Prima oara dragoste si fara prezervativ - risc de sarcina?

26-07-2016
adi98pascu
Nu este medic/terapeut
adi98pascu
Buna, aseara am facut dragoste cu prietena mea pentru prima data si am facut prostia de a nu folosi prezervativ, actul a durat in jur de o ora si nu mi-am dat drumul deloc, dar cu toate astea simt un stres constant si ma intreb care sunt sansele sa ramana insarcinata avand in vedere ca singurul lichid care a curs a fost cel preejaculator si din cate am inteles acesta nu poate sa aiba riscuri daca nu am mai ejaculat in ultimele zile. Tin sa mentionez ca amandoi avem 18 ani desi nu cred ca conteaza asa mult si ea are menstruatia peste 10 zile cam asa. Multumesc, pentru orice detaliu, anticipat.
6 comentarii
1
26-07-2016, ora 09:14
Psiholog Berdei Roxana
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Berdei Roxana
Buna Adi, posibil ca prietena ta sa nu fi ramas insarcinata, dar cand nu folosesti prezervativ exista probabilitatea ca ea sa ramana insarcinata. Nu e mai simplu sa va protejati cu prezervativ si sa nu mai fiti stresati? Protectia nu inseamna a nu ejacula in vagin!!! Bafta!
1
26-07-2016, ora 09:21
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Buna ziua,
Nu stiu de unde ati inteles ca lichidul preejaculator nu contine spermatozoizi, caci este exact invers, de aceea introducerea penisului in vagin fara prezervativ aduce cu sine risc de sarcina.
Va recomand sa va informati corect, din surse verificate, credibile (exista nenumarate articole si pe Romedic in acest sens. Mai mult decat atat, in afara de masurile contraceptive este important sa va informati si despre riscul de imbolnavire cu BTS-uri si nu numai.
Educatia sexuala va poate ajuta sa nu ajungeti in astfel de situatii neplacute si chiar...riscante.
0
26-07-2016, ora 20:02
adi98pascu
Nu este medic/terapeut
adi98pascu
Va mulțumesc amândurora pentru răspunsuri/comentarii si as dori doar sa va mai întreb dacă ar trebui ca precauție sa ii spun prietenei mele sa ia pastila de a doua zi. Spun ca precauție fiindcă fără sa știm era in perioada fertila, cel puțin așa reiese din informațiile care le-am pus la un loc.Multumesc anticipat.
1
26-07-2016, ora 21:56
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Avand in vedere cele scrise exista un risc minim de sarcina dar...exista. Pentru siguranta partenera poate lua pastila de a doua zi, dar in urmatoarele ore, pe urma va fi prea tarziu. Aceasta pastila va deregla urmatorul ciclu menstrual care se poate declansa mai repede, poate fi mai abundent etc. Atentie: pastila de a doua zi trebuie sa fie o masura contraceptiva de exceptie si nu de regula, caci produce modificari hormonale importante. Dupa cum spuneam anterior, sexul inseamna placere dar inseamna si responsabilitate.
0
26-07-2016, ora 23:00
adi98pascu
Nu este medic/terapeut
adi98pascu
Da pe viitor vom fii mai atenți, va mulțumesc pentru răspuns, toate cele bune.
0
16-01-2019, ora 18:53
Hauhau10
Nu este medic/terapeut
Hauhau10
Acum aproximativ 1 săptămână am avut un contact sexual cu prietena mea si fiind intuneric am pus prezercativul invers dar nu l am rulat complet si cand mi am dat seama l am pus bine. Care sunt sansele ca ea sa ramana insarcinata, ea fiind virgina. Țin să me tionez ca nu am ejaculat inainte dar acel lichid preejaculator era acolo. La 2 zile după act a avut o mica sangerare
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Clinicaon
Impotența, erecția slabă și ejacularea precoce pot fi rezolvate de către medicii noștri. Am tratat mii de pacienți, iar DISCREȚIA este asigurată! Detalii aici