prezint simptome de schizofrenie??????

16-04-2009
dragos_dragos
Nu este medic/terapeut
dragos_dragos
Salut. In ultima jumatate de an ma tot framanta gandul ca as putea sa manifest simptome ale schizofreniei. De fiecare data imi imaginez o lume propriee. Cel mai des acest lucru se intampla cand sunt singur acasa, sau cand ascult muzica, in acele momente am o stare de agitatie, si imi imaginez o lume a mea. practic, creez o lume proprie a mea, mult mai buna, dar sunt constient de tot ce se petrece in jur si constientizez faptul ca este doar rodul imaginatiei mele. Am citit pe net ca bolnavii de schizofrenie isi dezvolta si isi creeaza o lumea proprie in paralele cu cea reala, de multe ori cea pe care si-o imagineaza o domina pe cea reala.Vreau sa stiu de la bolnavi sau cunoscatori, sa imi explice mai pe larg cce inseamna aceasta lume paralele pe care o creeaza. Vreau sa zic ca sunt o fire sociala, destul de timid dar nu exagerat, cat despre temperament sunt extrovertit. Va rog lamuriti-ma si pe mine. Practic m-a dat peste cap. Nu ma simt in siguranta. Imi e frica ca as putea sa am schizofrenie. aaaa. vreau sa zic ca am inceput sa dezvolt aceste stari in care eu imi imaginez diferite lucruri de cativa ani(2-3). M-am obisnuit si imi face placere sa imi imaginez diferite lucruri, lucru care ma ingrijoreaza si mai mult. repet. sunt constient ca ele sunt rezultatul imaginatiei mele si se intampla cand ma aflu in stari de bine, cand ascult muzica, sau cand imi place de o anumita fata sau pur si simplu cand sunt fericit.apropo de muzica. De exemplu daca sunt acasa si nu am treaba si stau la calculator, in timp ce ascult muzica deodata incep sa visez, bineinteles ca si eu vreau sa imi imaginez pentru ca ma face sa ma simt bine. dar dak am treaba sau sunt la scoala sau cu prieteni e totul in regula.va rog spuneti-mi se poate sa am schizofrenie, sau de acum isi face apritia? sau noaptea inainte sa adorm cateodata ma ia o visare de asta, incep sa imi imaginez o groaza de lucruri. bineinteles sunt constient de ele... sunt semne de bola sau de vre-o posibila boala de schizofrenie??????
2 comentarii
0
16-04-2009, ora 20:41
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Stai linistit ca nu ai nici o schizofrenie.Schizofrenia este o boala grava, cu probleme foarte mari.Cred ca ai o imaginatie putin mai bogata in mijlocul careia intotdeauna tronezi tu; sunt normale astfel de stari la varsta ta.Am sa-ti spun cateva lucruri despre schizofrenie si o sa te convingi ca nici pe departe nu ai asa ceva.In schiz. persoana respectiva nu deosebeste lumea interioara de cea exterioara, crede ca aparatul de radio chiar ii vorbeste, are senzatia ca gandurile lui ii vorbesc si ii comanda, le poate auzi, are halucinatii si delireaza; deci nu exista limita intre trairea interioara si real.Bolnavilor le este greu sa-si descrie senzatiile lor ciudate, fiind complet absorbiti de trairile interioare ; ignora total obligatiile si responsabilitatile de zi cu zi.Au un sentiment puternic de instrainare.Si multe alte manifestari, nu-i timp sa le descriu aici.Nu lasa imaginatia sa te domine si sa te conduca, apeleaza la ea doar cand este nevoie, promoveaza rationalul si totul va fi normal.Paste fericit!
0
17-04-2009, ora 11:30
eleni theutokopulis
Nu este medic/terapeut
eleni theutokopulis
bineinteles, casa durhouse are dreptate.
tu ai multe stari de reverie, esti mai visoator sau ai fire de artist.
Vezi ca netul acesta te poate sugestiona?
mai bine nu mai tot citi despre boli ca sugestia este foarte importanta.
Sarbatori fericite!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul