Presiune puterinica asupra cutiei craniene, palpitatii

08-04-2014
ahile
Nu este medic/terapeut
ahile
Buna ziua, am 23 de ani..in ultimii doi am ani am facut mai multe atacuri de panica..doarte puternice, am fost pe la urgente de vreo 4 ori..ekg -ul a iesit bine de fiecare data..dupa ce faceam atacurile de panica..sa zic cateva zile pana intr-o spatmana eram slabit si am simteam rau..dar apoi trecea d efiecare data..acum de mai bine de o luna..fac atacuri zilnic.. simt o stare generala de slabiciune si oboseala foarte puternica..palpitatii mai tot timpul..sic el mai rau..o presiune puternica asupra capului..in special la ceafa..nu am pot concentra nu prea pot face mai nimic..din cauza acestei presiuni incredibil de puternice..din ce am citit..sufar de tulburare de anxietate..de fapt am si fost diagnosticat de psihiatru..ideea e..daca se paote intampla ceva rau dac a nu am tratez..rau in sensul moarte..deoarece mi-e foarte frica sa iau pastile de la psihiatru..am laut 3 zile..si nu mai eram eu..
8 comentarii
0
08-04-2014, ora 19:55
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Draga ahile, imi pare rau pentru problemele cu care te confrunti dar sa stii ca nu esti singurul...atacurile de panica nu sunt rare azi.
atunci cand medicul psihiatru iti recomanda un tratament e bine sa-l respecti la fel cum e bine sa respecti si sfaturile altor medici specialisti care iti doresc insanatosirea. Cand consideri ca medicatia pe care o iei are anumite efecte secundare spune acest lucru medicului iar el iti va sugera daca e bine sa o continui sau nu.

pentru alte sugestii ne-ar fi de folos unele informatii suplimentare - care sunt gandurile ce-ti vin in minte atunci cand ai acele atacuri de panica? - ai avut vreo discutie si cu un psihoterapeut sau ai primit doar medicatia de la medicul psihiatru? - care e motivul pentru care te temi sa iei pastilele?
0
08-04-2014, ora 20:02
ahile
Nu este medic/terapeut
ahile
multumesc mult de raspuns..frica de medicamente o am in mare parte datorita faptului ca am citit mult pe forumuri si am vazut cazuri de persoane care au laut ani si ani medicamente..si inca nu s-au vindecat..nu pot sa traiesc asa..trebuie sa fie o cale si fara medicamente..sunt inca tanar am 23 de ani..dac aincep sa iau de pe acum medicamente antidepresive clar nu e bine..am urmat 3 zile un tratament de la psihiatru..aveam de luat 9 pastile pe zi..eram leguma..numa puteam da jos din pat..si de aici e frica..atacurile de panica vin cam din senin..cauza care a declansat toate aceaste a fost un soc emotional..ce este aceasta presiune intercraniana care nu am alsa nici sa gandesc?..am observat ca nu foarte multa lume are acest siptom..va multumesc
0
08-04-2014, ora 20:12
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
9 medicamente pe zi sunt destul de multe..cum se numesc?
0
08-04-2014, ora 20:17
ahile
Nu este medic/terapeut
ahile
amitriptilina cate o juamtate dimineata si la pranz si una intreaga seara, piracetam 3 pe zi si eglonyl 3 pe zi...si imovane pt dormit..dar dormeam si fara..
0
08-04-2014, ora 20:32
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Tratamentul prescris de medicul psihiatru controleaza multe simptome si e foarte important sa-l respecti pe cat posibil.Daca ai probleme ce crezi ca ar putea sa fie legate de medicatie trebuie sa-l intrebi pe medicul specialist. Doar un medic specialist poate decide daca poti sau nu sa renunti la vreunul dintre ele. Apeleaza la el cu incredere. Multa sanatate iti doresc!
0
08-04-2014, ora 20:36
ahile
Nu este medic/terapeut
ahile
inca o intrebare as avea..desi sunt foarte slabit si am aceste probleme peste o saptamana ma gandesc sa plec la munca in grecia..cu gandul ca daca voi incepe sa am activitate si mintea mea ar fi conectata la ceva anume m-as putea insanatosi..totusi imi este si frica..ce se poate intampla daca las afectiunea netratata pe o perioada de 6 luni..daca se agraveaza in ce consta agravarea?..exista riscul de a -mi pune viata in pericol?
0
08-04-2014, ora 21:38
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
in momentul in care nu iei tratamentul prescris unele ganduri pot scapa de sub control iar efectele sunt nebanuite si variate, inclusiv unele ce iti pot pune viata in pericol...asa ca iti recomand ca intotdeuna sa te consulti cu medicul psihiatru inainte de a lua vreo decizie legata de tratament.ai incredere in specialist...iti vrea binele.
0
08-04-2014, ora 21:56
ahile
Nu este medic/terapeut
ahile
cum pot gandurile pune viata in pericol?..daca va referiti la ganduri de suicid..nu cred ca va fi cazul..imi doresc doar sa ma fac bine nicidecum sa renunt..sunt constient ca viata e frumoasa atunci cand esti sanatos...din punct de vedere fizic era intrebarea mea?, , pot organele sa cedeze?..se paote ajunge la infarct, atac cerebral?..tinand cont de faptul ca analizele sutn toate bune...va multumesc inca odata pentru raspunsuri, inseamnana mult pentru mine
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Forma capului la bebeluși
  • Palpitații - când ar trebui să-ți faci griji?
  •