prezervativul s-a rupt de vreo 3 ori.. sunt insarcinata?

19-02-2008
p_andra
Nu este medic/terapeut
p_andra
mi-am inceput viata sexuala acum 6 luni. ca metoda de protectie folosim la fiecare act sexual prezervativul. exista totusi vreun risc sa raman insarcinata? s-a spart de vreo 3 ori, dar am luat Postinor de fiecare data. adik, banuiesc ca daca e sa se rupa, nu ramane doar o gaurica minuscula, se rupe de tot, nu? plus ca, de cateva ori, nu a scos penisul imediat dupa ce a ejaculat.l-a mai tinut vreun minut. e posibil sa se scurga pe langa? ne-am uitat la el, aparent nu era nimic...
5 comentarii
0
19-02-2008, ora 00:00
co
Nu este medic/terapeut
co
Din punctul meu de vedere prezervativul nu e cel mai sigur mod de contaceptie ci pastilele. Si eu am avut experiente asemanatoare.Pt pastile contraceptive e bine sa consulti medicul. Am inteles ca r mai exista si o crema care se aplica inainte de penetrare pe penis. poate fi un preludiu bun. si care r avea efect dar inca nu stiu nimic despre. stie cineva ceva despre ?
0
19-02-2008, ora 00:00
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Eficienţa prezervativului este, în linii mari, egală cu cea a anticoncepţionalelor orale, adică de 98 %, faţă de care prezervativul are avantajul protecţiei relative în faţa bolilor transmise sexual şi a lipsei de reacţii adverse asupra întragului organism. Pe de altă parte, unele cupluri găsesc că prezervativul are dezavantajul major al inerferării cu actul sexual, adică în loc să te simţi bine cauţi să vezi în care sertar sau buzunar ai pus cauciucul.
Ruperea a 3 prezevrative în decurs de 6 luni arată că ar fi foarte bine dacă partenerul dv ar cere consiliere medicului său despre cum trebuie folosite prezervativele.
0
19-02-2008, ora 00:00
co
Nu este medic/terapeut
co
Boliile transmisibile pot fi transmise chiar si prezervativul... prin pori acestuia. Cu ani in urma am participat la o intilnire de cadre medicale pe tema contraceptie si boli venerice si am auzit lucrul asta.
0
20-02-2008, ora 00:00
p_andra
Nu este medic/terapeut
p_andra
actualul meu iubit e stabil, cu el mi-am inceput viata sexuala, el inaintea mea a mai intretinut relatii sexuale cu o singura persoana. inainte de a avea vreun contact sexual, am facut amandoi analize la ginecolog/urolog. eu aveam doar o candidoza, si mi-am tratat-o. problema e ca anticonceptionale nu am voie, fiindca am fertilitate redusa, iar la creme gen spermicid am alergie, chiar si la prezervativele cu arome, de aceea intreb cat de eficiente sunt. cautatul prezervativelor nu e o problema, stim intotdeauna unde sunt, si face parte chiar din preludiu punerea lui. s-a rupt de 3 ori la inceput, cand eu eram inca f stramta si nelubrefiata, acum nu mai e problema. am auzit si de faptul ca bolile se pot transmite si prin prezervativ, chiar si hivul... prin faptul ca virusul hiv are 0.1 microni, iar microfisurile prezerv pot avea 5-50 microni.
0
20-02-2008, ora 00:00
p_andra
Nu este medic/terapeut
p_andra
co, crema de care vorbesti este spermicidul. contine substante ce "omoara" spermatozoizii. in acest sens mai sunt si foliile, care se introduc in vagin, si contin tot spermicid.. am auzit ca ar fi bune, dar eu una am fost conceputa in timp ce mama se proteja cu folii :))
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Am rămas însarcinată, deși m-am protejat - unde am greșit (greșeli frecvente ale contracepției)
  • Diferența între sarcină și sindromul premenstrual
  • Prezervativ aprobat pentru utilizare în multe țări europene, mai eficient în prevenirea infecțiilor decât prezervativele standard
  • Boli care se pot transmite chiar dacă porți prezervativ
  •