POT RAMANE INSCARCINATA DACA SUNT DIAGNOSTICATA CU SCHIZOFRENIE?

28-12-2011
nclt_i
Nu este medic/terapeut
nclt_i
Buna ziua! Ma numesc Ofelia, am 33 ani. In 2003 am avut o cadere psihica. am fost diagnosticata cu tulburare psihotica acuta. mi-am revenit greu, aveam o stare de tristete si nu aveam chef sa fac nimic. Am schimbat mai multe medicamente: solian, rispolept, pana am ajuns la seroquel (quetiapina). Mi-am pierdut serviciul pt ca nu imi faceam treaba. Am incercat sa ma sinucid cu medicamente, prima oara cu vreo 6 somnifere, a doua oara mai usor. Nu am reusit. Intre timp am schimbat mediucul. Acesta mi-a pus alt diagnostic (nu stiu daca chiar asta am sau pentru a beneficia de tratament gratuit): schizofrenie paranoida. Intre timp am gasit medicamentul potrivit, mi-am gasit de lucru (eu sunt economist szi lucrez in contabilitate), am slabit, imi gasisem si un prieten. si asta a fost cauza celei de a doua caderi: dragostea. M-am imbolnavit iar in 2006, iar ma simteam rau, trista si fara chef de nimic, iar mi-am pierdut serviciul si m-am ingrasat. Numai ca acum mi-am revenit mai repede, eram mai puternica, ma invatase boala, desi mi-era lene ma fortam sa muncesc, sa fac ceva, desi poate uneori mi-era greu sa leg dialoguri cu oamenii ma fortam, imi facusem un program al meu care nu imi dadea voie sa cad iar in visare, in boala. M-am angajat iar, am devenit expert contabil, m-am maritat, sotul stie prin ce am trecut, am un servici bun, sunt director economic la o firma de expertiza contabila, sunt fericita, am tot ce imi doresc: un sot iubitor, socrii buni, casa mare, servici la nivelul asteptarilor mele dinaintea bolii, ..lipseste doar un singur lucru: UN COPIL. Cum pot face acest lucru? Eu iau in continuare Seroquel 600g/zi si fluoxetin. Eu nu am voie sa intrerup tratamentul caci exista riscul de a ma imbolnavi iar. Insarcinata nu pot ramane daca iau tratament pentru ca poate iesi copilul cu o boala psihica. Ereditara cred ca nu e boala, pentru ca daca era ma imbolnaveam de mica sau macar la 18 ani, ori la mine a intervenit intr-o anumita situatie data, la o suparare, sau cand m-am indragostit. Exista o sansa si pentru mine sa am un copil??????Poate vreun tratament naturist sau altceva ??? Oare poate Dumnezeu sa imi dea si mie bucuria asta in vreun fel, intr-um mod orecare? Va multumesc.
1 comentarii
0
28-12-2011, ora 16:01
Dr. Vochescu Carmen
Psihiatrie, Bucuresti
Dr. Vochescu Carmen
Buna ziua,
Tratamentul medicamentos nu este compatibil cu o sarcina, existand riscul nu de boli psihice, ci de malformatii la copil.
Riscul de a se transmite boala la copil este de 10%.
Exista urmatoarea posibilitate: dupa minim 2 ani de tratament medicamentos continuu si fara recaderi, puteti incerca impreuna cu medicul dvs psihiatru reducerea treptata a tratamentuli, pana la oprirea lui, pentru a putea incerca sa ramaneti insarcinata. Daca dupa reducerea tratamentului reapar simptome, atunci cresteti din nou tratamentul si renuntati la ideea unei sarcini pentru moment. Daca nu apar simptome, puteti opri tratamentul treptat, iar daca ramaneti insarcinata, nu veti face tratament pe timpul sarcinii. Exista insa posibilitatea unei recaderi in aceasta perioada, fapt pe care va trebui sa il discutati cu medicul, cu sotul dvs si eventual cu un psiholog care va poate consilia in aceaqsta perioada.
Daca cele de mai sus nu sunt posibile, ramane si varianta infierii unui copil, la care merita sa va ganditi in mod serios.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul