pregatire pt vaccinul de 4 ani

26-04-2013
Anna75
Nu este medic/terapeut
Anna75
BUna ziua.. Am un baietel de 4 ani, si medicul ne asteapta la vaccin... :( Am citit ca vaccinul este contraindicat in cazuri de boli cu evolutie clinica moderata sau severa, cu sau fara febra. Poate cineva sa-mi spuna care sant aceste boli??? Toata toamna si iarna ne-am luptat cu raceli, rosu in gat, pneumonie, otite si bronsita, am luat antibiotiece LA GREU!!! cred ca sistemul lui imunitar este la pamant, dar medicul nu zice nimic despre asta...a vazut ca eram la el in cabinet tot la 2 saptamani...si nu ne-a recomandat nimic pt imunitate, doar antibiotice... De cateva zile, imi bantuie prin cap ideea de a refuza vaccinul, mai ales ca am tot citit lucruri nu tocami bune depre efectele negative pe termen lung. O parere, va rog? multumesc.
4 comentarii
0
26-04-2013, ora 17:03
Dr. Marcovici Tamara-Marcela
Pediatrie, Timisoara
Dr. Marcovici Tamara-Marcela
Buna ziua. Vaccinarea este contraindicata daca in la data la care va prezentati cu copilul pentru vaccin baiatul prezinta semne de boala acuta insotita sau nu de febra. Vaccinarea reprezinta o metoda de prevenire a bollilor infectioase, deci este recomandabil sa fie efectuate. Daca baiatul prezinta infectii respiratorii frecvente recurente trebuie cautata cauza, adresand-va unor specialisti (pediatrie, ORL, imunologie-alergologie). Multa sanatate!
0
28-04-2013, ora 16:05
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Vaccinarea trebuie facuta atunci cand medicul te cheama, cand este timpul, conform schemei de la Minister, impreuna cu ceilalti copii de aceeasi varsta din toata tara...Mergi cu incredere la medicul de familie ; va consulta copilul si va decide singur daca poate fi vaccinat sau nu.Nu te lasa influentata de fel de fel de opinii si stai linistita, caci nu i se va intampla nimic copilului...Cum a fost vaccinat pana acum si totul a fost bine, asa va fi si de acum...Vaccinarea de la 4 ani inlatura riscul ca baiatul sa faca boli grave, pentru care nu exista tratament..Imunitatea unui organism in crestere este stimulata foarte putin de siropuri sau medicamente ; nu medicul ci tu ai rolul cel mai important in modul cum baiatul isi dezvolta sistemul imunitar.alimentatia completa, sanatoasa, echilibrata, supravegheata atent, igiena buna a copilului si a casei in care locuiti, miscarea, jocurile, socializarea, confortul psihic si atmosfera calma in interiorul familiei, te rog sa ma crezi ca sunt cele mai optime metode pentru ca un copil sa creasca normal si cu putere de lupta impotriva bolilor si microbilor.Iar vaccinarea este o metoda complementara de crestere a imunitatii ; nu sustrage copilul de la ea...
0
29-04-2013, ora 19:51
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna ziua ! Consultati si un medic homeopat. Acesta va poate prescrie pentru copil remediul constitutional, remediu pe care il puteti administra inainte si dupa vaccinare, pentru atenuarea efectelor secundare ale vaccinarii. Numai bine
0
30-04-2013, ora 06:56
maraanton
Nu este medic/terapeut
maraanton
eu i-am facut vaccinul baietelului meu; daca copilul este racit si vaccinul nu poate fi facut, medicul pediatru va sti si va va spune.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Vaccinul antiHPV
  • Vaccinarea și autismul
  • Evaluarea nou-născutului
  • Evaluarea sugarului de două luni
  • Evaluarea sugarului de patru luni
  • Evaluarea sugarului de șase luni
  • Evaluarea copilului de 4 ani
  •