Pot simtomele mele sa fie de la paraziti intestinali???

29-03-2008
vero76
Nu este medic/terapeut
vero76
Buna ziua,
Am facut analizele si singurul lucru care nu este in valorile normale date de laborator sunt eozinofilele - 6%, asta la hemolecugrama iar la sumarul urinei am BLD 1+ CA25. Medicul de la laborator a zis ca am paraziti si sa fac coproparazitarul, ca arata analizele. E adevarat ???Medicul meu de familie nici nu le-a dat importanta, a zis ca sunt sanatoasa.
Probleme este ca de vrea luna ma dor mainile -muschii, nu pot sa fac efort, nu dorm noaptea ca am coşmaruri, ma manaca din cand in cand fata, simt ca un nod in gat, cateodata ma mananca sternul sau simt intepaturi in piele, simt intepaturi in degetele de la maini si de la picioare, dar nu şi-au pierdut mobilitatea si nu ametesc, sunt mai tot timpul constipata.
Menţionez ca mi-am facut tot felul de analize si cu exceptia celor doua valori toate au iesit bine ( colesterol, glicemie, fier, trigliceridele, cele pt glande, ALT, de doua ori hemoleucograma, calciu, magn, exudat.etc).

As putea avea ceva la plamani sau e de la PARAZITIU INTERSTINALI ????
Eu plec o saptamana din oras si nu pot sa imi fac coprporazitarul ca am inteles ca trebuie facut de 3 ori, asa ca as avea nevoie de o parare avizata.
multumesc mult
9 comentarii
0
29-03-2008, ora 00:00
Dr. Markus Sorin
Medicina interna, Sighetu-Marmatiei
Dr. Markus Sorin
Tabloul clinic ar putea fi al unei spasmofilii-nu mi-ati spus nimic de valoarea Ca ionic, Ca seric total, Mg. Nu ati descris simptome specifice unei parazitoze, dar nu se poate nici exclude.
0
29-03-2008, ora 00:00
vero76
Nu este medic/terapeut
vero76
Buna ziua
e posibil sa am si spasmofilie, ca am momente de panica pe care insa le controlez bine. Am facut in decembrie analizele şi sunt in valori normale, glucoza este la limita 68, calciu ionic - 1, 19 mmol/l, magneziu - 2, 20 mg/dl, sodiu seric - 141 mmol/l, potasius seric - 4, 5 mmol/l dar intre timp am fost foarte racita, la sfarsitul lui ian am avut pneumopatie si de atunci am aceste sintome. Am batai multe ale inimii pe minut, dar cardiloagul dupa 2 EKG a zis ca nu am nimic la inima, ci acestea cresc din alte motive.
Fumez, am 32 de ani si un serviciu stresant, pentru ca am de-a face cu infractorii!
cateodata simt nevoia sa casc ca sa am aer.Am avut tot timpul limba incarcata si unghii care se rup usor, dar nu am mai avut astfel de manifestari, dar mama mea spune ca sunt normale, ea s-a luptat 3 ani cu spasmofilia. Sper ca o sapt la munte sa ma puna pe picioare
Multumesc mult pentru raspuns.
0
29-03-2008, ora 00:00
Dr. Markus Sorin
Medicina interna, Sighetu-Marmatiei
Dr. Markus Sorin
In mod sigur o sapt la munte e bine venita pt spasofilie si atacuri de panica!
0
15-04-2008, ora 00:00
lina11
Nu este medic/terapeut
lina11
si eu am cam aceleasi probleme
cand ma sperie ceva imi este din ce in ce mai rau. constipatia, alternanta cu deranjarile stomacale, durerile musculare si batai ale inimii " in zona stomacului sunt la ordinea zilei incepand din octombrie incoace. am fost la doctori si am patru diagnostice diferite : colita de fermentatie, gastrita, sindrom de colon iritabil, , enterocolita. eu una nu mai inteleg nimic. Uneori am o senzatie de agitatie foarte puternica care persista o buna perioada de timp. nu am stare, cum ar zice unii " am viermi in fund":) dak aveti vreo idee spuneti-mi poate reusesc sa scap.
0
15-04-2008, ora 00:00
Dr. Markus Sorin
Medicina interna, Sighetu-Marmatiei
Dr. Markus Sorin
Pt Lina 11-Toate diagnosticele de mai sus arata ca nu e nimic serios. Eu as recomanda un anxiolitic usor(de ex Xanax 0, 25 mg 1 tb seara) si un prokinetic(spasmomen de exemplu-3X1tb/zi), iar ca investigatii-Ex coproparazitologic, Ca ionic, Ca seric total.
0
19-04-2008, ora 00:00
lina11
Nu este medic/terapeut
lina11
am fost vineri si mi-am facut analizele :ca ionic, ca total, magneziu, hemograma si fier
luni ma duc sa le iau si sa vad ce imi mai zice medicul de familie.sper sa imi zik ceva de bine.
0
21-04-2008, ora 00:00
lina11
Nu este medic/terapeut
lina11
am luat rezultatul de la analize si din cate am inteles eu din buletinul de analize am calciu ionic 3.8mg/dl iar valorile normale sunt intre 4.4- 6.4 mg/dl. oare asta sa cauzele problemutele astea ale mele de sanatate?
0
22-04-2008, ora 00:00
vero76
Nu este medic/terapeut
vero76
Revin,
Nici mie nu mi-au trecut simtomele, cu toate ca am fost si la un medic internist specialist in gastrointestinale, care deşi i-am spus ca am euzinofilele crescute nu a dat importanta, mi-a facut un ecograf si m-a trimis si la raze la plamani, dar aici nu am probleme.
Mi-a zis ca am reflux gastrintestinal si mi-a dat medicamente: Denol - 4 zi şi Motilium - 1 zi si un imunistimulator - Viusid. Eu nu mai inteleg nimic, ca pe prospect astea sunt pentru stomac.Nu isi poate insa explica celelalte simtome, asa ca dupa pasti mi-a zis ca o sa fac alte analize.
Eu nu mi-am facut decat calciu ionic, care era in decembrie la limita de jos, dar am inteles ca poti sa ia calciu, dar organismul sa nu il asimileze.
M-au pus sa fac si aslo, ca au zis ca il am crescut, dar el saracul are valoarea de 78 UL/ML si vor sa ma opereze si la amigdale, ca as avea amigdalita cronica acutizata.
Nu stiu ce sa mai cred, dar astept sa vad ce alt diagnostic mi se mai pune, avand in vedere ca am si niste afte bucale care nu trec, de la atatea pastile cred.
Nu sunt in masura sa dau sfaturi, dar pt lina ar trebui sa consulti si un endocrinolog sa nu ai probleme cu glanda.
Sanatate si sarbatori fericite tuturor doctorilor de aici dar si persoanelor cu probleme de sanatate.
0
01-01-2012, ora 16:35
if
Nu este medic/terapeut
if
Am rugamintea ca cine cunoaste vre-o legatura intre paraziti intestinali si rinita alergica sau si mai grav cu manifestarile de astm bronsic sa ne spuna si noua. Este vorba despre o persoana majora, care are simptome de rinita alergica, care a facut testele de alergologie si are sensibilitate crescuta la: par de caine (dar noi nu avem caini - locuim la bloc), la polen (dar se manifesta fara sa fie in prezenta florilor, sau sa fie anotimp specific florilor), la praf (dar casa este destul de ingrijita), iar acum este intr-o campanie teribila de a depista o sursa de acarieni etc. Manifestari de greutate in respiratie are de mai multi ani, cu intermitente bineinteles, dar de ~ 1 an, are aceasta dificultate din ce in ce mai des, se trezeste noaptea ca nu poate respira si cu nasul f. uscat. A fost diagnosticat cu astm bronsic si i s-a recomandat inhalatoare. Ma ingrijoreaza f. mult faptul ca ultima data i s-a recomandat inhalator cu cortizon (symbicort), a inceput sa -l foloseasca, si dupa cateva utilizari, a facut din nou criza de respiratie. Poate impropriu spus "criza", pt. ca nu a ajuns niciodata la urgente ca nu poate respira( a rezolvat pana acum cu ventolin). Dar oricum sa nu poata respira in timp ce ia cortizon, ma face sa ma gandesc ca tratamentul nu e cel potrivit, sau diagnosticul a fost ratat. Pe mine ma duce gandul la paraziti, pt. ca atunci cand era mic, a avut giardia, altadata limbrici si vreau sa-l conving sa se straduiasca sa elimine mai intai aceasta varianta (a parazitilor) si apoi sa se lanseze in tratamente mai complexe. A facut si spirometria si concluzia a fost ca are plamanii ca o persoana de 57 de ani desi are doar 27. Toti indicatorii din spirometrie sunt sub limitele inferioare ale normalului. Nu fumeaza, nu lucreaza in mediul toxic, nu are alte probleme de sanatate, iar la analizele medicale ii ies eozinofilele cresute. Analiza coproparazitologica este destul de dificil de realizat, pt. ca f. greu sunt depistati parazitii, iar omul isi pierde rabdarea in general si respectiv persevarenta, asa incat ma tot chinuiesc si duc munca de lamurire sa ia ceva cu spectru mai larg de actiune, pentru paraziti. Mi se pare cel mai la indemana sa elimini o banuiala. Nimeni pana acum nu i-a dat sa faca vre-o radiografie sau radioscopie pulmonara si mai grav mi se pare ca nici un medic din toti la care a fost (si au fost vre-o 5, din care 3 in mediul privat) nu a pus stetoscopul pe el. Ma intreb oare chiar nu era necesar?! Eu nu ma pricep, asa ca intreb. Multumesc tuturor celor care vor vrea sa spuna cate ceva despre acest subiect din tot ce stiu ei mai bine.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Viermii paraziți ar putea preveni afecțiunile asociate îmbătrânirii? Un studiu recent susține această ipoteză
  • Viermii intestinali - tratament, cauze, simptome, diagnostic
  •