Posibila despartire

17-11-2015
andiana
Nu este medic/terapeut
andiana
Sun casatorita de 20 de ani si de 2 saptamani sotul meu a spus ca nu mai poate sa continue si a plecat de acasa. Avem un copil de 11 ani. Ne-am mai certat din cauza ca de cate ori el ii facea observatie copilului eu fie ii luam parte copilului fie nu spuneam nimic. Mereu imi spunea ca eu sunt o sora pt copil si nicidecum mama. Ca el s-a saturat sa fie omul cel rau din casa.De cand a plecat de acasa copilul meu nu vrea sa mai vina acasa, sta la bunici mi-a spus ca vine cand vine si tati acasa.. Nu stiu ce sa fac si incotro sa o apuc. Nu am spus nici unui prieten de-al nostrum ce s-a intamplat intre noi.M-am trezit singura cu sufletul rupt si ce este si mai dureros este si faptul ca copilul meu nu e cu mine.
va rog daca se poate sa primesc un sfat, mi-ar fi de mare ajutor.
2 comentarii
0
17-11-2015, ora 13:31
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Buna ziua,
Ceea ce s-a intamplat este ca efect al faptului ca nu ati inteles pana acum ca un copil are doi parinti, fiecare cu importanta si rolul lui in dezvoltarea copilului. Iubirea pentru copil ar trebui sa fie neconditionata dar nu fara limite. De fiecare data cand luati apararea copilului nu faceti decat sa distrugeti autoritatea si rolul celuilalt parinte, respectiv al sotului. Mai mult decat atat, aparand copilul pareti parintele cel bun in timp ce celalalt, care incearca sa impuna niste limite, sa transmita niste lucruri/invataminte, devine parintele cel rau...Prin comportamentul lui copilul va arata faptul ca are doi parinti, ca isi doreste doi parinti, si ca de fapt, desi ati incercat sa-l tineti langa Dumneavoastra, ati obtinut exact opusul.
Va recomand cu caldura niste sedinte de psihoterapie de cuplu, sau individuala, in care sa intelegeti mai bine care sunt rolurile Dumneavoastra ca parinti.
Valentin Pescaru
psiholog-psihoterapeut-sexolog
0
17-11-2015, ora 23:46
MARTON
Nu este medic/terapeut
MARTON
Primul pas ar fi sa il sunati sau sa luati legatura cu sotul sa discutati deschis problemele si sa gasiti o cale de mijloc dupa care sa aduceti copilul acasa si toti trei sa discutati despre viitor, cu cat trece mai mult timp atat sotul cat si copilul se vor departa si mai mult de tine.
Viata de familie nu este usoara deloc, trebuie sa il intelegeti si pe sot ca vrea doar binele copilului pt ca in lumea in care traim sunt foarte multe TENTATII, si pt un copil este foarte greu sa le faca singur fata, si daca parintii nu ii ajuta atunci nu au nici o sansa sa le tina piept.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul