Posibila sarcina?

02-01-2018
Mihaela.Bordea
Nu este medic/terapeut
Mihaela.Bordea
Buna! O prietena in varsta de 17 ani are permanente stari de neliniste in legatura cu urmatoarea situatie: in noaptea de revelion, ea impreuna cu iubitul ei au avut parte de momente erotice. Desi nu a existat niciun act sexual propriu-zis si este virgina, mi-a spus ca ii este teama ca lichidul prespermatic iar fii patruns in vagin, deoarece s-au atins de mai multe ori. Care este ca probilitatea ca ea sa fie insarcinata? Mentionez ca menstruatia ii este neregulata si ca in acel moment trecusera 8 zile de la ultimul ciclu. Multumesc anticipat!
3 comentarii
0
02-01-2018, ora 21:44
Gizel
Nu este medic/terapeut
Gizel
Eu nu cred că ar putea fi.
Vorbesc din propria mea experiență. Întrețin relații sexuale neprotejate de 2 ani și încă nu am rămas însărcinată de la acel lichid. Depinde și de la caz la caz. Sunt persoane care rămân dar șansele sunt mici.
0
02-01-2018, ora 22:07
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Buna seara, spuneti-i prietenei sa faca pipi pe un test de sarcina care costa vreo 15-20 ron; sau sa meargă la un control ginecologic. Dupa care sa se informeze temeinic, din surse medicale, autorizate, despre ceea ce se numeste EDUCATIE SEXUALA. O poate ajuta sa evite imbolnaviri cu BTS-uri, sarcini nedorite si alte situatii complicate.

"Gizel", daca ati stii cati copii poarta numele "mie nu mi se poate intampla".
Daca dumneavoastra va jucati cu propria sanatate sau va asumati situatia unei intreruperi de sarcina aceasta nu inseamna ca solutia este potrivita si pentru alte persoane.
"Retragerea" este de departe cea mai riscanta varianta contraceptiva. De fapt cred ca nici nu poate fi numita asa, avand in vedere gradul de risc asociat, mai mare decat la orice alta varianta contraceptiva.
0
04-01-2018, ora 12:39
Gizel
Nu este medic/terapeut
Gizel
Aveți dreptate. Oricine face asta trebuie să își asume și să conștientizeze faptul că poate rămâne însărcinată. Daca într-adevăr o persoana nu își dorește acest lucru nici în ruptul capului...evident trebuie sa se protejeze.
Oricum eu sunt total contra avortului și mi-am spus doar părerea din propria experiență.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Clinicaon
Impotența, erecția slabă și ejacularea precoce pot fi rezolvate de către medicii noștri. Am tratat mii de pacienți, iar DISCREȚIA este asigurată! Detalii aici