Posibil Tumora presacrala

13-08-2012
cosmin77
Nu este medic/terapeut
cosmin77
In urma efectuarii unor investigatii RMN zona lombo-sacrata efectuate la clinica Hiperdia din Bucuresti a reiesit diagnosticul de mai jos. Ce este de facut mai departe? Multumesc

Masa tumorala rotund ovalara relativ bine delimitata, presacrata, situata in dreptul pieselor sacrate S3 si S4, cu dimensiuni maxime 45/37/28 mm, cu semnal intermediar T1 si hipersemnal T 2, cu structura neomogena continand zone degenerate microchistic si arii tisulare.
Formatiunea placata la muschiul piriform stang prezinta contact intim cu ramuri ale pachetului vasculo-nervos liliac intern (nerv rusinos), are limita de demarcatie neta fata de rect si pare sa pastreze un lizereu de demarcatie si fata de peretele anterior la vertebrele sacrate. Priza de contrast intensa, relativ omogena.
Debord discal circumferential L4-L5 cu amprentarea radacinilor nervoase L4 bilateral intraforaminal.
Mica protuzie discala laterala dreapta L5-S1 ce prezinta contact radicular intraforaminal.
1 comentarii
0
06-09-2012, ora 22:56
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
trebuie facuta o biopsie pentru a afla ce natura are tumoarea. probabil cel mai indicat ar fi o biopsie aspiratie cu ac fin ghidat cu CT (ct guided fine needle aspiration biopsy).
daca trebuie scoasa, nu va fi o operatie usoara
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul