prob respiratorii

02-03-2011
ardeleanu
Nu este medic/terapeut
ardeleanu
Buna ziua !
Ma confrunt cu o problema respiratorie din luna noiembrie 2010 si anume:
Am inceput cu o simpla raceala pe care am tratato cu rinoalersin dupa care am inceput sa am probleme de greutate in respiratie dar fara pic de febra, am facut analiza exudat faringian, mi-a rezultat un stafilococ auriu hemolitic sensibil la ceftriaxon, augmentin, ciprofloxacin iar la examen micologic linguala: candida, la fel si micologic din OPI tot candida care a iesit sensibila la Amphotericin, Nistatin.
Am facut si o radiologie pulmonara, rezultatul medicului radiolog fiind : pneumonie interstitiala bazala bilaterala, ventricolul stang hipertrofiat gr.I cu mici aderente pleuropericardice stg.
Am luat tratamentul urmator : Augmentin + ciprofloxacin, Aerius si inhalator Bero-dual
iar pentru candida Nistatin 3x1 / zi
Am facut aerosoli cu dexametazona si badijonaj lingual 10 zile cu glicerina boraxata + nistatin + dexametazona prescrise de medicul ORL.
Am mai continuat al tratament de aerosoli cu nistatin+ furosemid + metronidazol, in cantitatile prescrise de medicul pneumolog.
Am terminat toate aceste tratamente fara nici un rezultat pozitiv si am continuat cu tratamente naturiste pentru tuse 1 luna cu bronhosedin, ulei de catina, insa nici o schimbare.
Simpt o greutare sau nu stiu cum sa explic o jena in piept si am tot timpul o sputa pe corzile vocale pe care ma chinui sa o elimin dar se formeaza alta si tot asa zilnic.
Va rog sa-mi spuneti ce tratament sa mai fac sau cum sa scap de aceasta problema ?
Mii de multumiri !
1 comentarii
0
04-09-2019, ora 16:17
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Pneumologie, Iași
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Bună ziua! Faceți o spirometrie pentru a vedea dacă este afectată funcția pulmonară. E posibil să aveți o recidivă a pneumoniei, dacă mai aveți secreții purulente. Puteți face și un CT toracic pentru a vedea leziunile existente la nivel pulmonar. Dacă mai aveți întrebări vă răspund cu drag! O zi liniștită!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.