Prima sarcina! nu vreau sa fac absolut nici o ecografie in timpul sarcinii

10-07-2018
Qwgirl
Nu este medic/terapeut
Qwgirl
Buna ziua
Ma numesc Mari, am 22 de ani si sunt din Buzău.Sunt la prima sarcină, ce mi a dat o stare foarte mare de fericire dar si de confuzie!Am hotarat din mai multe motive ca nu vreau sa fac absolut nici o ecografie in timpul sarcinii, nu am facut nici o analiza, am mers doar la medicul de familie care mi a spus esentialul despre sarcina si m a consultat putin.Din punctul multora de vedere o sa fiu probabil aprig pusa la zid, dar am considerat asta deoarece am citit multe despre ecografii si analize care m au inspaimantat, in plus bugetul nu ne a permis atatea lucruri care se cer azi si carora in mare majoritate nu le vad rostul!Am hotarat asta pentru ca in primul rand de cand m am nascut nu am avut nici macar o singura problema de sanatate(inafara de raceli si "bolile copilariei":pojar, oreion etc.), nu am stiut ce este acela un medic si am urat spitalele, in familie nu am nici un caz de boala, afectiune etc..Atat eu cat si sotul meu suntem sanatosi fara antecedente medicale.Acum am deprins o oarecare teama de medici deoarece nu am avut contact cu ei!Pe tot parcursul de pana acum al sarcinii, sarcina ajunsa la aproape 9 luni, nu am avut nici macar o problema, nu sangerari, nu scurgeri anormale, nu durei, nimic, doar simptomele obisnuite ale sarcinii!Acum stau si ma intreb oare o sa fiu aspru "ciufulita" de medicii de la maternitate cand voi naste ? Ce pareri aveti mamici, medici?Ce imi recomandati sa fac mai departe?Imi asum orice parere!Ma macina putin gandul asta ca o sa fiu aspru certata de medici si asistente cand voi merge la maternitate si voi spune ca nu am un medic, ca nu am facut analize, ecografii, ca nu ma are nimeni in evidenta.Nu stiu daca m am exprimat in totalitate corect, va rog sa ma iertati, dar sunt plina de temeri si emotii!Va rog sa mi spuneti ceva oricare ar fi raspunsul! Si sa aveti rabdarea de a citi tot! Va multumesc!
3 comentarii
0
11-07-2018, ora 11:15
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
pot sa va intreb: ce ati citit despre echografie care ar fi atat de inspaimantator?
0
11-07-2018, ora 12:31
Qwgirl
Nu este medic/terapeut
Qwgirl
"Există cercetători care le atribuie ultrasunetelor efecte secundare multe şi nocive, cum ar fi deteriorarea ireversibilă a neuronilor, încetinirea diviziunii celulelor sau favorizarea apariţiei a diverse forme de cancer sau boli autoimune." ;
"Ultrasunetele il deranjeaza pe copilas, atat prin efectele mecanice, cat si prin cele termice. Se stie faptul ca aproape toti copilasii devin agitati la ecografia fetala. Cercetari recente au aratat ca pruncusorul percepe ultrasunetele ecografului ca zgomotul unui tren. Sa ne gandim ce inseamna sa tii un prunc in acest zgomot, timp de o jumatate de ora, cat dureaza ecografia. In plus, prin cavitatie, ultrasunetele pot afecta membranele celulare, perturband fluxul de ioni si activitatea intracelulara."
"
Se stie insa ca exista efecte biologice ale ultrasunetelor: experimental, dupa expunerea de lunga durata, chiar si la frecvente obisnuite de lucru, pot aparea arderea sau incalzirea tesuturilor, producerea de radicali liberi, chiar hemoragii sau modificari genetice."
Si mai multe articole, pe care nu le mai gasesc acum!Pur si simplu, nu mi au dat o stare de bine cand am citit.Cu toate ca am citit ca ecografiile pot aduce si lucruri bune, psihicul meu nu "m a lasat". A fost decizia mea, cu toate ca acum pe o anumita parte, cand ma gandesc ca mai am putin, ma tem de reactiile celor din jur, de reactiile celor din maternitate.
:(
0
11-07-2018, ora 15:36
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
in lumea civilizata la fiecare sarcina se face echografie, in unele tari obligatoriu, asta inseamna ca acolo se nasc numai copii retardati, cu cancer si boli autoimune?
hai sa fim seriosi, sa nu credeti tot ce se scrie, sau informati-va din surse sigure.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: