Posibil ceva grav?

20-10-2016
djtrix21
Nu este medic/terapeut
djtrix21
De cateva luni 4 mai exact, am tuse seaca si suieraturi in piept... mentionez ca sunt fost fumator de 2 - 4 tigari pe zi aproximativ in ultimii 4 ani... dinaintea celor 4 ani fumam doar cate 1 -2 pe zi cand eram la scoala... acum 3 saptamani, observand ca nu scap de aceasta tuse seaca si acel sunet din piept am hotarat sa renuntat definitiv la fumat... am inceput a lua levofloxacino 500 mg pe zi de 9 zile deja... suieraturile au mai incetat... nu am mai avut nimic decat o banala tuse seaca in ultimele 2 zile, insa azi dimineata suieraturile au reaparut...acum nu am nimic... insa as vrea sa stiu... e ceva grav? Mentionez ca mama mea si un batran de care avem grija au avut pneumonie... tratamentul pe care ei l-au luat il iau si eu... de aceea m-au mai lasat suieraturile pana azi cand am iesit la cumparaturi ! Credeti ca ar putea fi vorba de altceva? Va multumesc! Nu am febra, dar inainte de a incepe sa imi suiere in piept, transpir mult
1 comentarii
0
01-11-2016, ora 14:22
Dr. Markus Sorin
Medicina interna, Sighetu-Marmatiei
Dr. Markus Sorin
Suieratura descrisa de dvs se numeste wheezing si e specifica unei afectiuni numita astm bronsic, fara insa ca aceasta sa semneze acest diagnostic...in sensul ca poate fi si altceva-exemplu: bronsita cronica astmatiforma, BPOC.
Pentur diagnostic corect adresati-va unui pneumolog.
In provinta terapiei, necesitati o combinatie de corticoid inhalator si simpaticomimetic cu actiune prelungita. Unul din preparate se numeste seretide, insa trebuie sa va fie prescris de pneumolog.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: