Polidenopatie axilara bilateral

02-10-2010
rodik
Nu este medic/terapeut
rodik
Buna ziua,
Am si eu o problema si daca ma puteti ajuta cu niste sfaturi si informatii, va multumesc.
Acum circa 2 luni, dupa ce m-am ras sub brat si m-am dat cu deodorant, am simtit imediat usturime si durere, mai ales la sub bratul stang. Si s-a si umflat. O saptamana am dormit numai cu mainile ridicate. Desi durerea a persistat peste o saptamana, nu m-am dus la medic crezand ca este o iritatie datorata aparatului de ras. Mai ales ca mi s-a luau si un rand de piele. Dar.. dupa ce mi-a trecut iritatia, umflatura, am ramas cu un disconfort : usturimi din cand iar sanii au devenit putin mai tari si uneori durerosi. Azi am facut o mamografie si rezultatul este: mastoza fibrochistica, polidenopatie axilara bilateral, cu specificatia "nimic cu semnificatie oncologica mamografic."
Poate un cadru medical sa-mi explice si mie ce inseamna? Mentionez ca mi-am facut si analizele de sange si limfocitele mi-au iesit 46 ( normalul fiind 25-40), neutrofilele segm 44 (normal 50-70), eozinofilele 1, 8 ( normalul 2-4)
Restul sunt normale. Multe multumiri.
2 comentarii
0
02-10-2010, ora 00:13
Dr. Markus Sorin
Medicina interna, Sighetu-Marmatiei
Dr. Markus Sorin
Nu va "culcati pe o ureche" cu acea specificatie"nimic cu semnificatie oncologica"- eu cred ca aceasta e o afirmatie hazardata a radiologului...Cred ca trebuie facut chiar un consult oncologic ptr a exclude un neoplasm mamar pe fondul acelei mastopatii fibrochistice, iar la cea mai mica banuiala a unui astfel de proces-se recomanda biopsii mamare chirurgicale.Nu e nimic ingrijorator in hemograma Dvs, dar aceasta nu schimba cu nimic ce am scris mai sus.
O alta idee de a porni planul de inestigatii ar fi sa biopsiem chirurgical un ganglion din axila(cat mai rapid!), iar acel ganglion ne va trimite la boala cauzala.
0
04-10-2010, ora 22:30
rodik
Nu este medic/terapeut
rodik
Va multumesc pt raspunsul dvs promt . Azi am fost la medicul obstetrician si acesta a zis ca nu e nimic ingrijorator, ca acele adenopatii axiale se datoreaza rasului. ! Am luat in considerare sfatul dvs si voi face un consult oncologic. Multumiri.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.