postinor luat gresit

11-12-2008
dmariana
Nu este medic/terapeut
dmariana
Am luat o tableta de postinor la 3 ore de la actul sexual si a doua tableta dupa 5 ore, nu am fost atenta cind am citit prospectul. Si-a facut efectul postinorul. Vreau sa specific faptul ca inainte, am avut diaree am luat 2 tablete de furazolidon iar dupa ce am luat postinorul nu am avut diaree si nici nu am vomat. A reactionat furazolidonul cu contraceptia? Sa-mi fac griji? Sa-mi iau un test de sarcina?Multumesc anticipat.
2 comentarii
0
11-12-2008, ora 16:48
airine
Nu este medic/terapeut
airine
Buna ziua. Am si eu o intrebare :
In timp ce am avut un contact sexual protejat dar la sfarsitul actului prietenul meu a constatat ca s-a rupt prezervativul. Nu suntem siguri daca prezervativul s-a rupt in timpul ejacularii...Dupa jumatate de ora ne-am dus si am luat de la o farmacie prostinol 2 pastila de urgenta dup recomandarea farmacistei. Am luat una atunci si una exact dupa 12 ore. Au trecut 4 zile si nu am nici o sintoma.(nici varsaturi dureri de cap sau sangerari).Este prima data cand folosesc o astfel de metoda contraceptiva.
Intrebarea mea este : este cazul sa-mi fac griji? am citit comentariile de pe site-uri si de pe acest forum insa eu nu vad nic o schimbare momentan. Deobiecei folosim prezervativul si nu au fost probleme dar acum s-a rupt.cu toate ca am actionat foarte rapid si am luat aceasta masura...sunt motive sa ma ingrijorez?cu toate ca am 25 de ani nu suntem pregatiti pt un copil.avem alte prioritati.

Va multumesc, astept un raspuns.
0
11-12-2008, ora 18:23
ali39
Nu este medic/terapeut
ali39
Pt dmariana, nu vad nici o legatura intre furazolidon si postinor, care ar putea sa afecteze contraceptia. Dar pe cea de-a doua tableta chiar ai luat-o mult prea devreme.Trebuia la 12 ore dupa prima, dar ai citit oricum. Mai citeste odata prospectul si vezi acolo ce scrie despre asocierea cu alte medicamente dar eu nu cred ca sunt probleme.
pt. airine- postinorul l-ai luat bine. Foarte bine ca n-ai efecte adverse - acele simptome de care zici tu -sunt si de-astea dar nu la toate femeile. La tine a fost bine si nu e cazul sa te ingrijorezi pt ca aceasta pastila actioneaza daca o iei corect.
Si tu ai luat-o corect.
Alisia
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul