pot dormi doar dimineata in jur de 8 :( ajutor

06-05-2014
vancouver canucks
Nu este medic/terapeut
vancouver canucks
ce sa fac sa pot dormi mai devreme? deoarece din cauza programului de lucru m-am culcat la 8 dimineata ca eram de noapte si acum pot dormi numai la aceeasi ora aproximativ si nu pot sa imi caut un nou loc de munca pentru ca sunt varza ma trezesc dupamasa :| multumesc frumos
3 comentarii
0
06-05-2014, ora 21:39
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
1. Pentru inceput poate sa ajute sa puneti ceasul sa sune la fiecare 20 de minute dimineata.
2. Daca simtiti ca va ia somnul dupa masa de pranz, sunati un prieten, iesiti la aer, beti un pahar de apa cu gheata.
3. Diminuati cantitatea de cafea, ciocolata, cola iar daca fumati (si nu reusiti sa renuntati) fumati ultima tigara cu 4 ore inainte de ora pe care o stabiliti pentru culcare seara (si bineinteles, nu fumati noaptea)
4. Exercitiile fizice stimuleaza somnul in timpul noptii daca sunt facute cu cel putin 4 ore inainte de ora de culcare. Faceti cateva exercitii de inspir profund cu fereastra deschisa. Inspirati adanc pe parcursul a 2 secunde, mentine respiratia cateva secunde, dupa care eliminat lent aerul pe parcursul a 4 secunde. Repetati de 10 ori.
5. Luati o cina usoara si orice gustare cu cel putin o ora inainte de culcare. Alcoolul nu e indicat seara. Laptele cald sau ceaiul de musetel va ajuta sa adormiti seara la timp..insa e bine sa le beti cu cel putin 2 ore inainte de culcare pentru a evita sa mergeti la baie in timpul noptii.
6. Cititi, ascultati muzica, faceti o baie calda sau orice 'ritual' va relaxeaza inainte de somn. Chiar si 10 minute de 'ritual de somn' pot ajuta.
7. Daca cele de mai sus nu functioneaza ati putea incerca pentru inceput sa utilizati melatonina, un produs ce se poate elibera cu sau fara prescriptie medicala. Este o substanta ce are ca principala functie reglarea ritmului circadian (ritmul organismului bazat pe alternarea zi-noapte, somn-veghe). Cuvantul circadian provine din limba latina "˜circa=aproximativ"™ si "˜diem=zi"™.
8. In cazul in care aveti de depasit o situatie stresanta in care va poate sprijini un psihoterapeut...suntem aici :)

Dr Rares Ignat - psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata de cuplu si familie
0
06-05-2014, ora 22:40
aaa24
Nu este medic/terapeut
aaa24
poti incerca sa iei o pastiluta de melatonina pe la 9 seara (se tine sub limba pana se dizolva complet)... si pe la 10-11 ar trebui sa adormi. se gaseste la plafar, nu este un somnifer si nu da dependenta. poti sa iei doar 3-4 zile pana se obisnuieste organismul cu noul program de somn. daca vezi ca iti da somnolenta si in timpul zilei atunci ia doar o jumatate de pastiluta. la mine a functionat...
0
08-05-2014, ora 23:20
Alma01
Nu este medic/terapeut
Alma01
Buna ziua, am si eu probleme cu somnul, am luat Lunesta din cind in cind. Am incercat sa iau extraveral dar nu vreau sa ma obisnuuesc cu ele.Am inceput sa iau Somn Usor dar ma trezesc dupa 3 -4 ore si numai pot sa adorm.Pot sa iau dupa ce ma trezesc o pastila de extraveral? Cred ca problema mea ii ca ma panichez ca nu mai pot sa adorm. ce pot sa fac in cazul asta?multumesc f mult
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Insomnia
  • Insomnia severă ar putea fi cauzată de slăbirea conexiunilor cerebrale
  • Culcatul la ore târzii a fost asociat cu alimentația nesănătoasă și sedentarismul
  • Thim - dispozitivul care te ajută să dormi mai bine, monitorizându-ți somnul
  • Insomnia crește riscul de astm la adulți
  • Calitatea redusă a somnului la copii, asociată cu insomnia mamei
  •