Presiune in piept, nod in gat, greutate in respiratie.

05-01-2015
cristi26s
Nu este medic/terapeut
cristi26s
Am si eu o problema. Acum 3 luni simteam ca ma sufoc aveam nasul infundat. Ca sa respir trebuia sa respir adanc (cred ca am avut cateva atacuri de panicain acea perioada, dar nu asta este problema). Am avut sinuzita. M am operat de sinuzita si de deviatie de sept. Problema este ca am ramas cu anumite simptome. Simt o greutate in respiratie, am un nod in gat si simt ca trebuie sa respir adanc ca sa simt satisfactie. Daca merg parca se simt mai putin, daca alerg sau fac flotari( exercitii) nu se simt(Daca urc scarile nu raman fara respiratie, pot sa fac flotari, genoflexiuni). Problema este cand stau sau cand ma lungesc.
Cand stau, spre exemplu pe scaun nu am o respiratie usoara, trebuie sa trag putin adanc in piept. Cand ma lungesc sa ma uit la un film sau sa ma culc parca simptomele se inrautatesc. Pot sa inspir, sa respir... dar parca trebuie sa trag adanc sa simt satisfactia unei respiratii, simt o presiune, fapt ce devine foarte stresant.


Cateodata parca simt ca ma doare spatele ca si cum ar fi incordat si imi amortesc putin degetele.

Simptomele cateodata sunt mai slabe, cateodata discomfortul este mai mare.

Cu nasul nu mai am nici o problema. Sa fie o problema a gatului, a plamanilor, a coloanei sau sunt doar atacuri de panica.

In cel mult 2 saptamani ma duc sa intreb medicul de familie. Pana atunci poate a mai avut cineva simptome similare si a gasit o solutie.
45 comentarii 12 Înainte ›
2
05-01-2015, ora 20:20
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
simptomele descrise NU au legatura cu nasul si plamanii
este problema sau la coloana vertebrala
sau la abdomen.. posibil burta prea mare, digestie proasta, KG in plus, ficat gras care apasa pe diafragma..si dau simptome indirecte... totl tine de o alimentatie incorecta
0
06-01-2015, ora 09:03
mallinna
Nu este medic/terapeut
mallinna
De 3 saptamani pe fetita mea de 15 ani, o chinuie o tuse seaca, in urma careia simte ca ramane fara aer, se simte slabita, o doare in spate. Am fost la medic si a spus ca are gatul inflamat cu bubite si de aceea are si senzatia de mancarime in gat.A luat cedax, eurespal, dar starea ei s-a agravat :simte ca inima ii bate foarte tare la ceel mai mic efort, mai apoi abia daca mai bate, picioarele ii amortesc si se racesc instantaneu, are stari de lesin.!si se simte f obosita.Unde sa ma duc cu ea? Ce analize ma sfatuiti sa-i fac?ce c
0
06-01-2015, ora 16:47
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1. are probleme cu digestia, stomac, intestine ?
2 ati citit ce ma mai scris pe forum despre faringite..si legatura cu refluxul gastro esofagian si greselile in alimentatie?
3 ce tensiune are?
4 cum se alimenteaza si cu ce ?
stiti ca pentru o circulatie normala.. organismul are nevoie si de minerale si de vitamine.. in cantitate suficienta.. si de hidratare corecta ?
0
06-01-2015, ora 22:42
mallinna
Nu este medic/terapeut
mallinna
Multumesc pentru raspuns !
1. Nu are probleme nici cu stomacul, nici cu digestia sau intestinele..
2.Da, am citit.. atunci cand are stari de greata, are tendinta de a ragai.
3. Are tensiunea destul de mica, 11.6
4. Mananca de 3 ori pe zi si are o alimentatie variata si sanatoasa, zic eu, dar ma deranjeaza faptul ca mananca prea repede.

Maine se implinesc 10 zile de cand ii dau antibiotic si tusea si palpitatiile persista si ramane in continuare fara aer, in gat se vad basicute umplute cu puroi, mai nou o doare si bratul drept in profunzime, nu d.p.d. vedere muscular.. Unde sa ma duc cu ea si ce analize sa-i fac ?
0
07-01-2015, ora 14:51
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
initial la un medic ORL
dupa la pneumo-ftizio
ca si tratament local.. aerosoli, inhalatii, multa gargara si faringo-sprey pe faringe. tab de supt FARA vit C si lamaie
0
07-01-2015, ora 17:04
mallinna
Nu este medic/terapeut
mallinna
Multumesc mult pentru sfaturi !
0
26-01-2015, ora 21:55
Ionut Constantin
Nu este medic/terapeut
Ionut Constantin
Buna seara. Ma numesc Ionut am 42 de ani si sunt din bucuresti De un an si ceva simt in piept sau nu stiu cum sa ma exprim pe coardele vocale o iritatie...daca vorbesc mai mult ma ustura...seara cand pun capul pe perna simt aerul rece la coardele vocale...simt ca ma jeneaza...simt ca se usuca acel loc...am mai avut si o raceala de la care mi s-au inflamat amigdalitele si cu pungi de puroi...am facut si otita la urechea stanga...am tratat cu cefort si gentamicina...amigdalitele nu mai sunt inflamate...urechea nu mai curge dar parca nu mai aud normal cu ea...Usturimea de la coardele vocale nu a disparut...Ma mai inteapa si sub umarul stang dar si prin spate...Un sfat va rog frumos daca se poate ? Ce sa fac cu usturimea de la coardele vocale ? Multumesc frumos.
0
27-01-2015, ora 18:59
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
din ceel povestite
ai si probeleme ORL..dar si probleme gastro-intestinale
Gasesti un medic ORL.. care sa.ti examineze corzile vocale
gasesti un medic La Gastrologie.. sa.ti dea un tratament pentru refluxul gastroesofagian.. care da dureri inpiept si arsuri in gat
renunti la alimentele acre, citrice..si tot ce este acidulat..pt.toata viata
1
23-02-2015, ora 11:16
vera30
Nu este medic/terapeut
vera30
buna ziua,

De aproximativ 3-4 zile simt ca respir greu si simt un disconfort in partea stanga in piept. Parca atunci cand respir simt ca vibreaza ceva sau un harait ceva in piept.
M.am speriat si am fost la urgente. Am facut un ekg si mi s.a zis ca este ok. Tensiunea o am 10 cu 6. Pulsul 70. Mi.au ascultat si plamanii si au zis k functioneaza la capacitate de 100%. Am observat ca parca obosesc usor. In luna ianuarie am avut cateva dureri de cap si am fost sa.mi fac analize de sange..orl...tomograf...toate au iesit bine. Ce pot avea?
0
23-02-2015, ora 20:03
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
pot fi : KG in plus, ficat gras si marit, intestine balonate.. care apasa pe diafragma...
MUlte pot fi..
N.o sa gasiti aici un Ghicitor care sa spuna ce aveti
tot un medic care stie meserie..dupa un consult o sa va Lumineze cu un raspuns
0
24-02-2015, ora 09:13
vera30
Nu este medic/terapeut
vera30
Buna ziua,
Multumesc pentru raspuns. Despre kg in plus nu poate fi vorba. Am 165 inaltime si 52-55 kg... asa am avut mai mereu. Altceva nu ma supara. Am zis sa mai intreb sa stiu spre ce analize sa ma mai indrept. Ma gandeam ca sung probleme cu inima si m.am speriat.
0
24-02-2015, ora 11:37
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
incepe cu Pneumo.ftizio
0
24-01-2016, ora 15:43
Daniel_214
Nu este medic/terapeut
Daniel_214
Am VEMS-ul72%va intreb daca am bpoc?Acum simt durere in piept si nu pot sa respir bine am durere surda in piept.Problema este ca aceste dureri sunt intermitente.Fac tratament cu breezhaler un puf pe zi, si cu klacid.Apasarea in piept nu-mi da voie sa respir normal.
0
24-01-2016, ora 19:48
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
durerile in piept au 3 cauze.. care trebuie excluse pe rand..
1 probleme cardiace, , , ( investigatii la cardiologie)
2 probleme gastro-intestinale cu esofagita de reflux (investigatiila gastrologie)
3 probleme traheo-bronsice investigatii la pneumo-ftizio_)
0
25-01-2016, ora 13:28
Crisup
Nu este medic/terapeut
Crisup
Bună ziua, am o problemă de aprox 5 luni, am răcit f tare, am tuşit o lună, tot ce luăm nu ceda, iar de atunci am rămas cu o durere în spate, mă 'ţine' când respir, la inspir în special, am făcut radiografie la plămâni de de 2 ori, prima oară nu s a văzut nimik, iar a două oară s au văzut urme de la răceală, am luat antibiotic zinnat, codeină, paracetamol, sunt mai bine cu tusea, tuşesc dimineaţă până expectorez, dar durerea este insuportabilă unsori.Am probleme şi la cervicală, artoza, discuri apropiate şi ciocuri la 3 vertebre, vreau să ştiu dacă să îmi fac probleme ca ar fi plămânul?va mulţumesc!
0
25-01-2016, ora 21:11
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1 dureri in spate pot fi de la coloana ( trebuie excluse la reumatologie sau balneologie)
2 pot fi de la probleme colecisto-pancreatice ( o ecografie abdominala)
3 trebuei sa stiti ca tesutul pulmonar.. NU doare
poate sa doara doar pleurita
http://www.romedic.ro/pleurita-pleurezia-uscata
0
28-01-2016, ora 12:12
Crisup
Nu este medic/terapeut
Crisup
Va mulţumesc din suflet!!!Mâine merg la Rmn de coloană cervico-toracala şi după am să merg şi la ecografie!
0
12-02-2016, ora 20:31
Crisup
Nu este medic/terapeut
Crisup
Bună seara, revin şi eu cu rezultatul RMN cervico-toracal:îngustarea spaţiilor intervertebrale si amprente discale largi, nu prea înţeleg în totalitate ce in seamănă, mi s a dat tratament cu antiinflamatorii şi calmante, xefo 8mg - 2/zi, zaldiar 2/zi, midocalm 150mg-2/zi şi să fac fizioterapie.Durerea cea mai mare este la omoplatul stâng şi spre coloană, uneori ambii omoplati, spre umeri.Tusea a mai cedat, mai tuşesc din când în când şi expectorez puţin, câte o "biluta".Va multumesc!
0
16-03-2016, ora 20:08
Moti90
Nu este medic/terapeut
Moti90
Buna ziua, am 25ani nefumator si am o problema cu plamanii.In urma cu vreo 2 luni am mers la o onomastica si am inhalat fum de tigara. A-2-a zi simteam ca nu pot respira si am tras cateva guri de aer mai adanc si am simtit ceva durere in zona plamanilor, am zis ca e ceva trecator dar nu. Am mers acu o luna si mi-am facit o radiografie si am doi noduli calcifiati in acea zona unde am durerea respectiva. Am mers la 6 doctori in ultima luna si toti imi spun ca nu am nimic. Precizez faptul ca pofta de mancare am 2-3 mese pe zi, nu am pierdut in greutate dar faptul ca am gatul uscat si azi dimineata m-am trezit si am tras mucusul din nas si l-am expectorat pe gura si am vazut sange in mucus ma alarmat foarte tare! Va rog daca puteti sa imi spuneti tratament sau analize necesare ce trebuie facute.
0
09-04-2016, ora 20:15
Gabriella02
Nu este medic/terapeut
Gabriella02
Buna ziua! Am 19 ani si dupa o raceala puternica, am ramas cu anumite simptome care ma ingrijoreaza. Cum am mai spus, am racit puternic, am avut dureri in piept, deficit de respiratie(nu puteam trage aer adanc in piept), febra mare, infiectie urinara si la nivelul cailor respiratorii. Am luat doua ture antibiotic (Cipropol si Efficef), mentionez ca am fost tratata in Polonia si mai apoi in Romania. Ulterior, am inceput sa am probleme cu stomacul (simteam un nod in stomac chiar si daca mancam doar o bucata de paine), am tratat aceasta problema 2 saptamani cu un medicament, care m-a ajutat. Dar au aparut alte simptome mai apoi: dureri de cap, ameteala. Mai ametesc din cand in cand, dar nu asa puternic, ma simt mai bine la partea asta. Efficef-ul l-am luat dupa ce au inceput aceste doua simptome si m-a ajutat, nu mai am dureri de cap si nici ameteala de dinainte. In momentul de fata, tot elimin un fel de flegma, e alba, parca e o saliva lipicioasa si am ramas cu acel deficit de respiratie in continuare, simt si presiune in piept uneori, de parca m-ar apasa cineva in capul pieptului sau uneori simt pe ambii umeri. Am facut EKG si e in regula, am facut raze la plamani si mi s-a spus ca sunt curate, dar atunci, de unde elimin acea flegma? Ar trebui sa ma duc sa-mi fac o spirometrie la plamani? Ce cauze ar putea sa provoace aceste simptome! Astept un raspuns! Va mulltumesc!
0
09-04-2016, ora 21:41
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
tratamentul abuziv cu antibiotic a dus la deregari digestive cu reflux gastro-esofagian
acidul gastric..irita mult mucoasele faringelui..pana in rinofrange.. acolos i se formeaza acele secretii
asii corecti
1 consult ORL sa vezi care sunt problemele locale
2 regim foarte strict alimentar pana isi revine stomacul dupa atatea tratamente
0
10-04-2016, ora 10:31
Gabriella02
Nu este medic/terapeut
Gabriella02
Multumesc frumos pentru raspuns! Asa voi face. Insa ati putea sa-mi spuneti, cam in ce consta acel regim alimerntar? Ce ar trebui, sub nicio forma, sa nu mananc?
0
10-04-2016, ora 20:50
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Lactate.. tot ce este acru, acidulat, citric, otet, lamai...s.a care simti ca nu fac bine dupa ce le consumi
0
23-05-2016, ora 19:52
Marya2016
Nu este medic/terapeut
Marya2016
Buna ziua. De ceva timp simt o senzație de apăsare de presiune in capul pieptului si spre partea stanga cu senzatie de strangere si simt nevoia sa respir adanc. Poate fii de la inima, plamani sau stomac? Sau din ce cauza? Unde ar trebui sa merg?
0
26-05-2016, ora 21:21
Gabriella02
Nu este medic/terapeut
Gabriella02
Buna ziua! Asa cum ati spus, am fost la un control ORL, tin dieta stricta, sunt sub tratament gastroenterologic. Problema cu sucul din stomac s-a mai ameliorat, insa, am in continuare probleme cu respiratia (uneori nu pot trage aer adanc in piept) si simt in partea stanga asa, de parca ar fi ceva acolo, ma deranjeaza, un fel de apasare cum ar veni, o simt uneori in mana stanga, si in spate. De la ce poate fi asta?
0
01-12-2016, ora 12:11
ana.popescu
Nu este medic/terapeut
ana.popescu
Buna ziua cand mananc mult nu pot sa respir deloc mai ales cand ma pun sa dorm simt un nod in gat trebuie sa casc mult ca sa pot respira.Probleme cu digestia am, ma balonez inainte de masa si dupa masa.Curand mi-am cumparat de la farmacie Redigest imi face bine iar cand nu il mai iau si fac pauza nu imi este bine deloc dar nu vreau sa fiu dependenta de el toata viata ce trebuie sa fac sa scap de digestie?Multumesc si astept raspunsul dumneavoastra
0
06-12-2016, ora 13:11
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
nu te.ai gandit ca e cazul sa te documentezi.. cum trebuie sa te alimentezi corect ???
poate e cazul sa renunti la alimentele care NU fac bine la digestie??
0
07-12-2016, ora 20:16
Anet
Nu este medic/terapeut
Anet
Buna am facut o rezonanta magnetica si totul e ok numai ca aici scrie ca hipertrofia neuniforma a mucoasei sinusului maxilar drept am
si dureri de frunte poate sa fie ceva grav..
0
07-05-2018, ora 20:20
Martin Alexandru
Nu este medic/terapeut
Martin Alexandru
Buna am avut inflamației in gât am luat antibiotice mi-a trecut dar am rămas cu un nod parca in gât aproape la intrare in piept și când trag aer simt aerul rece și nu îmi mai trece nu știu ce sa fac să-mi treacă ?
0
07-07-2018, ora 13:19
loredana_stan
Nu este medic/terapeut
loredana_stan
Buna ziua,

Sunt mamica a unei fetite de 3 luni. De 2 sapt am inceput sa simt ceva in piept. Ca si cum as fii racita sau atunci cand fumezi mult. Am renuntat la tigari de 14 luni. Apoi am simtit in gat ca un nod care dupa 4 zile s-a desfacut. Acum simt ca si cum s-ar rupe mucoasa. Nu tusesc, nu ma doare si nu simt dificultate la inghitire.
Nu am probleme cardiace sau cu tensiunea.
Plus ca simt nevoia sa eructez, si cand o fac o fac doar din gat nu din stomac.
Am fost la medicul de familie si la endocrinolog si ei spun ca este pe baza de stres.
In trecut am avut pneumonie si bronsita acuta. Reflux am avut si inainte si in timpul sarcinii.
Imi este teama de cancer... imi este teama de orice, imi este tare frica ca ar putea fii ceva grav.
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns.
Adaugă un comentariu / răspuns
45 comentarii 12 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Sufocarea - primul ajutor
  • Probleme de respiratie la copii - primul ajutor
  • Riscul de sufocare la bebeluș (asfixia)
  • Un nou tratament pentru problemele de respirație cu care se confruntă bebelușii prematuri
  • De ce îmi dreg vocea întruna?
  • Lipsa de aer - motive pentru care ai putea respira cu dificultate
  • Urgențele respiratorii (pulmonare) - cum să le recunoști și ce să faci
  • Ce faci când copilul nu respiră bine (nu poate să respire)?
  • Noi date despre mucus ar putea ajuta pacienții să respire mai ușor
  •