posibila recidiva?

01-12-2013
alexcata29
Nu este medic/terapeut
alexcata29
In luna august am avut o luxatie laterala de rotula la piciorul drept produsa la sala de fitness la o miscare de streching si anume fandare laterala executata gresit. Am stau cu ghips 1 saptamana dupa care pentru 3 saptamani a fost inlocuit cu o erteza fixta pentru genunchi cu gaura. Astazi eram cu un copil in brate si am facut o miscare gresita. Atunci am simtit ca pleaca rotula in partea dreapta. Din reflex am miscat piciorul in partea stanga si luxatie nu s-a produs, cel putin nu din punct de vedere estetic. Am simtit o durere apasatoare, m-am asezat pe scaun si am intins piciorul. L-am si imobilizat in orteza. Dupa o ora am scos orteza si am incercat sa merge. La fiecare flexie troznea foarte puternic. Ce este de facut? Sa merg la spital? Credeti ca s-a produs luxatia sau era pe aproape? Ce parere aveti?

Am uitat sa mentionez ca am aproape 15 ani, 90 kg si 1, 75m.
7 comentarii
0
01-12-2013, ora 17:47
MARTON
Nu este medic/terapeut
MARTON
Eu am avut in 1999 o entorsa de genunchi si am stat cu el in ghips 3 saptamani, dupa care am facut o luna sport medical pt. recuperare si vreau sa-ti zic ca si acum dupa atata timp tot mai am momente cand trebuie sa port genunchera ca ma lasa genunchiul si nu mai pot sta pe picior, si trosniturile le am tot timpul.
Recuperarea trebuia sa fie de 6 luni dar din cauza meseriei nu am mai putut chiar daca trebuie ca sa mai fac si fizioterapie si raze, dar din 1999 nu am mai facut nici macar o sedinta.
Cateodata cand cobor din masina i-mi fuge genunchiul si nu mai am stabilitate dar dupa ce port genunchera totul revine la normal, dar cel mai bine mergi si vorbeste cu medicul care te-a tratat si vezi si ce i-ti recomanda si el.
MULTA SANATATE SI SPER SA POSTEZI SI REZOLVAREA.
0
01-12-2013, ora 22:27
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
in prima faza trebuie precizat ca tratamentul cu ghips sau orteza nemobila sunt demodate in tratamentul luxatiei de patela (si in tratarea entorselor). daca s-a exclus o leziune osoasa sau chondrala atunci tratamentul ideal ar fi o orteza de centralizare a patelei (patelfix de ex) si kinetoterapie speciala de intarire a vastului medial.
evident nu stim ce s-a intamplat la accidentarea numarul 2. in acest timp capsula articulara rupta nu s-a vindecat si este posibila o supluxatie sau luxatie de patela, insa nu pot fi excluse nici leziunile de ligamente sau menisc.
daca genunchiul trozneste la fiecare flexie atunci ar fi indicat sa mergeti la un ortoped priceput in chirurgia genunchiului pentru un examen fizic si daca este necesar, radiologic. pana la excluderea unei fracturi nu ar trebui sa fortati piciorul.
evident idealizarea greutatii nu ar strica. daca luxatia se repeta atunci trebuie facute investigatii mai complexe, ce anume cauzeaza problema si care ar fi metoda de rezolvare cea mai ideala.
0
02-12-2013, ora 00:22
alexcata29
Nu este medic/terapeut
alexcata29
Acum nu mai trosneste. A trosnit atunci pe mo, ent. Nici durerile nu mai sunt. Credeti in continuare este necesar un control ortopedic si evitarea folosirii piciorului? Mentionez ca acum il folosesc normal, dar cu genunchiera
0
02-12-2013, ora 00:35
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
fara un examen fizic si eventual radiologic este greu de apreciat ce probleme aveti si daca le aveti, cat de grave sunt.
disparitia durerii si a trosniturii este un semn bun insa poate fi si din cauza faptului ca o bucata de cartilaj desprinsa in momentul accidentului era prins in articulatie si producea durerea si trosnitura iar acum s-a miscat intr-un loc neutru in genunchi (insa poate sa iasa de acolo si sa se prinda in articulatie din nou).
daca aveti orice dubiu in privinta integritatii genunchiului atunci trebuie sa va prezentati la un medic ortoped pentru un examen fizic
0
02-12-2013, ora 17:55
alexcata29
Nu este medic/terapeut
alexcata29
Mie articulatiile imi trosnesc adesea, iar incheietura mainii foarte tare.
0
07-12-2013, ora 23:45
ciprian_ara
Nu este medic/terapeut
ciprian_ara
Buna ziua,
In urma cu 2 saptamani jumatate, baiatul meu de 5 ani, si-a fracturat oasele antebratului. A fost imobilizat in gips, dar deoarece peste doua zile s-a observat o deplasare, a fost operat si i s-a pus tija. Dupa doua saptamani gipsul a fost inlocuit cu unul circular. In aceasi zi, a picat in casa si s-a lovit la cotul bratului operat. Lovitura nu fost foarte puternica dar a alunecat totusi pe parchet. Exista vreun pericol pentru oasele operate?
Va multumesc!
0
15-12-2013, ora 21:21
Dr. Manuel Nastai
Ortopedie si traumatologie, Stuttgart
Dr. Manuel Nastai
@ciprian_ara:
Este indicat un consult la chirurgul care l-a operat in prima faza. Probabil ca este nevoie si de un control radiologic.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Oasele/articulatiile trosnesc/pocnesc - cauze posibile
  •