Preeclamsie la prima sarcina - insarcinata iar! Ajutor

29-11-2012
ryanya
Nu este medic/terapeut
ryanya
Am mare nevoie de ajutor!
Matusa mea a suferit de preeclamsie la prima sarcina si a nascut la 7 luni, acum 6 ani, baietelul avand probleme mici de sanatate. Acum este iar insarcinata in 7 saptamani si ii este teama sa nu aiba acelasi diagnostic, sansele sa il aiba sunt mari, ii este teama pt viata ei si a bebelusului din burtica. Cum sa o incurajez este foarte speriata... ce trebuie sa respecte pt a fi sanatosi
4 comentarii
0
29-11-2012, ora 13:29
andreea2013
Nu este medic/terapeut
andreea2013
Eu am nascut o fetita sanatoasa. Are 1 an si 3 luni. Sarcina mea a mers normal pana la 36 de sapatmani cand am facut preeclamsie si am nascut prin cezariana de urgenta. Fetita a luat nota 7 la nastere, au scos-o "ametita", asa s-a exprimat doctorul. Pe foaia de externare mi-au scris ca fatul era in "suferinta fetala acuta". Nu am avut nici un fel de probleme cu ea, si desi era prematur nascuta a accepat sanul si am alaptat-o pana la 1 anisor.
Din cate m-am documentat pe internet sunt sanse mai mici sa faci preeclamsie la a doua sarcina, daca aceasta este cu acelasi barbat.
Totusi, o sfatuiesc sa-si monitorizeze zilnic tensiunea, eu asa as face dc as mai ramne insarcinata. Si in cazul in care aceasta creste poate fi tinuta sub control. La prima sarcina habar nu am avut ca am tensiunea mare. La ultimul control mi-au depistat-o si a doua zi am si nascut. Poate dc eram mai atenta mi-ar fi controlat-o cu medicamente. Sarcina usoara!
0
29-11-2012, ora 14:00
ryanya
Nu este medic/terapeut
ryanya
multumesc din suflet de raspuns, experienta mamicilor ne ajuta, e greu pt o mama sa stea mereu cu grija
Numai bine si multa sanatate!
0
29-11-2012, ora 14:02
axiela21
Nu este medic/terapeut
axiela21
Si mie mi au depistat o hipertensiune in sapt 35 si incerc s o stapanesc cu medicamente, insa e din ce in ce mai greu.Acum am ajuns la 39 de sapt si astept sa se declanseze travaliul. Doc mi a zis ca pot naste natural dar probabil vor hotara la momentul acela cum e mai bine. In rest bebe e bine, are 3100g, probabil s a depistat la timp prb si nu s a ajuns la preeclampsie. Cred totusi ca fiind a doua sarcina la matusa ta se va actiona prudent si din timp cu medicatie si va fi tinuta sub control. Se spune ca nicio sarcina nu e la fel cu alta, deci poate nu vor fi aceleasi probleme. Multa sanatate!
0
29-11-2012, ora 14:07
ryanya
Nu este medic/terapeut
ryanya
multumesc din suflet de raspuns, nastere usoara si multa sanatate, copii sunt o minune si ne aduc cea mai multa fericire, eu personal am bebe de 1 an si ma bucur de el zi de zi!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Vaccinarea în timpul sarcinii
  • Sarcina după 35 de ani
  • Poziții de somn în sarcină
  • Sarcina și toxoplasmoza
  • Sarcina și răceala
  • Constipația în timpul sarcinii
  • Sarcina si fericirea
  • Un test de urină ar putea diagnostica preeclampsia din primele stadii
  • Primul model de placentă printat 3D pentru studiul preeclampsiei
  •