Problema carotida

14-08-2014
Rickyr7
Nu este medic/terapeut
Rickyr7
In urma mai multor consultatii de specialitate mi s-a pus diagnosticul de carotida infundata, fiind indrumat sa fac o operatie destul de riscanta avand in vedere varsta inaintata. Simptomele care le am se manifesta prin dureri la nivelul membrelor inferioare, mai ales la miscare.
Exista un remediu medicamentos la aceasta problema ?
Mentionez ca am diabet tip 2 de 14 ani.
Multumesc anticipat.
5 comentarii
0
20-08-2014, ora 21:09
Dr. Cocîrla Mihaela Diana
Neurologie, SUCEAVA
Dr. Cocîrla Mihaela Diana
Ati facut si angiografie? ce grad de stenoza aveti? sa stiti ca exista si posibilitatea de a monta un stent prin tehnica radiologiei interventionale, care nu este o operatie deci nu e atat de riscanta. De obicei se opereaza stenozele de un anumit grad si doar daca sunt simptomatice. Ati avut vreodata accident vascular cerebral? Durerile la membrele inferioare nu par a fi date de problemele la carotida.
0
20-08-2014, ora 21:37
Rickyr7
Nu este medic/terapeut
Rickyr7
Multumesc de raspuns.
Da, am avut un accident vascular cerebral in urma cu 18 ani, in urma caruia am avut o semipareza temporara, insa nu am avut probleme de deplasare pana acum cativa ani cand au inceput progresiv durerile la picioare. Angiografie am facut la un control in Bucuresti insa nu a rezultat probleme de circulatie.
0
21-08-2014, ora 10:14
Rickyr7
Nu este medic/terapeut
Rickyr7
Trebuie sa revin cu o corectura. Angiografia a evidentiat o stenoza 80% ACI stanga, ACC si ACI dreapta fara leziuni. Se recomanda interventie de revascularizare la nivelul ACI stanga.
0
03-09-2014, ora 13:32
DanParis
Nu este medic/terapeut
DanParis
Buna ziua, in cazul dumneavoastra probabil este foarte indicat sa se intervina minim invaziv cu stent. Pentru acest lucru e nevoie de doctori foarte buni, experimentati. In acest sens iti recomand cu caldura pe dl dr. Rares Nechifor sau dl. dr. Dan Deleanu. Pe dansii ii gasesti in cadrul Centrelor de excelenta in cardiologie si radiologie interventionala Ares. Incearca o consultatie macar pentru a stii o parere avizata. Multa bafta!
0
08-09-2014, ora 18:47
Dr. Cocîrla Mihaela Diana
Neurologie, SUCEAVA
Dr. Cocîrla Mihaela Diana
Stenoza 80 la suta se intervine chiar daca e asimptomatica. Subscriu comentariului de mai sus si va recomand sa mergeti la unul din centrele Ares din tara, macar pentru o consultatie. Sanatate! Cititi va rog si povestea fericita a unui pacient in comentariul lui Biabi la titlul * specialist in eco Doppler*.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:

Mai multe informații despre: Stenoza carotidiana

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: