Pot sa reiau anticonceptionalele?

22-02-2010
Cristtina
Nu este medic/terapeut
Cristtina
Buna,

Am avut o durere pe peretele stang de sarbatori, iar doctorul mi-a recomandat un tratament cu ovule si pastile pentru mine si crema pt sotul meu, spunandu-mi sa nu reiau anticonceptionalele pana la terminarea tratamentului/noul consult ginecologic.

Dupa ce am terminat tratamentul ma simteam mai rau si am fost din nou la ginecolog, mi s-a spus ca am anexita si mi-a recomandat un alt tratament cu ovule si antibiotice, spunandu-mi ca se poate sa am si candida, dandu-mi sa fac si un examen de laborator pentru a vedea daca am candida.

Examenul bactereologic a iesit ok, nu sunt prezente probleme de niciun fel conform rezultatului de laborator, insa am o problema.

Mi-a venit ciclul, am terminat tratamentul si as dori sa stiu daca pot incepe din nou anticonceptionalele, mentionez ca nu am mai luat anticonceptionale de 6 luni, de cand am fost la acest doctor pentru o durere de sani, la momentul acela - el spunandu-mi ca poate fi din cauza anticonceptionalelor pt ca le luam de 2 ani in continuu.

M-as fi dus la ginecolog acum, insa nu ma poate programa decat dupa 1 martie, oricum sunt pe ciclu. si sigur o sa mi spuna iar sa nu le mai i-au pana la urmatorul control - uff, e si ieftin 700 000 lei + ce mai costa!

Ar fi ok daca mi-ar raspunde o persoana care a patit aceleasi lucruri ca si mine sau un medic specialist - pot sa incep anticonceptionalele sau nu? Riscuri, etc etc

Multumesc, Cristina!
1 comentarii
0
25-02-2010, ora 11:16
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
De putut, puteti incepe. Principalul risc, in cazul dv, este dat de posibilitatea agravarii infectiei genitale si de posibilitatea recidivei problemelor da san. De aceea doctorul dv v-a recomandat sa mai asteptati. Stiu ca e mai comod cu anticonceptionale decat fara, dar va expuneti unor riscuri, ca bolile inflamatorii pelvine si bolile maligne.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul