Problema de sufocare

01-04-2014
gabitap
Nu este medic/terapeut
gabitap
Buna ziua,

Mama mea (are 88 ani) are urmatoarea problema: cam de un an, se trezeste noaptea cu senzatia acuta ca se sufoca, se ineaca, incepe sa tuseasca si acuza ca o flegma persistenta (nici nu poate sa o inghita, nici nu poate sa o elimine) o aduce in imposibilitatea de a mai respira. Aceste accese (majoritatea apar in timpul noptii, rar ziua) o chinuie ingrozitor.
Am fost la controale ORL (Medlife) la 3 doctori si toti i-au spus ca nu are nimic - ultimul a afirmat ca are o coarda vocala blocata (din pricina varstei) si i-a recomandat sa bea mai multa apa. Mi-e greu sa cred ca un om care are toate sansele sa moara sufocat nu are nimic de aceea va rog, consiliati-ma ce doctori sa contactez care mi-ar putea ajuta mama.

Multumesc frumos,

Gabriela Popescu
1 comentarii
0
02-04-2014, ora 19:24
hipoadin
Nu este medic/terapeut
hipoadin
Simptomele pe care le descrieti, daca sunt excluse alte cauze de natura patologica, ma duc cu gandul la o apnee obstructiva de somn, pe care posibil mama dvs a dezvoltat-o in timp. Indicat ar fi si ptr. mai multa siguranta ca cineva din anturajul dansei sa o observe in timp ce doarme(o noapte, doua) sa vada daca i se opreste respiratia in somn mai mult de 10 sec. In caz afirmativ ar trebui efectuata o polisomnografie de catre un medic pneumolog(care se pricepe la asa ceva)care sa confirme acest lucru si corectata apneea cu un aparat CPAP. Pana atunci indicat ar fi sa doarma pe o parte si nu pe spate.Toate cele bune.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Riscul de sufocare la bebeluș (asfixia)
  • Senzație de sufocare - ce ar putea fi
  • Senzația de sufocare în somn
  •