Polimiozita

29-07-2009
gabriela_2907
Nu este medic/terapeut
gabriela_2907
Sotul meu a fost tratat la neurologie fara aproape nici un rezultat iar doctorul Besleaga mi-a spus ca boala asta nu mai tine de 20 de ani de neurologie, dar nu m-a lamurit unde sa merg.
3 comentarii
0
29-07-2009, ora 17:50
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
"Orice boala inflamatorie autoimuna (in cursul careia organismul produce anticorpi indreptati impotriva propriilor lui tesuturi), caracterizata printr-o atingere, izolata sau nu, a muschilor striati.
Simptomele polimiozitelor sunt foarte variabile. Muschii afectati, in general cei ai coapselor si ai umerilor, sunt durerosi si le lipseste forta bolnavului ii vine greu sa se ridice de pe scaun, sa se ridice din pozitia orizontala, sa mearga, sa se pieptene, in cele din urma, chiar sa inghita. Acestei atingeri musculare i se pot asocia leziuni purpurice, dureri articulare, o febra uneori ridicata, o hipertrofie a ganglionilor etc.
Evolutia poate fi acuta si poate atinge muschiul cardiac, subacuta, cu un risc de atingere respiratorie sau cronica. Tratamentul consta in prescrierea de antiinflamatoare (corticosteroizi, indeosebi) si de imunosupresoare." copyright - sfatul medicului.ro

Consultati un medic internist/imunolog!
Numai Bine;)
0
30-07-2009, ora 05:42
ema76
Nu este medic/terapeut
ema76
Mergeti la reumatologie. Intr-adevar nu apartine de neurologia, afecteaza muschiul.
Nu stiu de unde sunteti, dar in Iasi este spitalul de recuperare unde am auzit ca s-ar trata aceasta boala.
0
13-08-2009, ora 12:04
gabriela_2907
Nu este medic/terapeut
gabriela_2907
sa dori sa stiu daca polimiozita este o boala genetica deoarece sotul meu are aceasta boala si avem o fata de 18 ani. e posibil sa o mosteneasca?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.