Preventie mastita

08-07-2016
Maya_Ema
Nu este medic/terapeut
Maya_Ema
Buna ziua.

Mă numesc Maya, am 26 ani și urmăresc acest forum de câteva luni, de când am aflat că sunt însărcinată cu primul meu copil și am zis să fiu la curent cu ce mă așteaptă. Am ajuns în ultimul trimestru de sarcină și parcă nu mai am răbdare. Vreau să vă spun că Dragoș (soțul meu) și cu mine ne-am pregătit până în cele mai mici detalii pentru această minunată premieră. Vom avea o fetiță, așa că i-am amenajat de pe acum camera, am pictat pereții, i-am luat pătuț și jucării. Dar despre altceva as vrea acum să vă întreb, chiar dacă poate o să vi se pară că mă duc prea departe cu grijile: tot citind pe aici am aflat despre furia laptelui sau mastită, care poate fi o reală problemă pentru mămicile care alăptează, mai ales la prima sarcină. Voi știți mai multe despre această afecțiune? A avut mastită vreuna dintre voi? Cum se manifestă? Ce pot face să nu apară și ce e de făcut in cazul in care apare? Vă rog mult să mă ajutați cu aceste informații, pentru că nu vreau să fiu nepregătită!

Vă mulțumesc mult,  

Maya.
2 comentarii
0
22-07-2016, ora 09:53
Maya_Ema
Nu este medic/terapeut
Maya_Ema
Dragi mamici/viitoare mamici,
Am mers la controlul de rutină la medicul meu ginecolog și i-am spus că mă preocupă această problemă, furia laptelui (mastită). Așa am aflat că mastita e o inflamație a sânilor care apare în timpul alăptării și se datorează laptelui care nu este eliberat din sân, care stagnează și care poate duce la infecție bacteriană. Alăptarea sau scoaterea laptelui din sân cu pompița sunt foarte importante ca să evităm mastita. Aceasta cauzează durere, inflamație, roșeață și creșterea temperaturii unuia sau ambilor sâni… Ce să mai, o mulțime de neplăceri! Mi-a zis că apare destul de des la prima naștere, trebuie să fiu atentă în primele trei luni, în special în perioada de alăptare.
Din fericire, doctorul mi-a vorbit și despre un remediu 100% natural, indicat în mastită ca să evit antibioticul. --------* este un probiotic cu lactobacil izolat din laptele uman, ceea ce îl face sigur la adminstrare chiar și pentru femeile însărcinate sau imediat după ce nasc, pentru a preveni apariția mastitei. Am înțeles că, dacă nu-l iau și totuși apare mastita, este foarte eficient și ameliorează durerea în doar 24 ore de la prima administrare. Bebelușul poate beneficia în continuare de cea mai consistentă sursă de hrană.
Sper să vă fie de folos ce am aflat.
Vă salut cu drag, Maya.

(*modificat de admin)
0
21-05-2017, ora 21:05
lidia00
Nu este medic/terapeut
lidia00
Buna Maya,

Poate sa apara si la a doua nastere ;;) Doar vroiam sa rectific aspectul asta, dar probabil informatia depinde de medic.
La mine a fost mai rau decat la tine cred. -------* Sincer nu ma asteptam sa treaca CHIAR in O ZI dar a mers. Evident ca nu complet, complet (aveam deja complicatii cu pastilele) dar din prima zi am inceput sa ma simt mult mai OK.
Ca e natural e cu atat mai bine.

Bafta!

Lidisor

(*modificat de admin)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Mastita - infecția sânului
  •