20:12
Roxyca
Nu este medic/terapeut
Roxyca
Primul diagnostic al mamei mele a fost poliartrita reumatoida seronegativa a facut tratament cu medrol si plaquenil 6 luni fara nici un rezultat, un alt medic pe care l-a consultat nu demult ia spus ca e posibil sa fie lupus, diagnostic infirmat de un alt medic i s-a zis ca m-ai mult pare a fi churg-strauss.Acum fara alte analize i s-a prescris arava spunandu-se ca ar fi tot poliartrita, nu mai stim.intrebarea mea este: Nu ar trebui sa fie niste analize care sa diferentieze o boala de alta/???Nu gasim nici un medic bun !daca ar avea poliartrita ce analize ar trebui sa iasa pozitive?Un medic bun macar sau vreo clinica de reumatologie care ne acorde o atentie mai mare ?Va rog ajutati-ma, suntem din P Neamt.Va multumesc!
0
04-06-2014, ora 19:44
fulgermihaela
Nu este medic/terapeut
fulgermihaela
Buna ziua ! si eu am fost diagnosticata cu Poliartrita reumatoida, sunt in tratament cu Sulfasalazin, Plachenil si Arcoxia, durerile sunt crunte ! Toate analizele sunt perfecte, nu stiu ce sa mai fac (analize ) sa stiu ce provoaca aceste dureri, am facut analize pentru toti virusii, bacterii fara nici un rezultat toate rezultatele sunt bune, doresc sa ma ajutati cu un sfat, cineva mi-a recomandat sa merg la Spitalul Sfanta Maria din Bucuresti acolo voi gasi oare un medic care sa imi de-a un diagnostic precis si un tratament corespunzator ? Sufar de aceste dureri din 2001, deja am articulatii intepenite si cu mari dureri ! Va multumesc !
0
10-08-2014, ora 13:06
flo2014
Nu este medic/terapeut
flo2014
am poliartrita din2002 si nu am intrerupt niciodata tratamentul de fond, puseul dureros il fac cam la 2ani
se pare ca avem o veste buna din Elvetia...Doamne ajuta !!

http://adevarul.ro/sanatate/medicina/artrita-reumatoida-vindecata-data-1_53e70b840d133766a828ed8c/index.html
0
28-08-2014, ora 10:55
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Se fac eforturi uriase in directia unui tratament de fond eficient.
Trebuie sa aveti, insa, asteptari rezonabile, deoarece nu se poate vorbi despre "vindecare", ci numai de "tinerea sub control" a procesului inflamator/distructiv articular.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.