Posibil TPHA negativ???

09-05-2014
loreali
Nu este medic/terapeut
loreali
Buna seara. Dacă cineva îmi poate da un răspuns pentru liniştea mea, va multumesc din suflet. Acum 15 ani am fost infectata cu sifilis, probabil depistat la timp am făcut doar 3 injectii din cite imi amintesc, nu ştiu ce fel PTR eram in străinătate. După un an am refăcut testul, tpha positiv, doctorul mi a zis ca va ramine aşa dar ca sint sănătoasă. In decursul anilor nu am mai făcut alte teste pentru ca sincera sa fiu nu prea avut probleme de sănătate, in afara de gripa, răceala cinstita sau probleme stomatologice pentru care luam antibiotice. Acum fiind însărcinată in 2 luni a trebuit sa refac testele vdrl si tpha. Surpriza!! Vdrl(-) negativ tpha negativ. întrebarea mea este :cum e posibil ca tpha sa se fi negativat? sau e posibil ca testele sa fie eronate sa fie fals negative ? pot spera ca într-adevăr am scăpat de acea (cicatrice in singe)? va rog din suflet cine poate sa mi raspunda
5 comentarii
0
13-05-2014, ora 10:26
loreali
Nu este medic/terapeut
loreali
Va rog daca cineva poate sa mi dea un raspuns, va multumesc DIN suflet. Va rog!!!!
0
14-05-2014, ora 16:26
Dr. Clinica Marie Stopes Romania
Obstetrica-ginecologie, Bucuresti
Dr. Clinica Marie Stopes Romania
Buna ziua,

Exista sanse ca rezultatul sa fie negativ si sa nu mai apara, dar va sfatuim sa efectuati o vizita la medicul dermatolog pentru a afla un diagnostic exact.

O zi placuta!
0
14-05-2014, ora 23:21
loreali
Nu este medic/terapeut
loreali
Va multumesc din suflet pentru răspuns. Analize pentru sifilis, cum am mai spus mi le au făcut recent, pentru ca sunt însărcinată tpha negativ vdrl negativ.la un medic dermatolog voi face aceleaşi analize sau îmi va da un rezultat final după analizele care le am făcut deja? dacă vreţi sa mi Răspundeţi Va multumesc din suflet, problema e ca si acum m-a aflu in străinătate si îmi este destul de greu sa rezolv aceasta nelamurire
Va multumesc anticipat!
0
19-06-2014, ora 21:02
IOADE
Nu este medic/terapeut
IOADE
Posibil ca primul test sa fi fost un fals negativ, depinde cu ce reactiv a fost lucrata analiza, da, pot sa de-a si rezultate fals negative, ar fi ok ca vdrl-ul sau rpr carbon si tpha-ul sa le mai faci odata intr-un alt laborator ptr linistea ta.
0
19-06-2014, ora 23:12
loreali
Nu este medic/terapeut
loreali
Va multumesc pentru răspuns. Mie mi au făcut toate analizele intr un spital din Italia, pentru sarcina sifilis cytomegalovirus HIV herpes simplex etc. Sper sa nu fie fals negativ.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: