Pot beneficia de pensie de boala ?

10-11-2008
cindy
Nu este medic/terapeut
cindy
Buna, am 49 de ani, in urma cu trei saptamani am suferit o interventie chirurgicala, mi s-a facut histerectomie totala cu anexectomia bilaterala. Acum sunt in CM, pt recuperare. Mai sufar si cu coloana, am hernie de disc lombar posterolateral stinga T11-T12.discartroza toraco lombara cu spondilartroza. Osteocontroza vertebrala toracolombara (rezultatul obtinut in urma RMN, facut in 2006). Nu s-a intervenit chirurgical, dupa un CM, prelungit am reinceput munca.La serviciu sunt foarte solicitata, stresul ma epuizeaza, in luna august(2008), am fost dusa de urgenta la spital din cauza durerilor foarte mari de cap si din cauza ametelii. Am fost trimisa dinnou pt investigatie RMN cu diagnosticul : nevralgie cervici-occipitala.Sindrom vertiginos. Rezultatul : Deshidratarea discurilor cervicale. Minima amprentare anterioara de natura discala a durei la nivel C5-C6 si C6-C7.
Doresc daca se poate sa ma lamuriti : tinind cont de faptul ca eu cotizez de 29 ani, pot solicita pensie de boala?
daca da, care sunt pasii ce trebue urmati ?
Multumesc.
1 comentarii
0
10-11-2008, ora 19:26
alessia5158
Nu este medic/terapeut
alessia5158
Legea nr.19/2000 art.56 alin (1) " Incadrarea sau neancadrarea intr-un grad de invaliditate se face prin decizie emisa de medicul specializat in expertiza medicala si recuperarea capacitatii de munca, denumit in continuare medic expert al asigurarior-sociale, in termen de 30 de zile de la data inregistrarii cererii, insotita de documentatia necesara" alin (2) :" impotriva deciziei emise in conditiile (alin1) se poate face contestatie la casa teritoriala de pensii, in termen de 30 de zile de la comunicare " Art. 55 : "Criteriile si normele pe baza carora se face incadrarea in gradele I, II, si III de invaliditate se stabilesc prin hotarare a guvernului" CONFORM art 57 din lege, d-voastra va incadrati ca varsta si stagiu de cotizare !!! Mai ramane de vazut daca si bolile d-voastra se incadreaza in acele criterii si norme pentru acordarea pensiei de invaliditate (boala). Informati-va unde gasiti in orasul d-voastra medicul expert al asigurarilor sociale si depuneti acolo dosarul cu documentele medicale (in copie). apoi asteptati decizia. In criterii, histerectomia si anxectomia Nu se incadreaza (despre celalalte nu stiu daca se incadreaza sau nu !! )Succes !!
Adaugă un comentariu / răspuns

Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK